Zakelijk Frans – voor de professionals

Voor uiteenlopende disciplines binnen het bedrijfsleven verzorgen we de Franse taal voor zakelijke toepassing. Een zakelijke taalcursus is 100% maatwerk. Uiteraard is deze maatwerk compleet afgestemd op jouw persoonlijke leerdoel, en het instapniveau. Evenals het vakjargon komt na de uitvoerige intakeprocedure aan bod. Om zakelijke successen te behalen is naast het spreken van de Franse taal ook kennis van de Franse cultuur een ‘must’!

 • Pitchen, presenteren, vergaderen etc.
 • Telefonisch conversatie etc.

Je kan daarbij denken aan omgangsvormen en aanspreektitels, dit is een vast onderdeel van de taaltraining zakelijk Frans op maat. Zo zijn beleefdheidsvormen in Frankrijk erg belangrijk, traditioneel gezien zijn dan ook de omgangsvormen formeler. Fransen zijn trots op hun taal en het geeft een zeer goede indruk als ook je zakelijke website correct in het Frans vertaald is. Kortom, investeer in je zakelijke relaties door regelmatig met hen te gaan lunchen. Neem niet gelijk dossiers mee naar het eerste gesprek, maar praat over algemene onderwerpen en toon persoonlijke interesse.

Online zakelijk Frans, individueel of in een groepje

De diverse lesprogramma’s zijn te volgen op onze locatie in ‘s-Hertogenbosch (Vlijmen) of incompany en maar ook online. De online lessen blijven interactief en de lesmethodes worden ook voor online lesprogramma’s zorgvuldig geselecteerd op instapniveau en vakgebied. Als we in een groepje Frans online geven, dan vormen we een kleine groep. Omdat het van belang is dat ook de online lessen persoonlijk blijven en dat er voldoende ruimte overblijft zodat de taaltrainer voor iedere cursist de individuele en persoonlijke begeleiding kan blijven waarborgen. Online de Franse taal leren geeft wel als extra voordeel dat je flexibeler bent in het plannen van je lessen omdat eventuele reistijd geen belemmering geeft.

Waar leer ik zakelijk Frans?

Lesprogramma's voor zakelijk taalcursussen

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshop

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure om leermogelijkheden te bepalen
 • Maatwerk door het aanbieden van materiaal dat aangepast is aan niveau en wens
 • Persoonlijk en interactief door vraag gestuurde karakter
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt
 • Efficiënt door praktijkgericht te leren dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC – 's-Hertogenbosch (Vlijmen)
 • Incompany
 • Online

Flexibel lesrooster mogelijk en starten wanneer je wilt. Zowel online als offline

Het is heel gebruikelijk dat je op dit moment niet weet wat je over 8 weken in je agenda hebt staan. Natuurlijk streven we wel naar regelmaat als eenmaal het leerproces is gestart. Maar, we bieden wel enige flexibiliteit om de lessen te versnellen om bijvoorbeeld aan een goede voorbereiding te werken voor een internationale beurs. Of internationaal bezoek. In onderling overleg verschuiven we lessen naar een ander moment. Naast lesmomenten kunnen we ook leslocaties afwisselen. Zo zou je de taalcursus zakelijk Frans online kunnen afwisselen met fysieke contactlesuren. De online taalles gaat inhoudelijk verder waar je met je vorige fysieke les gebleven bent en vice versa.

cursus zakelijk Frans

Taalcursus zakelijk Frans om te schrijven als een professional!

Ben je verantwoordelijk voor de zakelijke Franse communicatie op schrift? Besteed hier dan aandacht aan! Een professionele zakelijk Franse e-mail opstellen (met de nodige snelheid) vraagt misschien de nodige aandacht van je. Misschien twijfel je te veel en wil je het liefst alles dubbelchecken. Ben je hier te veel tijd aan kwijt? Volg dan een individuele cursus zakelijk Frans of volg samen met je collega’s een groepscursus. Directe vertalingen vanuit het Nederlands kunnen zorgen voor flinke blunders die je in je professionele carrière graag wilt voorkomen. Investeer in jezelf of je organisatie en voorkom een verkeerde eerste indruk.

Vraag meer informatie aan
Zakelijk_Frans_voor_professionals

De taalcursus zakelijk Frans, voor ondernemingen altijd 100% maatwerk!

U wilt toch ook dat binnen uw bedrijf of organisatie altijd gestreefd wordt naar het goed uitvoeren van de werkzaamheden? Stel, er moet een nieuwe taal binnen uw organisatie geïntroduceerd worden door bijvoorbeeld een intensievere samenwerking met het buitenland of met een nieuw hoofdkantoor. Of uw onderneming heeft te maken met overnames en hierdoor ook met nieuwe buitenlandse bestuurders.

U wilt graag in een relatief korte tijd uw medewerkers omscholen naar de nieuwe voertaal zodat juist uw organisatie professioneel overkomt? Telefoongesprekken, conference calls, e-mails, afdeling klantenservice en rapporten kunnen niet meer in het Nederlands maar moeten voor iedereen toegankelijk zijn, (vaak) in het Engels.

Informeer naar de mogelijkheden

Groepstaaltraining incompany

“Een taalstrategie dient kwetsbaarheid te voorkomen en een voorsprong te creëren op de concurrentie”

Voor organisaties en bedrijven is het van belang dat binnen een korte tijd doelen worden behaald. Om in een relatief korte tijd een zo hoog mogelijk eindresultaat na te streven kan door middel van een gedegen voorbereiding. Dit heeft alles te maken met persoonlijke aandacht en interesse. ILC biedt deze persoonlijke aandacht en uitvoerige voorbereiding door middel van een goede intakeprocedure. De intakeprocedure bestaat uit het kennismaken met uw onderneming en intakegesprekken met de cursisten. We luisteren naar interessegebieden en vragen naar bepaalde disciplines binnen het werkgebied waarbinnen de cursist werkzaam is. We beoordelen de leerstijl, voorkennis en vooropleiding plus we houden rekening met functies.

Op basis van alle uitkomsten adviseren we in groepssamenstellingen en lesprogramma’s. We bouwen aan inhoudelijke lesonderwerpen en kunnen hierdoor heel gericht onderwijzen en motiveren. De lesprogramma’s houden we kort en we werken het liefst met kleinere groepen.

 • Indien gewenst nemen we de planning uit handen vanaf aanmelding tot en met het uitreiken van de certificaten
 • Intakeprocedure om het instapniveau en de leermogelijkheden te bepalen
 • 100% maatwerk: afgestemd op de wensen en leerdoelen van de organisatie en cursisten
 • Direct resultaat door praktijkgerichte lesmethode
 • Kleine groepen met een nagenoeg gelijke doelstelling en niveau
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt.
 • Direct resultaat door praktijkgerichte lesmethode

Professioneel presenteren in de Franse taal

Presenteren in de Franse taal vergt een gedegen voorbereiding. Het doel van je presentatie is om binnen een bepaalde tijd je publiek te informeren en te enthousiasmeren. Richt je de cursus zakelijk Frans op professioneel presenteren? dan vertellen we je dat je te maken hebt met een hoge context cultuur. In een hoge context cultuur wordt indirect en impliciet gecommuniceerd. Hier komt vaak veel achtergrond informatie bij kijken. Je presentatie en marketing zul je hierop af moeten stemmen om je doel te bereiken.

Frans leren kan iedereen

ILC en het ERK

Het ERK beschrijft WAT en ook HOE GOED het taalgebruik is: de kwaliteit van je ’taalbeheersing’. Denk bijvoorbeeld aan communicatieve taalactiviteiten: alles WAT je in een vreemde taal doet. Communicatieve taalcompetenties beschrijven de verschillende aspecten van je taalbeheersing in de communicatie (HOE GOED). Europees Referentiekader (ERK), in het Engels: Common European Framework of Reference (CEFR), is een systeem dat de beheersing van een vreemde taal op verschillende niveaus beschrijft: zowel de taalactiviteiten als de competenties en de strategieën die nodig zijn om die activiteiten uit te voeren.

Vraag meer informatie aan
ILC in bezit van het keurmerk

Kies voor zekerheid en kwaliteit bij ILC

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.

Meer over het NRTO-keurmerk

Zakelijk Frans leren of toch een andere taal?

De zakelijke taaltrainingen bieden wij in diverse talen aan. Dit doen wij omdat wij van ILC vinden dat je in vrijwel elke toegankelijk taal op een zakelijke manier moet kunnen communiceren. Dit is niet alleen prettig voor jezelf maar ook goed om je zakelijke relaties in het buitenland te onderhouden. De zakelijke taaltrainingen bieden wij in de volgende talen aan:

De trainingen zijn zowel individueel als incompany te volgen.

We praten direct Frans met je

Door direct in de doeltaal te spreken merk je dat de drempel om Frans te praten steeds lager komt te liggen. We werken niet met vaste lesprogramma’s maar stellen de cursus, zakelijk Frans, inhoudelijk voor iedere cursist op maat samen.

Volg een cursus zakelijk Frans

Informeer naar je mogelijkheden en bel naar 0416 563000 of stuur een WhatsApp bericht

Vraag naar de mogelijkheden