Russisch leren spreken? Dat kan jij ook!

Russisch leren loont, want je weet vast wel dat de meeste Russen alleen maar Russisch spreken. Als tip geven wij je mee om ervoor te zorgen dat het visitekaartje een ‘Russische zijde’ heeft. Het is ook verstandig om je bedrijfsinformatie en het bijbehorende presentatiemateriaal in het Russisch beschikbaar te hebben. Status en macht zijn voor een Rus erg belangrijk, houd rekening met de formele Russische zakencultuur. Ben je nieuwsgierig geworden naar de taal en de cultuur? Informeer naar onze taaltraining Russisch leren voor beginners en gevorderden.

Waar kan ik Russisch leren?

Lesprogramma's Russisch

 • Individueel intensief
 • Individueel semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshops

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure om leermogelijkheden te bepalen
 • Maatwerk door het aanbieden van materiaal dat aangepast is aan niveau en wens
 • Persoonlijk en interactief door vraag gestuurd karakter
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt
 • Efficiënt door praktijkgericht te leren dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC - 's-Hertogenbosch (Vlijmen)
 • Incompany
 • Online
Russisch leren spreken

Hoe moeilijk is het om Russisch te leren?

Het Russisch maakt gebruik van een ander alfabet dan het onze, namelijk het Cyrillisch alfabet. Daardoor lijkt het voorafgaand een hele opgave om Russisch te leren. Russisch leren spreken is niet eenvoudig, maar samen met je persoonlijke taaltrainer volg je het taaltraject dat aangepast is aan jouw leerstijl en tempo. De taaltraining Russisch is een gestructureerde taaltraining. Lees verder wat we hiermee bedoelen.

Meer informatie aanvragen

Hoe kan ik Russisch leren?

Door de opbouw van de taaltraining Russisch zal je ontdekken waar de taal uit bestaat. De lesstof wordt opgedeeld in stukjes zodat je niet overweldigd raakt waardoor opgeven om de hoek ligt. De trainer neemt je mee met haar enthousiasme waardoor jij als cursist nog meer geïnspireerd raakt om Russisch te leren. Je leert één van de grootste talen ter wereld en de grootste in Europa. Laat dat eens op je inwerken.

Cursus zakelijk Engels leren

Russisch leren voor beginners

Een taaltraining Russisch voor beginners is bedoeld voor ‘absolute beginners’ die graag willen starten met het leren van de Russische taal. Volg je ‘Russisch voor beginners’ bij ILC dan begint de training met het begrijpen van het Cyrillisch alfabet. Daarna zal er steeds meer ingegaan worden op het praktische gebruik van de Russische taal. Je krijgt les in de grammatica, de woordenschat (vocabulaire) en de spreek- en luistervaardigheid. Op deze manier leer je beetje voor beetje de taal begrijpen.

Meer informatie aanvragen

Een taalcursus Russisch voor beginners start met een persoonlijk gesprek met de taaltrainer. Dit intakegesprek is een belangrijk onderdeel van de maatwerk taaltraining. Na deze intake ontvang je een advies over het lesprogramma dat het best aansluit op je behoeften en budget. De trainer kan hierop een perfect passend lesprogramma samenstellen zodat dit voldoet aan je wensen en leerdoel.

Taal is de basis van communicatie om de verschillende culturen in Nederland te begrijpen

Russisch voor gevorderden

Russisch leren is een doorgaand proces. Na het afronden van het eerst taaltraject zal de trainer een vervolgtraining adviseren waar je aan de slag gaat met de uitbreiding van de basisgrammatica. De taaltraining ‘Russisch voor gevorderden’ start met een vervolglesmethode waar onder meer het verschil tussen het imperfectief en perfectief aspect aan bod komt, tijden in hoofd- en bijzinnen en het gebruik van specifieke woorden en woordcombinaties. Een verdieping van de taal met extra aandacht voor uitspraak. Zelfs met een hoger niveau is er altijd weer iets nieuws te leren. Wekelijks 3 á 4 uur besteden aan Russisch zorgt voor een uitbreiding van de woordenschat en ontwikkelt het vloeiend spreken.

Informeer naar de mogelijkheden om Russisch te leren.

Gebruik hiervoor ons contactformulier. We helpen u graag verder.

Contact

Hoe tel je in het Russisch?

Russisch is een Slavische taal, net als het Oekraïens en het Wit-Russisch. Talen als Nederlands, Frans en Duits worden met het Latijnse alfabet geschreven. Het Russische schrift maakt gebruik van een variant van het cyrillisch alfabet. Het is gebaseerd op het Griekse alfabet en niet op het Latijn.

Het Russisch heeft 33 letters, 21 medeklinkers, 10 klinkers én 2 extra klinkers.  Wie dus aan de slag wil met het Russisch, moet eerst het alfabet goed beheersen. Het is gebaseerd op het Griekse alfabet en niet op het Latijn.

 

Vreemde talen bij ILC

Hoe schrijf je Russisch?

Het is niet altijd mogelijk je Nederlandse gedachten een-op-een om te zetten in het Russisch. Soms heb je bijv. andere woorden nodig. Als je “lekker weertje vandaag” in het Russisch wilt zeggen, zul je geen vorm van вку́сный gebruiken. Soms zul je een andere constructie of een compleet andere manier van zeggen nodig hebben. Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden.