Taal leren? Alle talen, één wereld

In veel bedrijven wordt de vraag naar vreemde talen leren steeds groter. Het is belangrijk dat u, als ondernemer, weet waarom het beheersen van vreemde talen binnen uw organisatie zo belangrijk is. Maar vooral welke talen voor u persoonlijk de belangrijkste zijn. Weten waar er tekorten zitten of waar er moeilijkheden kunnen ontstaan binnen de bedrijfscommunicatie is essentieel voor uw onderneming. In onze visie behoren taal en taalbeheersing belangrijke onderdelen te zijn binnen organisaties, bedrijven en instanties.

Vreemde talen in het bedrijfsleven: belangrijker dan u denkt!

Internationalisering en globalisering maken steeds meer hun opmars. Dat heeft u ongetwijfeld ook opgemerkt. Als gevolg hiervan komt een onderneming meer in contact met andere culturen en bijgevolg met vreemde talen. Om ervoor te zorgen dat de onderneming begrijpt wat het effect is van het gebruik van vreemde talen, wordt een taalmanagementstrategie gebruikt als een overzichtelijk tool. Aan de hand van een dergelijke strategie kan de onderneming de juiste keuzes maken, met het grootste positieve effect tot gevolg. Een taalmanagementstrategie brengt veel voordelen met zich mee, zoals bijvoorbeeld het brengen van structuur en het inperken van discriminatie.

 

Lesprogramma's voor iedere unieke taaltraining!

Workshops

  • Gekwalificeerde en vakkundige trainers, altijd native speakers
  • Volledig op maat gemaakt naar doelstelling, werkgebied en leerstijl
  • Krachtig werken naar professionaliteit in het taalgebruik binnen uw omgeving
  • Kwalitatieve, professionele lessen dankzij NRTO-keurmerk

Lesprogramma's

  • Individueel en intensief
  • Individueel en semi-intensief
  • Individueel gefaseerd
  • Gefaseerde groepstraining
  • Workshop

Heeft u vragen over deze informatie? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Wij verzorgen persoonlijke taaltrainingen in ruim 20 talen afgestemd op de leerdoelen en de wensen van onze klant/cursist(en). Om hieraan te voldoen zijn we flexibel en klantvriendelijk ingesteld.

Gemakkelijk een taal leren: bestaat er een talenknobbel?

De één kan beter en sneller een vreemde taal leren dan de ander. Wanneer iemand goed is in het spreken van meerdere talen, wordt wel gezegd dat zo iemand een talenknobbel heeft. Iedereen weet dat dat niet letterlijk bedoeld is: iemand met een talenknobbel herkennen we niet aan een grote bult op zijn hoofd. Vroeger dacht men wel degelijk dat mensen een letterlijke talenknobbel konden ontwikkelen. Een goed ontwikkeld taalvermogen zou gepaard gaan met het groeien van het hersengebied dat hiervoor verantwoordelijk was. Dit deel van het brein zou zelfs zo groot kunnen worden dat het van binnenuit tegen de schedel drukte, met name rond de ogen. Nu weten we wel beter.

Er zijn delen van de hersenen gespecialiseerd in een taal leren, maar ze zijn dat vooral in samenspraak met andere gebieden. Wie verschillende talen spreekt gebruikt overlappende delen van de hersenen, en traint onbewust zijn of haar vaardigheid tot cognitieve controle. Veel mensen begrijpen liedjes in een andere taal met gemak en leren moeiteloos een taal spreken en begrijpen. Achter deze vanzelfsprekendheid schuilt een zeer complex samenspel van informatiestromen in het brein. Daarvan is al heel wat begrepen, en tegelijkertijd liggen nog veel vragen open. Hoe de natuur onze hersenen heeft behangen met het wonderlijke vermogen tot taal is een oude vraag, met een antwoord in de toekomst.

Online taal leren bij ILC

Bij ILC-talen zijn er een tal van mogelijkheden om online een taal te leren.

Ook op zakelijk gebied staan we voor jou klaar

Bij ILC bieden we een tal van zakelijk taaltrainingen aan. Dit komt ten goede voor de professionaliteit waarop het bedrijf zich internationaal presenteert. Het is essentieel dat medewerkers op een correcte manier kunnen communiceren en schrijven. Bij ILC bieden we zakelijke taaltrainingen aan voor de volgende talen:

Wij bieden onze zakelijke taaltrainingen zowel individueel als incompany aan. Na de intakeprocedure worden de trainingen altijd op maat aangeboden. Dus inhoudelijk afgestemd op de actuele vraagstelling vanuit iedere organisatie. We werken met ervaren en professionele taaltrainers, moedertaal sprekers. ILC staat garant voor dynamische en on-the-job trainingen.