Japans voor beginners

De cursus Japans voor beginners is bedoeld voor absolute beginners die willen starten met het leren van de Japanse taal. Japans voor beginners bij ILC is een taalcursus waar je naast de taal ook heel veel over de Japanse cultuur leert, het geeft je een inkijk in deze boeiende cultuur. Japans voor beginners kun je individueel of met collega’s volgen. Om succesvol zaken te doen in Japan zijn kennis van de Japanse taal en de Japanse cultuur van zeer groot belang. De Japanse bedrijven staan voor een sterke hiërarchie en dit zie je terug tijdens bijvoorbeeld vergaderingen. De cursus Japans voor beginners start altijd met een persoonlijk intakegesprek. Het intakegesprek is een essentieel onderdeel van deze maatwerk taalcursus.

 • 100% maatwerk
 • Japans leren van een professional
 • Flexibel lesrooster
 • De taalcursus Japans gaat over taal en cultuur

Hoe moeilijk is het om Japans te leren?

Japans leren voor een beginner en een gevorderde vergt de nodige inspanning en geduld. De zinsopbouw, klanken en het alfabet zijn compleet anders. Met je persoonlijke taaltrainer volg je een taaltraject dat aangepast is aan jouw leerstijl en tempo, zo kun je snel van absolute beginner doorstromen naar gevorderde.

Japanners zijn zo enorm vriendelijk omdat respect voor de omgeving essentieel ingebakken zit. Als de omgeving zo belangrijk is, dan wegen de belangen van het individu relatief minder zwaar. Het respect voor de samenleving en de discipline zorgen ervoor dat de harmonie behouden blijft. Een tipje van deze boeiende taalcursus.

Een taalcursus Japans is 100% maatwerk: ook voor organisaties

Nergens anders wordt de geheel eigen Japanse taal of Nihongo gesproken dan in Japan zelf. De Japanse taal is verwant aan het Turks en Fins. De meeste Japanners spreken maar één taal en in de grote steden is de beheersing van de Engelse taal enigszins beperkt. Een gedegen kennis van de Japanse cultuur voor een efficiëntere en succesvollere wijze van zakendoen is een pré. Elke taal en cultuur kent zijn eigen omgangsvormen: wanneer je deze goed beheerst wordt zakendoen een stuk gemakkelijker. Bij taleninstituut ILC leer je daarom naast de taal ook de culturele en zakelijke gebruiken van een land kennen.

Door onze werkwijze behalen we een zo hoog mogelijk resultaat. We hanteren kleine groepen met een nagenoeg gelijke doelstelling.  De inhoud van de groepstrainingen zijn afgestemd op de functie en de discipline waarin de cursisten werkzaam zijn. De groepscursus is 100% maatwerk. De groepscursus is een ideale combinatie tussen persoonlijk contact met de docent en het interactieve programma.

Ter voorbereiding voert de trainer intakegesprekken met de cursisten om het instapniveau te bepalen. Bij het indelen van de groepen wordt rekening gehouden met leerstijl, vooropleiding, kennis van andere vreemde talen, functie enz..

 • Voor organisaties verzorgen we de groepscursus vanaf de aanmeldingen tot en met het uitreiken van de certificaten.

Als je meer over de Japanse taal en cultuur wilt weten neem dan contact met ons op. Onze taaltrainer Japans heeft al 30 jaar ervaring in het geven van Japanse taal- en cultuurtrainingen.

Hoe leer je het best Japans?

Neem contact op via ons contactformulier, maak gebruik van WhatsApp of bel naar 0416 563000

Vraag naar de mogelijkheden

Waar en hoe kun je Japans leren?

Lesprogramma's

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshop

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure
 • Lesmateriaal is aangepast aan instapniveau
 • Gericht op een bepaald facetten binnen je organisatie of je interesses
 • Gericht op bepaalde taalvaardigheden
 • Praktijkgericht dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC - Vlijmen
 • Incompany
 • Online

Volg de cursus Japans zowel online als offline

Wij bieden je een flexibele lesrooster. De lessen zijn in onderling overleg altijd te verschuiven naar een ander moment. Maar ook de locatie kunnen we per les met je afspreken. Zo kun je Japans online volgen en fysiek. De online contactlesuren worden afgewisseld met fysieke lesuren. De online taalles Japans gaat inhoudelijk verder waar je met je vorige fysieke les gebleven bent.

Online Japans leren

De lesprogramma’s verzorgen we ook online. De trainer zorgt dat de online cursus Japans interactief blijft en dat er voldoende ruimte is om vragen te stellen en te discussiëren. Inhoudelijk blijft een online cursus afgestemd op jouw leerdoel. Online Noors volgen geeft als extra voordeel dat je flexibeler bent in het plannen omdat de reistijd geen belemmering geeft.

Hoe lang duurt het om Japans te leren?

ILC biedt lesprogramma’s aan in ruim 20 talen. Individueel of met je team een maatwerk taalcursus starten kan op ieder gewenst moment. De maatwerk training starten we altijd met een persoonlijk intakegesprek, ook voor groepscursussen.  Na dit interview ontwikkelen we een taalcursus die perfect aansluit op je doelstelling/ leerdoel en wens. Met deze persoonlijk en interactieve aanpak, word je vooropgestelde leerdoel ruimschoots behaald. Deze garantie durven we te geven op basis van de positieve beoordelingen die we van onze klanten en cursisten ontvangen.

Behaald_nrto-keurmerk

Japans leren? kies voor zekerheid en kwaliteit bij ILC

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.

Meer over het NRTO-keurmerk