Zweeds leren

 • 100% maatwerk
 • Zweeds leren van een ‘native speaking’ professional
 • Met een flexibel lesrooster

Zweeds voor beginners

De taalcursus Zweeds voor beginners is bedoeld voor ‘absolute beginners’ die graag willen starten met het leren van de Zweedse taal. Met een basiscursus Zweeds leer je de basisgrammatica plus je verwerft een basisvocabulaire. Je leert naast de taal ook veel over de Zweedse cultuur. Een taalcursus Zweeds wordt gestart met een persoonlijk intakegesprek met je taaltrainer. Het intakegesprek is een essentieel onderdeel van de taalcursus omdat het samenstellen van de inhoud hierdoor altijd een passende taaltraining wordt; persoonlijk en doelgericht! In overleg met je taaltrainer stem je het lesprogramma af, gefaseerd of liever een intensief programma. Het is niet nodig om een vast lesschema te volgen, in overleg kunnen de lessen ingepland worden zodat afstemming op je agenda prima kan.

Zweeds voor gevorderden

Wist je bijvoorbeeld dat de Zweedse taal een zustertaal is van het Nederlands? De taal klinkt daarom voor de Nederlanders bekend in de oren. Zweeds voor gevorderden biedt een extra verdieping in de Zweedse taal.

Cursus Business Zweeds op gevorderd niveau

Het beheersen van de Zweedse taal heeft absoluut voordelen zowel in het bedrijfsleven als ook in de samenleving in het algemeen. Om je als professional op de Zweedse markt te begeven is het beheersen van de Zweedse taal echt een pré. Goed voorbereid door een individuele taalcursus Business Zweeds te volgen is echt aan te raden. De training op maat is afgestemd op je werkgebied en het leerdoel. Diverse vaste onderwerpen worden behandeld speciaal gericht op de zakelijke disciplines naast het stuk maatwerk dat besproken wordt tijdens de intake.

Emigreren naar Zweden

Als je gaat wonen en werken in Zweden is een taalcursus Zweeds zeker aan te raden. Hoe eerder je de taal kent, hoe sneller je inburgert en je draai vindt in de Zweedse samenleving. Het helpt je ook bij het vinden van werk. Ter verdieping van de Zweedse taal is er speciaal voor nieuwkomers de cursus Svenska För Invandrare (SFI). (Zweeds voor immigranten).

Is Zweeds leren moeilijk?

Zweeds is geen moeilijke taal maar een boeiende taal omdat het veel raakpunten heeft met het Engels en Nederlands. Zweeds behoort ook tot dezelfde groep als Deens en Noors en is een iets verdere familie van het Duits, Nederlands en Engels. Luister- en spreekvaardigheid vergen meer inspanning omdat sommige uitspraakregels niet vastliggen. Het spreektempo van de Zweden ligt vaak hoog.

Hoe lang duurt het om Zweeds te leren?

Zoals je weet start iedere taaltraining met een persoonlijk intakegesprek met je Zweeds sprekende taaltrainer. Dit gesprek is werkelijk een essentieel onderdeel zodat de taalcursus want inhoudelijk wordt de training compleet afgestemd op je instapniveau en je interessegebied.  Volg je een individueel lesprogramma? dan ontvang je direct feedback. Op een interactieve manier werk je samen met de taaltrainer naar het leerdoel. Door tijd te besteden aan zelfstudie naast de intensieve contacturen met je taaltrainer kun je binnen een zeer korte tijd grote stappen maken.

Online Zweeds leren? Individueel en in klein groepsverband

De diverse lesprogramma’s zijn te volgen op onze locatie in ‘s-Hertogenbosch (Vlijmen) of incompany en maar ook online. De online lessen blijven interactief en de lesmethodes worden ook voor online lesprogramma’s zorgvuldig geselecteerd op instapniveau en vakgebied. Als we in een groepje Zweeds online geven, dan vormen we een kleine groep. Omdat het van belang is dat ook de online lessen persoonlijk blijven en dat er voldoende ruimte overblijft zodat de taaltrainer voor iedere cursist de individuele en persoonlijke begeleiding kan blijven waarborgen. Online de Zweedse taal leren geeft wel als extra voordeel dat je flexibeler bent in het plannen van je lessen omdat eventuele reistijd geen belemmering geeft.

Vraag naar de mogelijkheden

Waar kan ik Zweeds leren?

Lesprogramma's

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshop

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure
 • Lesmateriaal is aangepast aan instapniveau
 • Gericht op een bepaald facetten binnen je organisatie of je interesses
 • Gericht op bepaalde taalvaardigheden
 • Praktijkgericht dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC - Vlijmen
 • Incompany
 • Online
Deens leren bij ILC

Flexibel de Zweedse taal leren?

De lesroosters die wij bieden zijn flexibel en dat wil zeggen dat lessen altijd in onderling overleg met de taaltrainer af te stemmen zijn mocht je agenda opeens druk worden. Lessen kunnen wekelijks gevolgd worden maar ook tweewekelijks. Intensieve lesdagen kunnen over een langere periode ingepland worden.  We kunnen ook lessen afwisselen met fysiek en online voor bijvoorbeeld ter voorbereiding van een beurs. Nog net even een uurtje de taal doornemen met je Zweedse taaltrainer om goed voorbereid op pad te gaan!

Vraag informatie aan
zakelijke_taaltrainingen

Heeft uw organisatie de Zweedse taal nodig?

U wilt toch ook dat binnen uw bedrijf of organisatie altijd gestreefd wordt naar het goed uitvoeren van de werkzaamheden? Stel, er moet een nieuwe taal binnen uw organisatie geïntroduceerd worden door bijvoorbeeld een intensievere samenwerking met het buitenland of met een nieuw hoofdkantoor. Of uw onderneming heeft te maken met overnames en hierdoor ook met nieuwe buitenlandse bestuurders.

U wilt graag in een relatief korte tijd uw medewerkers omscholen naar de nieuwe voertaal zodat juist uw organisatie professioneel overkomt?  Telefoongesprekken, conference calls, e-mails, afdeling klantenservice en rapporten kunnen niet meer in het Nederlands maar moeten voor iedereen toegankelijk zijn, (vaak) in het Engels.

“Een taalstrategie dient kwetsbaarheid te voorkomen en een voorsprong te creëren op de concurrentie”

Voor organisaties en bedrijven is het van belang dat binnen een korte tijd doelen worden behaald. Om in een relatief korte tijd een zo hoog mogelijk eindresultaat na te streven kan door middel van een gedegen voorbereiding. Dit heeft alles te maken met persoonlijke aandacht en interesse. ILC biedt deze persoonlijke aandacht en uitvoerige voorbereiding door middel van een goede intakeprocedure. De intakeprocedure bestaat uit het kennismaken met uw onderneming en intakegesprekken met de cursisten. We luisteren naar interessegebieden en vragen naar bepaalde disciplines binnen het werkgebied waarbinnen de cursist werkzaam is. We beoordelen de leerstijl, voorkennis en vooropleiding plus we houden rekening met functies.

Op basis van alle uitkomsten adviseren we in groepssamenstellingen en lesprogramma’s. We bouwen aan inhoudelijke lesonderwerpen en kunnen hierdoor heel gericht onderwijzen en motiveren. De lesprogramma’s houden we kort en we werken het liefst met kleinere groepen.

 • Voor organisaties nemen we, indien gewenst, de planning vanaf aanmelding tot en met het uitreiken van de certificaten over.

 

Vraag naar de mogelijkheden
ILC taleninstituut

ILC en het ERK

Het ERK beschrijft WAT en ook HOE GOED het taalgebruik is: de kwaliteit van je ’taalbeheersing’. Denk bijvoorbeeld aan communicatieve taalactiviteiten: alles WAT je in een vreemde taal doet. Communicatieve taalcompetenties beschrijven de verschillende aspecten van je taalbeheersing in de communicatie (HOE GOED). Europees Referentiekader (ERK), in het Engels: Common European Framework of Reference (CEFR), is een systeem dat de beheersing van een vreemde taal op verschillende niveaus beschrijft: zowel de taalactiviteiten als de competenties en de strategieën die nodig zijn om die activiteiten uit te voeren.

Informeer naar de mogelijkheden

Kies voor zekerheid en kwaliteit bij ILC

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.

Wij streven ernaar om je direct 'onder te dompelen' in de Zweedse taal

Door je direct in het Zweeds aan te spreken merk je dat de drempel om te praten steeds lager komt te liggen. We werken niet met vaste lesprogramma’s, maar stellen de taalcursus inhoudelijk op maat samen.

Taalcursus Zweeds volgen?

Neem contact op via ons contactformulier, maak gebruik van WhatsApp of bel naar 0416 563000

Meer informatie aanvragen