Cursus zakelijk Nederlands; ideaal om het zakelijk Nederlands te verbeteren!

Vind je het lastig de juiste toon te vinden in je verslagen, e-mails en rapportages? Loop je af en toe vast op spelling of grammatica? Weet je de betekenis niet van uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden? Dan is een cursus zakelijk Nederlands de oplossing.

Een individuele taalcursus zakelijk Nederlands, persoonlijk en altijd op maat

Om te beginnen stemmen we de cursus zakelijk Nederlands altijd af op je wensen, leerdoelen en mogelijkheden. Bovendien ervaar je hoe leuk het is om met de Nederlandse taal bezig te zijn. Ten slotte krijg je plezier in schrijven van brieven en e-mails. Tot slot leer je helder en duidelijk je kernboodschap over te brengen. Tijdens de lessen kunnen voorbeelden gebruikt worden vanuit je dagelijkse werk. Door een correcte toepassing van de Nederlandse spelling en grammatica breng je in de juiste toon je boodschap professioneel over. Alle individuele taaltrainingen   100% maatwerk.

Bekijk alle mogelijkheden voor een de taalcursus zakelijk Nederlands

Lesprogramma's

Het persoonlijke leerdoel, leerstijl en tempo vormen de basis van het maatwerk

 • Individuele taaltrainingen
 • Incompany-taaltrainingen
 • Online taaltrainingen
 • Workshop

Zakelijk Nederlands

 • Uitbreiden van de zakelijke schrijf-, spreek en/of leesvaardigheid
 • Zakelijke e-mails en teksten opstellen
 • Beroepsgerichte terminologie uitbreiden
 • Nederlandse uitspraak optimaliseren
 • Specifieke Nederlandse zakelijke talenkennis en cultuurkennis uitbreiden
 • Presenteren, pitchen, vergaderen etc.

Formeel en informeel vloeiend Nederlands kunnen spreken geeft je een zekerheid. Met onze persoonlijk aanpak bieden we een vertrouwde omgeving waarin wij je graag verder helpen.

Planning & locaties

 • Gefaseerde trainingen, gedurende een aantal weken één of meerdere sessies per week
 • Een spoed taaltraining, meerdere volle lesdagen in één week
 • Semi-intensieve training, meerdere volle lesdagen verspreid over een langere periode
 • Online via Teams of Zoom. Eén op één of in een groepje met de trainer online de lessen volgen
 • Incompany, 100% fysieke lessen inhouse
 • Bij ILC - 's-Hertogenbosch (Vlijmen), 100% fysieke lessen
 • Een combinatie van bovenstaande

De cursus zakelijk Nederlands is afgestemd op je werkzaamheden, organisatie en branche

Mail naar sales@ilc-talen.nl of bel met 0416 563000

Vraag meer informatie aan

Taalcursus zakelijk Nederlands volgen om krachtig te kunnen communiceren

Zakelijk correct taalgebruik kan een wereld van verschil maken. Denk aan een tevreden of ontevreden relatie maar ook, wel of niet aangenomen worden voor een superleuke functie!

Contact tussen bedrijven verloopt in Nederland meestal schriftelijk, met andere woorden, brieven, offertes en e-mail: het valt allemaal onder de schriftelijke communicatie. Al met al om het vertrouwen van een klant of relatie te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je de juiste woorden kunt kiezen.

1 op 1 Zakelijk Nederlands leren

 • Maatwerk taaltraining zakelijk Nederlands

Zakelijk Nederlands wil je leren met inhoudelijke en afwisselende lessen zodat zinvolle opdrachten betrekking hebben op je leerdoel.

 • Leer de taal en cultuur van een native speaker

Door de interactieve één-op-één cursussen leer je de zakelijk Nederlandse taal op een prettige manier.

 • Kwalitatieve, professionele lessen dankzij NRTO-keurmerk

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is in het bezit van  het NRTO-keurmerk omdat wij transparant zijn over onze diensten.  Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met onze klanten. De klacht nemen wij altijd serieus en zien wij als kans om onze dienstverlening te verbeteren.

 

.

Veelgestelde vragen over de cursus zakelijk Nederlands

Wat kost een cursus zakelijk Nederlands bij ILC Talen?

De kosten van een taalcursus zakelijk Nederlands is afhankelijk van een aantal factoren. Zakelijke taaltrainingen volg je individueel of in groepsverband. Het tarief van een individuele zakelijke cursus Nederlands, Frans, Engels, Spaans of Duits wordt bepaald door het aantal lesuur dat wordt afgenomen. Omdat we maatwerk taaltrainingen geven baseren we een vrijblijvende offerte altijd op een gemiddeld aantal lesuur waarmee een cursist een significante stap o.b.v. niveau aanduiding volgens het ERK. De prijs voor de zakelijke taaltrainingen is altijd inclusief de intakeprocedure, het benodigde lesmateriaal en het certificaat. Het lesprogramma heeft geen invloed op het standaardtarief. Wat heeft wel invloed op de prijs? Het aantal lesuur en het aantal deelnemers dat aansluit bij de training bepaald het tarief.

Voor managers, professionals in het bedrijfsleven en (semi)overheid / organisaties organiseert ILC ook groepstaaltrainingen incompany op maat. Ons trainingscentrum biedt een rustige leeromgeving waar gefaseerde en intensieve taalcursussen gevolgd kunnen worden. Een intensief lesprogramma van 5 volle  lesdagen kost € 2.935,- excl.21% BTW incl. lunch. De kosten van gefaseerde lesprogramma’s worden bepaald door het aantal lesuur dat besproken wordt tijdens de intakeprocedure. Uiteraard bespreken we de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van het volgen van een cursus zakelijk Nederlands bij ILC Talen?

Zakelijke taalcursussen, zo ook zakelijk Nederlands, worden compleet afgestemd op de vraag van de cursist. Het grote voordeel dat ILC biedt is dus dit pure maatwerk. Maatwerk heeft als groot voordeel dat je zeer gericht en dus ook heel efficiënt taal krijgt aangeboden zodat je direct de opgedane kennis kunt toepassen. De lesinhoud wordt afgestemd op je persoonlijke leerdoel maar ook op je leerstijl en tempo. Daarnaast kijken we ook naar je persoonlijke mogelijkheden zodat de gehele taalcursus als aanvulling wordt ervaren. Je gaat samen met je persoonlijke taaltrainer aan de slag om ervoor te zorgen dat de specifieke zakelijke taalkennis naar een hoger niveau wordt gebracht.

Nederlands is een complexe taal omdat er op taalregels zoveel uitzonderingen bestaan. Het is helemaal niet verwonderlijk dat kennis over deze complexe grammaticale regels is weggezakt. De cursus zakelijk Nederlands via ILC biedt jou dan ook precies die kennis als aanvulling op als reminder.

Hoe wordt de taalcursus zakelijk Nederlands bij ILC Talen afgestemd op individuele behoeften?

Zakelijke taalcursussen bij International Language Centre worden afgestemd op de ieders behoefte. De motivatie om een taalcursus zakelijk Nederlands te volgen is voor iedere cursist weer anders. Voorafgaand aan de taalcursus voeren we een intakegesprek. Dit intakegesprek is een essentieel onderdeel van de taalcursussen die ILC aanbiedt. Meestal wordt het intakegesprek gevoerd met de coördinator voor de Nederlandse taal.

Tijdens dit intakegesprek kan er een taaltest meegenomen worden of op een ander moment wordt de test afgenomen. Meestal weet de cursist zelf al heel goed aan te geven op welk moment de zogenaamde ‘taalbarrière’ ervaren wordt. Tijdens dit gesprek wordt er gevraagd naar werkzaamheden en interessegebied. Na een uitvoerige analyse wijzen we de meest geschikte taaldocent toe. Een goede klik tussen trainer en cursist is erg belangrijk omdat een individuele taalcursus zakelijk Nederlands kostbaar is zowel op financieel vlak maar ook eigen inzet wordt gevraagd. De docent haalt uit diverse bronnen lesmateriaal maar ook eigen materiaal mag meegenomen worden zoals verslaglegging, presentaties, voorbereiding op gesprekken en overige correspondentie. Samen met je persoonlijke docent werk je aan een flinke verbetering zodat zelfvertrouwen groeit en ‘taalbarrières’ verdwijnen.

Hoe kan een cursus zakelijk Nederlands mij verder helpen?

Een cursus zakelijk Nederlands helpt je bij het ontwikkelen en uitbreiden van het zakelijk Nederlands jargon. Na het volgen van een cursus zakelijk Nederlands ervaar je hoeveel voordeel je uit deze extra taalkennis hebt. Denk bijvoorbeeld aan de grammaticale taalregels die je weer up-to-date hebt zodat je slordigheidsfoutjes niet snel meer maakt. Van foutief aangeleerde spelregels neem je afscheid. Je woordenschat is uitgebreid waardoor je zelfvertrouwen een enorme boost heeft gekregen.

Al deze voordelen kunnen leiden tot een meer tevreden relatie met onder andere je collega’s maar ook zakelijke contacten. Of misschien tot het wel of niet in aanmerking komen voor een functie waarbij je net dat stukje zakelijk Nederlands mooi was pas komt. Het helpt indirect ook je collega’s omdat je minder afhankelijk bent. Zelfstandig en vol zelfvertrouwen aan de slag gaan om de zakelijke correspondentie af te wikkelen. En deze communicatie zowel telefonisch als schriftelijke correct uit te voeren.

Hoelang duurt een zakelijk cursus Nederlands?

De duur van een taalcursus zakelijk Nederlands is afhankelijk van eigen inzet en voorkennis. De doorlooptijd heeft te maken met het aantal sessies dat wordt ingepland. In principe koop je een aantal individuele lesuren. Samen met je persoonlijke taaltrainer bespreek je de frequentie van de sessies. Naast de frequenties bespreek je ook de lengte van de sessies. Gemiddeld duurt een sessie twee uur. Maar het kan ook voorkomen dat één sessie vier uur duurt maar dan éénmaal per twee weken gegeven wordt.

Soms worden de sessies op afroep ingepland mocht er bijvoorbeeld hulp nodig zijn bij het uitwerken van bepaalde rapportages o.i.d.. De trainer helpt je om gezamenlijk de fouten te herstellen en bied je extra lesmateriaal aan om zodat je gaat begrijpen wanneer bepaalde taalregels in speciale gevallen van toepassing zijn. De duur van zakelijke cursus Nederlands heeft ook te maken met voorkennis. Beheers je het Nederlands op een B1 niveau of op een C1 niveau en ontbreekt het zetten van de juiste toon.