Japans leren? Dat kan jij ook!

Cursus Japans leren voor beginners

Een taalcursus Japans voor beginners is bedoeld voor ‘absolute beginners’ die graag willen starten met het leren van de Japanse taal. Heb je besloten om te starten met Japans, zorg dat je een gestructureerde taalcursus Japans voor beginners volgt. Ontdek waar de taal uit bestaat zodat je het kunt opdelen. Als je dit niet doet raak je al snel overweldigd en ligt opgeven om de hoek. Volg je Japans voor beginners bij ILC dan wordt de nadruk gelegd op het leren van een woordenschat, de grammatica maar er wordt vooral veel aandacht besteed aan de uitspraak. Dit is erg belangrijk! Naast de fonologische aandacht wordt er ook tijd besteed aan de Japanse cultuur.

Cursus Japans voor gevorderden

Om van het beginnersniveau naar het gevorderde niveau te gaan moet je Hiragana en Katakana beheersen. Beide schriften hebben ongeveer 50 tekens. Zodra je deze beheerst ken je al 100 Japanse karakters. De taalcursus ‘Japans voor gevorderden’, het vervolgtraject, brengt je een verdieping in de Japanse taal en cultuur. De taalcursus zal ook steeds meer maatwerk worden. Het leerdoel en werkgebied krijgt een steeds belangrijkere rol. De taalcursus Japans geeft je ook een inkijk in de boeiende cultuur. Japanners zijn enorm vriendelijk omdat respect voor de omgeving essentieel ingebakken zit. Als de omgeving zo belangrijk is, dan wegen de belangen van het individu relatief minder zwaar. Het respect voor de samenleving en de discipline zorgen ervoor dat de harmonie behouden blijft. Een tipje van deze boeiende taalcursus.

Hoe moeilijk is het om Japans te leren?

Japans is een moeilijke taal omdat het Japans geen aanknopingspunten heeft zoals we in de Duitse en Engelse wel hebben, de zinsopbouw, klanken en het alfabet zijn compleet anders. Japans leren vergt de nodige inspanning en geduld. Met je persoonlijke taaltrainer volg je een taaltraject dat aangepast is aan jouw leerstijl en tempo, zo kun je snel van ‘absolute beginner’ doorstromen naar het gevorderde niveau.

Hoe lang duurt een cursus Japans?

Uiteraard is het behalen van je doelstelling afhankelijk van het aantal uur dat je per week besteed aan het oefenen. Dagelijks de taal horen is van belang. Om succesvol te zijn in Japan is naast kennis van de Japanse taal ook kennis van Japanse cultuur van zeer groot belang. De Japanse bedrijven staan voor een sterke hiërarchie en dit zie je terug tijdens bijvoorbeeld vergaderingen.

Hoe leer je het best Japans?

De taalcursus Japans start met een persoonlijk intakegesprek met de taaltrainer. Dit is een essentieel onderdeel van de training om deze passend binnen je agenda af te stemmen zodat het leertraject past bij je persoonlijke situatie.

 • 100% maatwerk
 • Japans leren van een professional
 • Flexibel lesrooster
 • De taalcursus Japans gaat over taal en cultuur

Japans leren voor professionals

Nergens anders wordt de Japanse taal of Nihongo gesproken dan in Japan zelf. De Japanse taal is verwant aan het Turks en Fins. De meeste Japanners spreken maar één taal en in de grote steden is de beheersing van de Engelse taal enigszins beperkt. Een gedegen kennis van de Japanse cultuur voor een efficiëntere en succesvollere wijze van zakendoen is een pré. Elke taal en cultuur kent zijn eigen omgangsvormen: wanneer je deze goed beheerst wordt zakendoen een stuk gemakkelijker. Bij taleninstituut ILC leer je daarom naast de taal ook de culturele en zakelijke gebruiken van een land kennen.

 

Waar kan ik Japans leren?

Lesprogramma's

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshop

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure
 • Lesmateriaal is aangepast aan instapniveau
 • Gericht op een bepaald facetten binnen je organisatie of je interesses
 • Gericht op bepaalde taalvaardigheden
 • Praktijkgericht dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC - Vlijmen
 • Incompany
 • Online

Japans leren bij ILC

Neem contact op via ons contactformulier, maak gebruik van WhatsApp of bel naar 0416 563000

Vraag naar de mogelijkheden

Flexibele lestijden, lesprogramma’s en leslocaties: starten wanneer je wilt online en offline

We verzorgen de taaltraining Japans online, incompany en op onze locatie in ’s-Hertogenbosch (Vlijmen), afgestemd op wat jou het beste uitkomt. Zo wisselen we de online contactlesuren af met face-to-face lessen.

Japanse taalcursus

Online Japans leren

De diverse lesprogramma’s om Japans te leren zijn zowel online en offline te volgen. De trainer stemt alle lesmomenten met je af zodat je de training Japans leren op ieder gewenst moment ook online kunt volgen. Zowel individueel en in groepsverband blijven de online trainingen altijd maatwerk. Ook de online taaltraining is inhoudelijk opgebouwd rondom de cursist. Het vraag gestuurde en interactieve karakter van training blijft behouden. Japans online leren geeft als extra voordeel dat je flexibeler bent omdat de reistijd geen belemmering geeft.

Vraag naar de mogelijkheden

Een vreemde taal leren? Aan beginners en gevorderden geven we in ruim 20 talen les

Al sinds 1990 geeft International Language Centre taal- en cultuurtrainingen waar professionele begeleiding en interactie centraal staan. Samen met je taaltrainer, een native speaker, ga je individueel of met je team aan de slag om leerdoelen te bereiken. Taal- en cultuurtrainingen verzorgen we aan cursisten vanuit het bedrijfsleven, (semi)overheid en aan particulieren.

Behaald_nrto-keurmerk door ILC

Japans voor bedrijven is ook 100% maatwerk!

ILC is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk taaltrainingen voor bedrijven en organisaties. De incompany trainingen Japans staan volledig in het teken van krachtig en snel leerdoelen bereiken. Iedere taaltraining wordt volledig afgestemd op de specifieke trainingsbehoeften van de organisatie en de cursisten. De groepstraining Japans is 100% maatwerk, dus ook voor groepstrainingen geldt dat we altijd starten met een intakeprocedure.

De groepstraining Japans is een combinatie van persoonlijk en interactief contact met de native speaking trainer. De groepsgrootte is maximaal 8 personen, zodat er ruimte blijft voor het individu.

 • Intakeprocedure om het instapniveau en de leermogelijkheden te bepalen
 • 100% maatwerk: afgestemd op de wensen en leerdoelen van de organisatie en cursisten
 • Direct resultaat door praktijkgerichte lesmethode
 • Kleine groepen met een nagenoeg gelijke doelstelling en niveau
 • Ervaren professionele trainers
Meer over het NRTO-keurmerk