Op zakelijk niveau communiceren in een andere taal

Ieder bedrijf is uniek en daarom wordt uw zakelijke taaltraining samen met uw unieke inbreng een succes verhaal.
Zakelijke communicatie verbeteren helpt u om effectiever en met meer zelfvertrouwen te communiceren in een internationale, zakelijke omgeving. Of u nu aandacht wilt besteden aan Duitse formele e-mails schrijven, presenteren in het Frans, of u wilt zich richten op netwerken in andere taal. Onze maatwerk cursussen passen wij aan op uw leerdoelen en werkgebied, functie en leerstijl. Zo is uw zakelijke taalcursus altijd praktijkgericht en direct toepasbaar. U behaalt op deze wijze het beste resultaat. Een ervaren docent, voor wie uw doeltaal de moedertaal is, leert u de diverse disciplines op zakelijk gebied. Individueel of met collega’s vormt u een kleine groep. Naast de meest gangbare talen, Duits, Engels, Frans en Spaans verzorgen we ruim 20 vreemde talen.

 • Zakelijke woordenschat uitbreiden
 • Genres van zakelijk schrijven
 • Socialiseren & Small talk
 • Presentaties en vergaderingen
 • Veel aandacht voor culturele aspecten
 • essen volgen in ons trainingscentrum in Waalwijk, bij u incompany of op een flexwerkplek naar keuze

Business English

Het staat als een paal boven water dat het Engels wereldwijd de gemeenschappelijke taal is die ervoor zorgt dat de communicatie tussen alle werelddelen soepel verloopt. In een wereld die steeds meer internationaal gericht is, is Engels een pré.

Taaltrainingen

Technisch Engels

Werk gerelateerde onderwerpen en praktijk voorbeelden die u kunt inbrengen dienen als onderdeel van de taaltraining. Door het toepassen van deze trainingsmethode is het resultaat altijd een inhoudelijk programma, waarmee u de doelstelling realiseert.

Technisch Engels

Voor communicatie zijn 2 aspecten essentieel: Cultuur en taal

Kort samengevat is cultuur een combinatie van gedrag, normen & waarden, opvattingen, materiële & immateriële uitingen en natuurlijk de taal. Veel mensen hebben de misvatting dat interculturele communicatie gaat over het beheersen van een andere taal. Taal is nodig om aan te kunnen sluiten op bepaalde verwachtingen van een klant of een gesprekspartner, voor een succesvolle integratie om te onderhandelen over juridische kwesties. Interculturele communicatie gaat over het begrijpen van verschillende culturen, de taal maar ook de gebruiken van een bepaald land. Taal is slechts een onderdeel van interculturele communicatie.

Een grotere kennis van taal, cultuur en communicatie leidt tot meer begrip en contact tussen mensen. Om met elkaar te kunnen samenwerken is goede communicatie vereist; dit kan alleen als je kennis hebt van elkaars
cultuur.

Presentatie voorbereiding

Professioneel presenteren in een andere taal vergt meer dan alleen een PowerPoint presentatie samenstellen. In een dagdeel kunt u bij ons of bij u op locatie uw presentatie doeltreffend voorbereiden.

Succes wordt behaald door een levendige intonatie en een juiste uitspraak. Een verkeerde uitspraak kan u of uw bedrijf in verlegenheid brengen.

Zakelijk Duits

Een cursus of workshop zakelijke Duits (Wirtschaftsdeutsch) is voor iedereen die zakelijke contacten onderhoudt met Duitssprekenden. Een cursus zakelijk Duits helpt uw organisatie verder. Met het aanbieden van groepslessen zakelijk Duits geeft u bij uw medewerkers aan en bij uw Duitse klanten dat u op de juiste wijze communiceren belangrijk vindt. Een gedegen niveau in zakelijk Duits zorgt voor een efficiëntere manier van werken. Dit leidt vervolgens tot tevreden medewerkers en klanten.

Teken van kwaliteit en professionaliteit

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.

Maatwerk taaltrainingen

“Iedere taalcursus is uniek en altijd op maat! Individueel of in een kleine groep”

 • Gekwalificeerde en vakkundige trainers, altijd native speakers
 • Volledig op maat gemaakt naar doelstelling, werkgebied en leerstijl
 • Praktisch & direct toepasbaar
 • Krachtig werken naar professionaliteit in het taalgebruik binnen uw bedrijf

Taalassessments

“Test je beheersing van een vreemde taal in woord en geschrift”

 • Face-to-face assessment door native speakers
 • Richtlijnen volgens het ERK
 • Per taalvaardigheid getoetst
 • Snelle terugkoppeling en voorstel voor verbetering

Voor een objectieve beoordeling van de taalbeheersing van een vreemde taal werken we volgens de richtlijnen van het Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen.

Tekstoptimalisering

“Voorkom grappige taalfouten in vertalingen”

 • De brontekst de betekenis laten behouden
 • De context juist interpreteren
 • Goed lopende teksten met oog voor culturele aspecten
 • Hoogwaardige correctie, revisie en redactie

Heeft u wel eens stilgestaan bij de gevolgen van onvoldoende taalbeheersing in het buitenland en incorrect taalgebruik tegenover uw klanten?

Op zoek naar een specifieke taaltraining?
Neem contact op voor de mogelijkheden!

Wij verzorgen taaltrainingen in meer dan 25 talen afgestemd op de eisen en de wensen van onze klant/cursist(en). Het product taal is namelijk altijd maatwerk voor ons.

Neem contact met ons op Bel: +31 (0)416 - 563 000