Lær deg norsk

Wist u dat er twee vormen van het Noors zijn? Namelijk Bokmål en Nynorsk. Maar in de praktijk wordt voornamelijk Bokmål gebruikt. De zakelijke gesprekken gaan bij voorkeur in het Noors, gevolgd door Engels en Duits. ILC Taleninstituut geeft u de mogelijkheid om de Noorse taal te leren en sterk te verbeteren. Er zijn verschillende lesvormen die wij u bieden. U weet dat de Noren de Engelse taal goed beheersen, maar zij stellen het wel op prijs als je Noors spreekt, ook al zijn het maar enkele zinnen.

 

Noors leren

De Noorse taal leren bij ILC kan op diverse manieren. Van tijd tot tijd starten we een programma met een ‘open’ inschrijving. Dit zijn taaltrainingen waar een ieder bij kan aansluiten en meestal starten we bij de basis. We geven ook individuele- of teamtrainingen op maat. Voorafgaand aan deze trainingen bespreekt u wat uw leerdoel is. Dit persoonlijk intakegesprek met onze ‘native speaking’ taaltrainer is daarom essentieel.

De trainer bepaalt uw instapniveau en bespreekt uw doelstelling(en) en wensen. Op deze wijze krijgt u een taaltraining die effectief is, dus aansluit op uw behoefte. Met deze aanpak, waar puur en alleen persoonlijke aandacht centraal staan, worden de vooropgestelde leerdoelen ruimschoots behaald.

Deze garantie kunnen we geven op basis van de positieve beoordelingen die wij van onze cursisten ontvangen.

Zakelijke bijeenkomsten in Noorwegen

Punctueel als de Noren zijn en dus komt men liever te vroeg dan te laat. Zet bij een bespreking uw telefoon uit of stil. Het is heel gewoon als je uitgenodigd wordt voor de lunch na een zakelijke bijeenkomst. In Noorwegen is de communicatiestijl informeel en direct en men zegt op een zeer beleefde en respectvolle manier duidelijk als men het ergens niet mee eens is.  Zij wachten een pauze in een gesprek af voordat zij het woord nemen want iemand in de rede vallen, wordt als erg onbeleefd ervaren. Bereid u inhoudelijk goed voor op uw zakelijke bespreken. De Noren verwachten dit van omdat het gebruikelijk is goed voorbereid voor de dag te komen. Plan uw afspraak in de ochtend en bent u ervan bewust dat de Noren de tijd nemen om tot een beslissing te komen.

Misschien toch iets voor u om van onze native speaking trainer een individuele taaltraining te volgen?

 

Lesvorm

  • ILC Intensief
  • ILC Semi-intensief
  • ILC Gefaseerd

Samenstelling

  • Individuele lessen
  • Groepstrainingen met collega's
  • Open inschrijving

Leslocatie

  • ILC Trainingslocatie Waalwijk
  • Incompany
  • Ieder gewenste Flexplek

Een intensieve training is een programma op maat, gebaseerd op specifieke doelstellingen en wensen van opdrachtgever en cursist. Dit programma omvat vijf uur taaltraining per dag gedurende één of meer weken aaneengesloten. U wordt als het ware “ondergedompeld” in de taal.

Weliswaar is de semi-intensieve training identiek aan het intensieve programma maar waar de lesdagen niet aaneengesloten in één week worden gevolgd. De intensieve lesdagen van vijf uur taaltraining per dag kunt u verspreiden over meerdere weken.

Een gefaseerde taaltraining is ook een programma op maat, gebaseerd op uw specifieke doelstellingen en wensen. De duur van deze training is afhankelijk van uw doelstellingen en wensen en omvat minimaal twee en maximaal zes uren privé-les per dag verspreid over een langere periode. Deze taaltrainingen zijn flexibel in te plannen en af te stemmen op uw agenda. Bij deze lesvorm heeft u meer ruimte voor reflectie en tijd om het geleerde toe te passen in de praktijk.

Alle lesvormen verzorgen we op individuele basis, als duotraining en voor grotere groepen in teamverband.