Duits leren en professionaliseren

Duits leren? Ja natuurlijk, want Duitsland is voor Nederland een belangrijke handelspartner. Onze oosterburen stellen het enorm op prijs wanneer zakelijke besprekingen in de Duitse taal gevoerd kunnen worden. Dit geldt vooral bij het traditionele midden- en kleinbedrijf. Een gedegen kennis van het zakelijk Duits, Geschäftskommunikation en de cultuur zorgt voor een efficiëntere en succesvollere wijze van zakendoen. Neem de typisch Duitse Grundlichheit in acht, hard werken en alles moet tot in de puntjes in orde zijn. We kennen de Duitse Punktlichkeit: stipt op tijd zijn, want te laat op een afspraak is uit den boze! De Duitsers staan bekend om hun feestjes met veel bier en worst, zang en dans. En als je eenmaal aanvaard bent, ben je altijd van harte welkom! 

Zakelijk Duits leren op maat

duits leren

Duits leren bij ILC Taleninstituut geeft u een inhoudelijk programma waarin uw dagelijkse werkzaamheden centraal staan. De doelstellingen worden voor aanvang van de taaltraining besproken tijdens een persoonlijk intakegesprek met Susanne. 

Zij bepaalt uw niveau en bespreekt de leerdoelen, zo krijgt u een taalcursus die effectief en resultaatgericht is. Door middel van deze aanpak, waar puur en alleen persoonlijke aandacht centraal staan, worden de vooropgestelde leerdoelen ruimschoots behaald. Deze garantie kunnen we geven op basis van de positieve beoordelingen die wij van onze cursisten ontvangen.

 

Teken van kwaliteit en professionaliteit

Onze kwaliteitsnormering en de zekerheid hierin, is dat wij werken volgens de richtlijnen van het ‘ERK’ die zijn opgesteld door de Raad van Europa en de norm is waarmee wij onder meer het instapniveau, de vorderingen en het eindresultaat toetsen en vastleggen. ILC is aangesloten bij de NRTO ‘Nederlandse Raad voor Training en Opleiding’. De NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland en is lid van VNO-NCW/ MKB-Nederland.

Lesvorm

  • ILC Intensief
  • ILC Semi-intensief
  • ILC Gefaseerd

Samenstelling

  • Individuele trainingen
  • Duo- en teamtrainingen
  • Open inschrijving

Leslocatie

  • ILC trainingslocatie Waalwijk
  • Incompany, bij u op locatie
  • Elke gewenste flexwerkplek

In Duitsland zaken doen

Bij het zakendoen in Duitsland is de voertaal vooral Duits. Door een cursus zakelijk Duits te volgen of aan te bieden aan uw werknemers laat u zien aan uw Duitse klanten dat u op een juiste wijze communiceren erg belangrijk vindt. Niet alleen leidt dit tot tevreden medewerkers die met meer zelfvertrouwen uw klanten te woord kunnen staan maar ook tot tevreden Duitse klanten.

Maatwerk taaltrainingen en flexibele lesvormen

Individuele taaltrainingen

Een intensieve training is een programma op maat, gebaseerd op specifieke doelstellingen en wensen van opdrachtgever en cursist. Dit programma omvat vijf uur taaltraining per dag gedurende één of meer weken aaneengesloten. U wordt als het ware “ondergedompeld” in de taal.

Weliswaar is de semi-intensieve training identiek aan het intensieve programma maar waar de lesdagen niet aaneengesloten in één week worden gevolgd. De intensieve lesdagen van vijf uur taaltraining per dag kunt u verspreiden over meerdere weken.

Een gefaseerde taaltraining is ook een programma op maat, gebaseerd op uw specifieke doelstellingen en wensen. De duur van deze training is afhankelijk van uw doelstellingen en wensen en omvat minimaal twee en maximaal zes uren privé-les per dag verspreid over een langere periode. Deze taaltrainingen zijn flexibel in te plannen en af te stemmen op uw agenda. Bij deze lesvorm heeft u meer ruimte voor reflectie en tijd om het geleerde toe te passen in de praktijk.

De diverse lesvormen verzorgen we op individuele basis, als duotraining en voor grotere groepen in teamverband.

De zakelijke Duitse cultuur

Formele kleding is vanzelfsprekend en op het moment dat iemand zichzelf met een titel voorstelt, wordt van u verwacht dat u deze persoon aanspreekt met diezelfde titel. Duitsers zijn punctueel en houden zich graag aan de gemaakte afspraken. En waar een Nederlander zonder zijn leidinggevende een deal kan sluiten, heeft de Duitser vanwege de hiërarchische cultuur vaak nog even feedback nodig van zijn of haar leidinggevende. Natuurlijk is dit in het algemeen genomen en wordt er in het bovenstaande gegeneraliseerd, want met de komst van de nieuwe generatie zie je dat de hiërarchische cultuur in Duitsland minder wordt.

Leer Duits bij Susanne

Susanne is één van onze native speakers en werkzaam bij ILC. Wij willen u graag aan haar voorstellen.
Per toeval ben ik in de talen wereld terecht gekomen. Ik heb wat betreft educatie zowel een technische, als ook een sociale achtergrond. Zeven jaar geleden besloot ik iets anders te gaan doen. Een vriend, een Engelsman, die zelf als taaltrainer bij een taleninstituut werkte, zei destijds dat ik zou moeten proberen als taaltrainer te gaan werken. Ik solliciteerde en kreeg binnen een week een nieuwe baan in datzelfde taleninstituut aangeboden. Ik vind het werken als taaltrainer geweldig leerzaam omdat je zoveel kennis vanuit zoveel verschillende branches op doet. Ik geef mijn cursisten naast de Duitse taal ook een stuk Duitse cultuur mee, terwijl ik het gevaarlijke “Halbwissen” van hun vakgebied krijg. Mijn doelstelling is om mijn cursisten over de drempel heen te helpen om de Duitse taal te leren en zo gemakkelijk en met meer zelfvertrouwen te kunnen communiceren.