Duits leren

Wilt u (beter) Duits leren? ILC verzorgt maatwerk trainingen Duits op ieder niveau. Of u nu beginner bent of al op near native niveau de Duitse taal beheerst: met een training van ILC tilt u uw kennis en kunde van de Duitse taal naar een hoger plan.

Uw cursus Duits bij ILC is altijd afgestemd op uw wensen. U volgt een speciaal voor u samengesteld programma dat aansluit op uw kennisniveau en doelstellingen. U volgt uw training 1-op-1 of in een (kleine) groep met uw collega’s.

Lesvormen

  • Intensieve taaltrainingen
  • Gefaseerde trainingen

Samenstelling

  • Individuele taaltrainingen
  • Teamtrainingen
  • Open inschrijvingen, Kort & Zakelijk

Leslocaties

  • ILC - trainingscentrum te Waalwijk
  • Incompany
duits leren

Duits leren op uw manier

Bij ILC kiezen we altijd voor een persoonlijke aanpak. Duits leren bij ILC doet u dan ook aan de hand van een vooraf uitgestippeld, inhoudelijk lesprogramma. De lessen die u krijgt, zijn altijd maatwerk: ieder onderdeel is uitgekozen om uw persoonlijke leerdoelen te verwezenlijken.

Voordat u uw trainingen begint, hebt u daarom altijd een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maakt u kennis met ILC en stelt uw taaltrainer u vragen over uw huidige kennisniveau en uw wensen. Geeft u het tijdens het gesprek gerust aan als u specifieke wensen of voorkeuren hebt. Ook hoort uw taaltrainer graag van u wat uw doel is: waarom wilt u (beter) Duits leren? De training Duits die u vervolgens volgt, is zo samengesteld dat u efficiënt werkt aan uw persoonlijke doelen.

Zakelijk Duits

Ons teken van kwaliteit en professionaliteit

ILC is aangesloten bij de NRTO ‘Nederlandse Raad voor Training en Opleiding’. Wij zijn in het bezit van het NRTO-keurmerk. Een onafhankelijke, externe organisatie toetst tijdens een audit of een NRTO-lid voldoet aan de geformuleerde kwaliteitseisen.

Informeer naar onze mogelijkheden voor een maatwerktraining Duits

Neem contact op met ons op, we helpen u graag verder

Contact

Duits voor beginners en gevorderden

Onze taaltrainers Duits verzorgen zowel lessen Duits voor beginners als voor gevorderden. Wij werken niet met vaste lesprogramma´s, maar stellen voor u een cursus Duits op maat samen.

Als u bijvoorbeeld gaandeweg merkt dat u meer nadruk wilt leggen op bepaalde onderwerpen of vaardigheden, past uw trainer de lesstof aan uw wensen aan.

Wij streven ernaar om u vanaf de tweede les zo veel mogelijk ‘onder te dompelen’ in de taal die u wilt leren. U volgt uw lessen dan ook in de taal die u wilt leren. Door uw lessen Duits in het Duits te volgen, hoort u steeds Duits en zult u merken dat de drempel om de taal te spreken vanzelf lager wordt.

Duits leren spreken, schrijven, lezen, verstaan? Uw wensen staan voorop

Duits leren doet u met een reden. U hebt bijvoorbeeld regelmatig conferenties in Duitsland en wilt u goed verstaanbaar kunnen maken als u over uw vakgebied praat. Of u wilt uw schrijfvaardigheid in het Duits verbeteren, zodat u gemakkelijker kunt communiceren met uw collega’s van de vestiging in Duitsland.

Komt u bij ons met de wens vloeiend Duits te leren spreken of Duits te leren lezen, schrijven of verstaan, dan bespreken wij allereerst tijdens een intakegesprek wat u precies wilt leren en wat het doel is van uw cursus Duits. U kunt het aangeven als u bijvoorbeeld uw woordenschat over een bepaald onderwerp wilt vergroten, Duits wilt leren lezen met een specifiek doel voor ogen of uw Duitse schrijfvaardigheid wilt toespitsen op een duidelijk afgebakend vlak.

Uw trainer zoekt vervolgens lesstof voor u uit waarmee u gericht aan uw doelen werkt.

Cursus Duits voor particulieren en bedrijven

Zowel bedrijven als particulieren zijn van harte welkom bij ILC om een maatwerk cursus Duits te volgen. Voor bedrijven hebben wij tevens de maatwerk cursus Zakelijk Duits of Geschäftskommunikation, waarmee u leert vol zelfvertrouwen uw Duitse zakenpartners of collega’s te woord te staan.

De locatie van de trainingen is tevens afgestemd op uw wensen: wij verzorgen trainingen op een door u gekozen locatie, bij ons in Waalwijk of incompany. Ook digitale trainingen via bijvoorbeeld Skype of Zoom zijn mogelijk.

Taalcursus Duits: groepslessen en 1-op-1

Aangezien een taalcursus Duits van ILC altijd een taaltraining op maat is, vindt het grootste deel van onze trainingen 1-op-1 plaats. Uw taaltrainer werkt dan intensief met u aan uw doelen en past zijn lessen steeds aan uw voortgang aan.

Een cursus Duits klassikaal volgen is bij ILC ook mogelijk. Wij verzorgen bijvoorbeeld inhouse taaltrainingen waarbij u samen met uw collega’s de Duitse taal leert beheersen.

Snel Duits leren? Kies voor een intensieve training Duits op maat

De intensieve taaltrainingen Duits van ILC zijn ideaal voor als u snel Duits wilt leren. De lengte en frequentie van de lessen stelt u in overleg met uw trainer samen. Is er haast bij, dan kunnen wij u bijvoorbeeld meerdere intensieve trainingsdagen in korte tijd aanbieden.

Cursus Duits: daarom kiest u voor ILC

ILC is een taleninstituut voor taaltraining dat al sinds 1990 specialistische, persoonlijke taaltrainingen aanbiedt. Wij hebben ons ontwikkeld tot een uniek bedrijf dat vooroploopt in maatwerk taaltrainingen die iedere cursist doelgericht helpen zijn of haar kennis en beheersing van de taal te verbreden en verdiepen.

Hieronder vindt u de redenen waarom cursisten voor ons kiezen.

  • Maatwerk taaltraining Duits

Iedere taaltraining Duits die wij verzorgen, is maatwerk. Duits leren gaat bij ons niet met standaard lesboeken of opgaven, maar met gerichte, afwisselende lessen en zinvolle opdrachten die stuk voor stuk zijn afgestemd op het doel dat u wilt bereiken.

  • Leer de taal en cultuur van een native speaker

Al onze taaltrainers zijn native speakers. Zij dompelen u onder in de taal én cultuur van hun land. Door onze 1-op-1 trainingen en trainingen in kleine groepen leert u de taal en de bijbehorende cultuur op een persoonlijk niveau kennen.

  • Kwalitatieve, professionele lessen dankzij NRTO-keurmerk

ILC heeft het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding geeft u de garantie dat uw training voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Onze trainingen worden door een externe organisatie getoetst tijden een audit om de kwaliteit van ons werk onafhankelijk vast te laten stellen.