Taal leren? Alle talen, één wereld

Het loont om een tweede taal te verwerven en daarnaast ben je nooit te oud om te leren. Zelfs op latere leeftijd brengt het nog voordelen met zich mee. Een totaal ander voordeel van meertaligheid ligt op het gezondheidsvlak, het zou namelijk beschermen tegen dementie. Uit een ander onderzoek bleek dat een nieuwe taal leren, de hersenen verandert. Het kan leiden tot toename van de grootte van bepaalde hersengebieden.

Het leren van talen draagt ​​ook bij aan de bereidheid culturele verscheidenheid te waarderen en te koesteren, en dus de algemene houding van tolerantie en wederzijds begrip. Wie meerdere talen beheerst, zal beter uitgerust zijn om op te treden in en zich aan te passen aan een interculturele samenleving. Het beheersen van vreemde talen heeft dus niet alleen voordelen in het bedrijfsleven, maar in de maatschappij in het algemeen.

Lesprogramma's voor iedere unieke taaltraining!

Workshops

  • Gekwalificeerde en vakkundige trainers, altijd native speakers
  • Volledig op maat gemaakt naar doelstelling, werkgebied en leerstijl
  • Krachtig werken naar professionaliteit in het taalgebruik binnen uw omgeving
  • Kwalitatieve, professionele lessen dankzij NRTO-keurmerk

Lesprogramma's

  • Individueel en intensief
  • Individueel en semi-intensief
  • Individueel gefaseerd
  • Gefaseerde groepstraining
  • Workshop

Heeft u vragen over deze informatie? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Wij verzorgen persoonlijke taaltrainingen in ruim 20 talen afgestemd op de leerdoelen en de wensen van onze klant/cursist(en). Om hieraan te voldoen zijn we flexibel en klantvriendelijk ingesteld.

Gemakkelijk een taal leren: bestaat er een talenknobbel?

De één kan beter en sneller een vreemde taal leren dan de ander. Wanneer iemand goed is in het spreken van meerdere talen, wordt wel gezegd dat zo iemand een talenknobbel heeft. Iedereen weet dat dat niet letterlijk bedoeld is: iemand met een talenknobbel herkennen we niet aan een grote bult op zijn hoofd. Vroeger dacht men wel degelijk dat mensen een letterlijke talenknobbel konden ontwikkelen. Een goed ontwikkeld taalvermogen zou gepaard gaan met het groeien van het hersengebied dat hiervoor verantwoordelijk was. Dit deel van het brein zou zelfs zo groot kunnen worden dat het van binnenuit tegen de schedel drukte, met name rond de ogen. Nu weten we wel beter.

Er zijn delen van de hersenen gespecialiseerd in een taal leren, maar ze zijn dat vooral in samenspraak met andere gebieden. Wie verschillende talen spreekt gebruikt overlappende delen van de hersenen, en traint onbewust zijn of haar vaardigheid tot cognitieve controle. Veel mensen begrijpen liedjes in een andere taal met gemak en leren moeiteloos een taal spreken en begrijpen. Achter deze vanzelfsprekendheid schuilt een zeer complex samenspel van informatiestromen in het brein. Daarvan is al heel wat begrepen, en tegelijkertijd liggen nog veel vragen open. Hoe de natuur onze hersenen heeft behangen met het wonderlijke vermogen tot taal is een oude vraag, met een antwoord in de toekomst.

Online taal leren bij ILC

Bij ILC-talen zijn er een tal van mogelijkheden om online een taal te leren.

Ook op zakelijk gebied staan we voor jou klaar

Bij ILC bieden we een tal van zakelijk taaltrainingen aan. Dit komt ten goede voor de professionaliteit waarop het bedrijf zich presenteert. Heb je al bedrijf veel contact met bedrijven in het buitenland? Dan is het essentieel dat jouw personeel op een goede manier zakelijk kan communiceren en schrijven. Bij ILC bieden we zakelijke taaltrainingen aan voor de volgende talen:

Wij bieden onze zakelijke taaltrainingen zowel individueel als incompany aan. De trainingen worden altijd op maat aangeboden en zijn ook online te volgen.