Zakelijk Engels op maat? Gewoon doen!

Een woordje Engels praten op vakantie is niet zozeer het probleem. Wanneer het aankomt op zakelijke gesprekken voeren in de Engelse taal, dan merk je al snel dat er een tekort is aan zakelijke termen en vocabulaire. ILC biedt je dé oplossing! Start op korte termijn met een individuele zakelijke taaltraining Engels. Of start snel met collega’s een groepscursus zakelijk Engels incompany. Anders gezegd, professionaliseer het taalniveau binnen je onderneming.

Zet de volgende stappen:

 • Maak direct een afspraak voor een intakegesprek &
 • Bespreek met je taaltrainer je specifieke leerdoel en wens &
 • Start op korte termijn met je individuele training zakelijk Engels.

Formeel en informeel vloeiend Engels kunnen spreken, dat geeft zekerheid en zelfvertrouwen.

Business English

 • Uitbreiden van de zakelijke schrijf-, spreek en/of leesvaardigheid
 • Zakelijke e-mails en teksten opstellen
 • Juridische terminologie uitbreiden
 • Presenteren, pitchen, vergaderen etc.
 • Engelse uitspraak en intonatie
 • Specifiek technisch Engels
 • Specifieke Engelse zakelijke talenkennis binnen specifiek vakgebied uitbreiden

Lesprogramma's

Volledig maatwerk. Door de ruim 30 jaar ervaring zijn we inmiddels gespecialiseerd in zeer veel disciplines binnen een scala van technische en zakelijke vakgebieden

 • Individuele taaltrainingen
 • Incompany-taaltrainingen
 • Online taaltrainingen
 • Workshops

Het persoonlijke leerdoel, leerstijl en tempo vormen de basis van het maatwerk

Planning & leslocaties

 • Gefaseerde trainingen, gedurende een aantal weken één of meerdere sessies per week
 • Spoed taaltraining, meerdere volle lesdagen in één week
 • Semi-intensieve training, meerdere volle lesdagen verspreid over een langere periode
 • Online via Teams of Zoom. Eén op één of in een groepje met de trainer online de lessen volgen
 • Incompany, 100% fysieke lessen inhouse
 • Bij ILC - 's-Hertogenbosch (Vlijmen), 100% fysieke lessen
 • Een combinatie van bovenstaande

Eén op één of samen met collega’s taallessen volgen die perfect aansluiten op werkomgeving en niveau

Starten wanneer je wilt!

Engels op een zakelijk niveau spreken is erg nuttig als jouw internationale werkzaamheden toenemen. Onze ervaren taaltrainers en tevens native speakers helpen je graag verder

 • Voor de beginners en de vergevorderde
 • De uitgebreide intake gaat altijd vooraf
 • Zodat we de lessen inhoudelijk afstemmen op je vakgebied, de sector en je werkzaamheden
 • Extra aandacht voor specifieke taalvaardigheden & actuele onderwerpen
 • Het flexibele lesrooster biedt ruimte
 • Fysieke lessen kunnen afgewisseld worden met online lessen mocht de reistijd soms tegenzitten
 • Steeds weer les van dezelfde en 'native speaking' taaltrainer
 • De afronding met een certificaat waarop de behaalde uitstapniveaus conform het ERK vermeld staan

Bespreek je de planningswensen tijdens de uitgebreide intake met je taaltrainer.

Groepstraining zakelijk Engels

De incompany-training zakelijk Engels staat volledig in het teken van krachtig en snel leerdoelen bereiken. Gericht op professionele taalvaardigheden. Volledig afgestemd op de specifieke behoeften van organisaties en deelnemers. De groepstraining zakelijk Engels is een interactief maatwerk lesprogramma

 • Organisatie en coördinatie nemen we helemaal uit handen
 • De intakeprocedure onmisbaar voor de maatwerk lesprogramma's
 • Met het deskundig advies na de intakeprocedure samen beoordelen wie, waar en wanneer
 • Flexibele lesroosters en het hele jaar door starten
 • Werken in kleine homogene groepen zodat individuele aandacht gewaarborgd is
 • Altijd les van een 'native speaking' taaltrainer met zeer veel werkervaring
 • Bewijs van Deelname met uitstapniveaus conform het ERK

Voorafgaand aan de groepstraining plannen we de intakeprocedure.  We weten dan meer over de instapniveaus, specifieke leerdoelen, vooropleidingen en het werkgebied.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Maak een afspraak voor een intakegesprek. Bel 0416 463000 of mail naar sales@ilc-talen.nl

Informeer naar jouw mogelijkheden
zakelijke_taaltrainingen

Zakelijke e-mails schrijven

Ben je verantwoordelijk voor de Engelse communicatie op schrift? Besteed hier dan aandacht aan! Een goede zakelijke Engelse e-mail opstellen met de nodige snelheid vraagt vaak de nodige aandacht. Misschien twijfel je te veel en wil je het liefst alles dubbelchecken. Ben je hier teveel tijd aan kwijt? Overweeg dan een taalcursus ‘Zakelijk Engels’ of ‘Business English’ die met name gericht is op schrijfvaardigheid of volg samen met je collega’s een groepstraining of workshop.

Let op de directe vertalingen vanuit het Nederlands, soms zorgen deze voor flinke blunders die je in je professionele carrière graag wilt voorkomen. Investeer in jezelf en je organisatie en voorkom een verkeerde eerste indruk.

Vraag meer informatie aan

Presenteren in het Engels

Presenteren in de Engelse taal vergt een gedegen voorbereiding. Het doel van je presentatie is om binnen een bepaalde tijd je publiek te informeren en te enthousiasmeren. Richt je de cursus zakelijk Engels op professioneel presenteren? Ontvang deskundig advies over houding, uitspraak en over het gebruik van de juiste toon. Heb je te maken met bijvoorbeeld een lage context cultuur, ‘recht voor zijn raap’ communicatie, of acteer je meer binnen een hoge context cultuur. Je presentatie en marketing zul je hierop af moeten stemmen om je boodschap goed te laten landen.

Professionals hebben een voorsprong

Wie communiceert in een andere taal verlegt per definitie zijn grenzen. Wie de taal en cultuur van hun handelspartner spreekt heeft zeker een voorsprong. We dompelen je direct onder in de taal die je gaat leren. Je merkt direct dat de drempel om te spreken steeds lager komt te liggen.

Met elke zakelijke relatie communiceren op het gewenste niveau?

Naast de Engelse taal biedt ILC in veel meer talen zakelijke taaltrainingen aan. Specifiek gericht op professioneel en zakelijk taalgebruik met extra aandacht voor de ‘do’s en don’ts’.

Laat jouw onderneming een goede indruk achter bij zakenrelaties in het buitenland?

Het ERK en ILC

Het ERK beschrijft WAT en ook HOE GOED het taalgebruik is: de kwaliteit van je ’taalbeheersing’. Denk bijvoorbeeld aan communicatieve taalactiviteiten: alles WAT je in een vreemde taal doet. Communicatieve taalcompetenties beschrijven de verschillende aspecten van je taalbeheersing in de communicatie (HOE GOED). Europees Referentiekader (ERK), in het Engels: Common European Framework of Reference (CEFR), is een systeem dat de beheersing van een vreemde taal op verschillende niveaus beschrijft: zowel de taalactiviteiten als de competenties en de strategieën die nodig zijn om die activiteiten uit te voeren.

De cursus zakelijk Engels volgen bij ILC?

Neem contact met ons op 0416 563000 of stuur een WhatsApps bericht

Vraag naar de mogelijkheden

Zakelijk Engelse taaltrainingen en uw zekerheid!

Taleninstituut ILC

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij willen graag een perfecte dienstverlening bieden. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze diensten te verbeteren.

Veel gestelde vragen

Hoe kan een cursus zakelijk Engels bijdragen aan mijn persoonlijke groei?

Een cursus zakelijk Engels kan absoluut bijdrage aan je persoonlijke groei. Wanneer je het lastig vindt om in de Engelse taal de ander telefonisch te woord te staan. Bij  het voeren van online gesprekken en/of small talks tijdens gezellige bijeenkomsten. Als Je merkt dat je liever je mond houdt tijdens een vergadering omdat je Engelse woordenschat ontoereikend is.

De Engelse taal leren is een must in onze huidige economische en zakelijke internationale wereldeconomie. Steeds vaker zul je ervaren dat Engels de voertaal is op de werkvloer vanwege de internationalisering van bedrijven en organisaties. Door al deze laatste ontwikkelingen is de kans zoveel groter geworden dat je communiceert met collega’s, klanten of producenten die aan de andere kant van de wereld wonen. Wat zul je een ongemak ervaren als je je Engelse taal niet op orde hebt. Juist tijdens online gesprekken is het beheersen van de taal voor heldere communicatie zo belangrijk omdat juist de lichaamstaal niet te lezen is via een beeldscherm. Collega’s komen uit zoveel verschillende landen en hierdoor wordt verwacht dat je op de werkvloer je woordje Engels spreekt en leest.

Wat maakt de cursus zakelijk Engels van ILC uniek?

Het unieke van ILC is dat je met zoveel meer plezier de Engelse taal kunt professionaliseren naar een zakelijk niveau.  Zakelijk Engels volgen geeft je zoveel meer ruimte in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Een individuele taaltraining zakelijk Engels waar de volle 100% aandacht wordt gegeven aan het individu. Een taalcursus die volledig is afgestemd op je persoonlijke wensen en zakelijke situaties.

On-the-job zakelijk Engels vocabulaire uitbreiden, direct toepasbare taalkennis vergaren d.m.v. leuke gesprekken en actuele onderwerpen. Leuke oefeningen waarmee je beseft toch altijd diezelfde fouten gemaakt te hebben. De cursus is nauwkeurig afgestemd op jouw wensen en leerdoelen. Onze persoonlijke en professionele taaltrainers leren je op zeer effectieve manier de do’s and don’ts van het op zakelijk niveau Engels te communiceren. Je taaltrainer is altijd een ervaren professional en native speaker dus ook je ‘cultural awareness’ wordt getriggerd. Je zult na het volgen van de cursus zelfverzekerd en succesvol zakendoen met o.a. internationale klanten, collega’s en producenten.

Hoe kan een cursus zakelijk Engels mijn communicatie met internationale partners verbeteren?

Door taalbarrières te overwinnen in zakelijke relaties verbeter je de communicatie met je internationale contacten. Volg een individuele taaltraining bij ILC of organiseer vanuit een onderneming een groepstaaltraining. ILC verweeft namelijk culturele awareness in al haar taalcursussen. Taal is een belangrijk onderdeel van de communicatie, maar voor de gehele communicatie is kennis hebben van de sociale omgangsvormen, zakelijke etiquette en typische gewoontes absoluut noodzakelijk.

Als ondernemer weet je dat begrip en respect voor de culturele nuances verschil kunnen in de internationale handel. Zo helpt ILC Talen al ruim 30 jaar zakelijke partners, semioverheid en het bankwezen bij het tot stand brengen van een betere communicatie met je internationale relaties. Zowel in spreken en schrijven kan verdieping in de Engelse taalkennis winst opleveren. Vertaalwebsites zijn niet betrouwbaar en zeker als het gaat om zakelijke documenten. De visie van ILC-Talen is dat taal en taalbeheersing behoren tot de belangrijke onderdelen binnen een organisatie en het managen van bedrijven en instanties. ILC zorgt dat de zakelijke taalcursussen altijd afgestemd zijn op de actuele vraag.

Wat zijn de kosten voor een zakelijk cursus Engels bij ILC Talen?

De prijs van een cursus zakelijk Engels (Business English), gegeven door een professional ‘native speaking’ taaltrainer wordt bepaald door het aantal lesuur dat wordt afgenomen. Omdat we maatwerk trainingen verzorgen baseren we een vrijblijvende offerte altijd op een gemiddeld aantal lesuur dat een klant afneemt. Het standaardtarief is inclusief de intakeprocedure, het benodigde lesmateriaal en het certificaat. Het lesprogramma heeft geen invloed op het standaardtarief. Wat heeft wel invloed op de tarief? Het aantal lesuur en het aantal deelnemers dat aansluit.

Het ILC-trainingscentrum biedt een rustige leeromgeving aan waar gefaseerde en intensieve taalcursussen Frans, Spaans, Duits en vele andere talen gevolgd kunnen worden. Een intensief lesprogramma van 5 lesdagen kost € 2.998,- excl.21% BTW incl. lunch. De tarieven van de lesprogramma’s worden bepaald door het aantal lesuur dat gegeven wordt. Na het intakegesprek ontvangt de opdrachtgever een trainingsvoorstel. Uiteraard bespreken we de persoonlijke mogelijkheden. Na akkoord gaan we starten.