Zakelijk Nederlands

Is het schrijven van brieven, e-mails of rapporten niet bepaald uw favoriete bezigheid maar wordt dit in uw werk toch geregeld van u verwacht? Hoe zeker bent u van uzelf dat uw rapport of presentatie goed wordt ontvangen?
Kost het u ook veel tijd om een goede brief, rapport of voorstel te schrijven of een presentatie voor te bereiden? En waar ligt dat dan aan? Is het de spelling of grammatica waar u tegenaan loopt of is het juist een een probleem om de juiste toon te vinden? Of is het lastig om kort en bondig uw gedachten over te brengen?

 

Iedere training is uniek

De training zakelijk Nederlands wordt onder andere bepaald door uw leerdoel en leerstijl. Tevens wordt er rekening gehouden met de behoefte en beschikbare tijd. Maak een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek en bespreek uw wensen met de trainer. De trainer stelt een specifiek lesprogramma voor u samen. De tijdsduur van een individuele taaltraining kan relatief kort zijn. De duur varieert, en kan één á twee dagdelen beslaan of de taaltraining wordt verspreid over een langere periode met meer terugkommomenten.

Lesvorm

  • ILC Intensief
  • ILC Semi-intensief
  • ILC Gefaseerd

Samenstelling

  • Individuele taaltraining
  • Groepstrainingen

Leslocatie

  • ILC Trainingslocatie Waalwijk
  • Incompany
  • Elke gewenste Flexplek

Teken van kwaliteit en professionaliteit

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.

Wist u dat

Multitasken is bewezen slecht te zijn voor de kwaliteit van denken en werken.

Net zoals ijzer veranderen in goud is multitasken een illusie: het bestaat niet.

Gebruikt een geheugentechniek waarbij je in je hoofd beelden verbindt aan een woord

Tijdens het leren en je geheugen test door jezelf te overhoren

Na elke afleiding kost het gemiddeld 7 minuten tijd om weer terug in concentratie te komen.

Hersenen groeien bij het leren van tweede taal

Het Chinees wordt het meest gesproken. 873 miljoen mensen spreken Mandarijns als eerste taal en 178 miljoen als tweede.

765 miljoen mensen spreken Engels waarvan ‘slechts’ 335 miljoen als eerste taal

Het Engels heeft de grootste woordenschat met maar liefst 250.000 woorden

466 miljoen mensen spreken Spaans waarvan 406 als eerste taal

Talen zijn allemaal met elkaar verbonden, net als een familie. De meeste Europese talen behoren tot de Indo-Europese taalfamilie.

Binnen de Indo-Europese taalfamilie behoren de meeste Europese talen tot drie groepen: de Germaanse, Romaanse en Slavische taalfamilie.

Germaanse talen zijn onder andere: Deens, Noors, Zweeds, Duits, Nederlands en Engels

Romaanse talen zijn onder andere: Italiaans, Frans, Spaans, Portugees en Roemeens.

Slavische talen zijn onder andere. Russisch, Oekraïens, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Sloveens, Servisch, Kroatisch, Macedonisch en Bulgaars.

De meeste Europese talen gebruiken het Latijnse alfabet, maar veel Slavische talen gebruiken het Cyrillisch alfabet. Grieks, Armeens, Georgisch en Jiddisch hebben hun eigen alfabet.