Geschäftskommunikation, zakelijk Duits

Zakelijk Duits, Geschäftskommunikation, is voor iedereen aan te raden die zakelijke contacten onderhoudt met Duitssprekenden. Een training zakelijk Duits helpt uw organisatie verder. Door het aanbieden van taallessen aan uw medewerkers geeft u bij uw Duitse klanten aan dat u op de juiste wijze communiceren belangrijk vindt. Een gedegen niveau Duits zorgt voor een efficiëntere manier van werken en dit leidt vervolgens tot weer tevreden medewerkers en klanten.

 

Altijd een persoonlijk intakegesprek

Vol zelfvertrouwen uw Duitstalige klanten en collega’s te woord staan en uw Duits professionaliseren met het toepassen van ‘idiomatische uitdrukkingen’. Maak een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek en bespreek uw doelstelling met betrekking tot het verbeteren van uw Duits. Uw taaltraining wordt volledig afgestemd op uw specifieke leerdoel.

International Language Centre werkt met native speakers en zo heeft iedere taaltraining altijd een cultureel aspect. Het kunnen begrijpen en spreken van een taal maakt het mogelijk om te communiceren met mensen uit andere landen en culturen. Maar om met succes te kunnen samenwerken is meer nodig. Je bewust zijn van je eigen culturele achtergrond en het begrijpen en erkennen van de specifieke kenmerken van de ander is een voorwaarde om succesvol intercultureel te kunnen samenwerken.

Kwaliteitseisen

Onze kwaliteitsnormering en de zekerheid hierin, is dat wij werken volgens de richtlijnen van het ‘ERK’ die zijn opgesteld door de Raad van Europa en de norm is waarmee wij onder meer het instapniveau, de vorderingen en het eindresultaat toetsen en vastleggen. ILC is aangesloten bij de NRTO ‘Nederlandse Raad voor Training en Opleiding’. De NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland en is lid van VNO-NCW/ MKB-Nederland.

Lesvorm

 • ILC Intensief
 • ILC Semi-intensief
 • ILC Gefaseerd

Samenstelling

 • Individuele trainingen
 • Groepstrainingen met collega's

Leslocatie

 • ILC Trainingslocatie Waalwijk
 • Incompany
 • Elke gewenste Flexwerkplek

Zakelijk Duits, individueel of in groepsverband met collega's

Onze maatwerk trainingen passen wij aan op uw leerdoelen en werkgebied, functie en leerstijl. Zo is uw cursus zakelijk Duits altijd praktijkgericht en direct toepasbaar. U behaalt op deze wijze het beste resultaat.

Een individuele training of een groepstraining zakelijk Duits kan gericht worden bepaalde expertises binnen uw bedrijf. De tijdsduur van een taaltraining kan relatief kort en beperkt zijn. De duur varieert, en kan één á twee dagdelen beslaan of de taaltraining wordt verspreid over een langere periode met meer terugkommomenten.

 • Direct aan te vragen
 • Individueel of in groepsverband
 • De tijdsduur van een groepstraining kan relatief kort en krachtig
 • Het accent ligt op kennisdeling en interactiviteit
 • Diverse trainingen zijn mogelijk
  U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een zakelijke e-mail training, rapportages schrijven, de klant te woord staan, hoe meer rendement te behalen tijdens internationale beurzen.

Een traject wordt bepaald door uw doelstelling en wens. Deze cursussen kunnen verzorgd worden bij u op locatie, bij ons op het Instituut in Waalwijk of op een Flexwerkplek naar keuze.

Presenteren in het Duits

ILC Taleninstituut bereidt u graag voor op uw Duitse presentatie. Om een professionele Duitse presentatie te geven is meer dan een PowerPoint samenstellen. Probeer eens in een dagdeel uw presentatie doeltreffend voor te bereiden samen met een ervaren en 'native speaking' taaltrainer. Uw succes wordt behaald door een levendige intonatie en een juiste uitspraak.

Informatie