17 juni, 2024
Algemeen

Het belang van taal bij persoonlijke groei

Flexibel een taal leren voor je werk,

Flexibiliteit, on-the-job en op je eigen tempo een taal leren zorgt voor een goede werk-leerbalans. Een taal leren bij ILC is uitdagend maar ook zeer waardevol. Met de juiste aanpak en mindset combineer je succesvol jouw studie- en werkverplichtingen. Zorg voor een goede planning en communiceer deze met je werkgever. De trainer biedt je verschillende manieren aan om slimmer te leren.

Meer zelfvertrouwen na het volgen van een taaltraining

Door een maatwerk taaltraining naast je werk te volgen kun je jezelf specialiseren binnen jouw werkveld en op bepaalde punten meer van betekenis zijn. Het belang van een brede taalvaardigheid moet dus zeker niet onderschat worden. De manier waarop je de taal van jouw zakenpartner beheerst, stelt je immers in staat om ook de culturele verschillen te begrijpen. Het spreken in de moedertaal van je zakenrelaties bevorderd uiteindelijk vertrouwen. Op die manier helpt een goede taalvaardigheid dus ook bij onderhandelingen en bij het oplossen van conflicten. In een zakelijke omgeving is effectieve communicatie de sleutel tot succes ook als het gaat om het aansturen van internationale teams.

Succesvol internationale teams aansturen

Niet alleen tijdens vergaderingen met zakenpartners of klanten uit andere landen, maar ook tijdens het aansturen van internationale teams is taalvaardigheid en cultuurkennis zeer belangrijk. Om duidelijk te communiceren en heldere instructies aan internationale teams over te brengen is kennis van taal en cultuur onmisbaar.
Als je voldoende taalkennis hebt, zul je eerder belemmeringen tussen de teamleden horen en begrijpen. Het op tijd signaleren van onbegrip door onduidelijke communicatie zorgt voor een prettige onderlinge sfeer binnen een internationaal team. En dit komt de prestaties dan ook weer ten goede.

Taalvaardigheid voor motivatie?

Taalvaardigheid om je team beter te motiveren? Jazeker, teamleden zullen het waarderen dat je de moeite neemt om hun taal te leren en cultuur te begrijpen. Dit draagt natuurlijk enorm bij aan de onderlinge vertrouwensband. Op het moment dat er meer sprake van vertrouwen is, zullen je teamleden meer betrokken bij hun werk zijn en eventuele problemen eerder bij je aankaarten. Kennis van de taal blijkt op dit vlak dus ook essentieel.

Overleg met je werkgever wat er mogelijk is qua opleidingsbudget of -tijd. Bijvoorbeeld, de Engelse taal leren voor internationale zakenrelaties maakt je immers een waardevoller werknemer voor de organisatie, daar willen werkgevers vaak graag in mee-investeren.

Vlotter en overtuigend in een andere taal leren communiceren?

Bekijk de ‘cursus zakelijk Engels‘ voor meer informatie. Of check ook eens andere lesprogramma’s van ILC. Naast de Engelse taal verzorgen we cursussen in ruim 20 andere vreemde talen. Zoals een ‘cursus zakelijk Duits‘ en een ‘cursus zakelijk Frans‘.

Ontvang je graag een persoonlijk trainingsadvies op individuele basis of in een groepstraining incompany? Neem dan snel contact op. Stuur een mail naar info@ilc-talen.nl of bel 0416 563 000.

Wij helpen je graag verder in jouw persoonlijke taalontwikkeling.

International Language Centre ‘s-Hertogenbosch (Vlijmen)

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.