Duits leren? Ja, want Duitsland is voor Nederland een belangrijke handelspartner. Onze oosterburen stellen het enorm op prijs wanneer  zakelijke besprekingen in de Duitse taal gevoerd kunnen worden. Dit geldt vooral bij het traditionele midden- en kleinbedrijf. Een gedegen kennis van de Duitse taal en de cultuur zorgt voor een efficiëntere en succesvollere wijze van zakendoen. Neem de typisch Duitse Grundlichheit in acht, hard werken en alles moet tot in de puntjes in orde zijn. We kennen de Duitse Punktlichkeit: stipt op tijd zijn, want te laat op een afspraak is uit den boze! De Duitsers staan bekend om hun feestjes met veel bier en worst, zang en dans. En als je eenmaal aanvaard bent, ben je altijd van harte welkom! 

Duits leren op maat

duits leren

Duits leren bij ILC Taleninstituut geeft u een inhoudelijk programma waarin uw dagelijkse werkzaamheden centraal staan. De doelstellingen worden voor aanvang van de taaltraining besproken tijdens een persoonlijk intakegesprek met Susanne. 

Zij bepaalt uw niveau en bespreekt de leerdoelen, zo krijgt u een taalcursus die effectief en resultaatgericht is. Door middel van deze aanpak, waar puur en alleen persoonlijke aandacht centraal staan, worden de vooropgestelde leerdoelen ruimschoots behaald. Deze garantie kunnen we geven op basis van de positieve beoordelingen die wij van onze cursisten ontvangen.

 

Lesvorm

  • ILC Intensief
  • ILC Semi-intensief
  • ILC Gefaseerd

Samenstelling

  • Individuele lessen
  • Groepstrainingen met collega's
  • Cursus Kort & Zakelijk

Leslocatie

  • ILC Trainingslocatie Waalwijk
  • Incompany
  • Elke gewenste Flexplek

Presenteren in het Duits

ILC Taleninstituut bereidt u graag voor op uw Duitse presentatie. Alleen een PowerPoint samenstellen en een paar zinnen leren is onvoldoende om een professionele Duitse presentatie te geven. Probeer eens in een dagdeel uw presentatie doeltreffend voor te bereiden samen met onze native speakers.

Succes wordt behaald door een levendige intonatie en een juiste uitspraak. Een verkeerde uitspraak kan u of uw bedrijf in verlegenheid brengen.

In Duitsland zaken doen

Bij het zakendoen in Duitsland is de voertaal vooral Duits. Door een cursus Duits te volgen of aan te bieden aan uw werknemers laat u zien aan uw Duitse klanten dat u op een juiste wijze communiceren erg belangrijk vindt. Niet alleen leidt dit tot tevreden medewerkers die met meer zelfvertrouwen uw klanten te woord kunnen staan maar ook tot tevreden Duitse klanten.

Maatwerk taaltrainingen en flexibele lesvormen

Individuele taaltrainingen

Bij een individuele intensieve taaltraining heeft u binnen één week een degelijke basiskennis van de taal opgedaan. De intensieve lesvorm bestaat uit een aantal aaneengesloten lesdagen waar u dagelijks 5 uur les volgt van 60 minuten. Weliswaar is een semi-intensieve training identiek aan de intensieve training maar waar de lesdagen niet aaneengesloten gevolgd worden. De lesdagen van 4 of 5 uur kunt u verspreiden over meerdere weken.

Een individuele gefaseerde training is een taaltraining verspreid over een langere periode. Deze trainingen zijn flexibel in te plannen en af te stemmen op uw agenda. Bij deze lesvorm heeft u meer ruimte voor reflectie en tijd om de praktijkgerichte toepasbare kennis te oefenen.

Al onze trainingen kunnen in groepsverband gevolgd worden. Iedere extra deelnemer sluit aan voor € 10,- per uur. Aangenomen dat het instapniveau en doelstelling van de deelnemende cursisten nagenoeg hetzelfde zijn.

De zakelijke Duitse cultuur

Formele kleding is vanzelfsprekend en op het moment dat iemand zichzelf met een titel voorstelt, wordt van u verwacht dat u deze persoon aanspreekt met diezelfde titel. Duitsers zijn punctueel en houden zich graag aan de gemaakte afspraken. En waar een Nederlander zonder zijn leidinggevende een deal kan sluiten, heeft de Duitser vanwege de hiërarchische cultuur vaak nog even feedback nodig van zijn of haar leidinggevende. Natuurlijk is dit in het algemeen genomen en wordt er in het bovenstaande gegeneraliseerd, want met de komst van de nieuwe generatie zie je dat de hiërarchische cultuur in Duitsland minder wordt.

Leer Duits bij Susanne

Susanne is één van onze native speakers en werkzaam bij ILC. Wij willen u graag aan haar voorstellen.
Per toeval ben ik in de talen wereld terecht gekomen. Ik heb wat betreft educatie zowel een technische, als ook een sociale achtergrond. Zeven jaar geleden besloot ik iets anders te gaan doen. Een vriend, een Engelsman, die zelf als taaltrainer bij een taleninstituut werkte, zei destijds dat ik zou moeten proberen als taaltrainer te gaan werken. Ik solliciteerde en kreeg binnen een week een nieuwe baan in datzelfde taleninstituut aangeboden. Ik vind het werken als taaltrainer geweldig leerzaam omdat je zoveel kennis vanuit zoveel verschillende branches op doet. Ik geef mijn cursisten naast de Duitse taal ook een stuk Duitse cultuur mee, terwijl ik het gevaarlijke “Halbwissen” van hun vakgebied krijg. Mijn doelstelling is om mijn cursisten over de drempel heen te helpen om de Duitse taal te leren en zo gemakkelijk en met meer zelfvertrouwen te kunnen communiceren.

Teken van kwaliteit en professionaliteit

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.