Taalcursus Noors, lær deg norsk

Noors leren draagt ​​bij aan de bereidheid culturele verscheidenheid te waarderen. Het beheersen van de Noorse taal heeft voordelen in het bedrijfsleven en in de maatschappij in het algemeen. Een taalcursus Noors, individueel, met je partner of in een groepje, leert je dat de taal nauw verwant is aan de andere twee vasteland-Scandinavische talen, nl. het Deens en het Zweeds. Een taalcursus Noors start met een persoonlijk intakegesprek met een native docent. Het intakegesprek is een essentieel onderdeel van de maatwerk taalcursus Noors.

 • 100% maatwerk
 • Noors leren van een native speaking professional
 • Flexibel lesrooster
 • Online en offline

Wist je dat er twee vormen van het Noors zijn? Namelijk Bokmål en Nynorsk. In de praktijk wordt voornamelijk Bokmål gebruikt. De zakelijke gesprekken gaan bij voorkeur in het Noors, gevolgd door Engels en Duits. In Noorwegen spreekt men over het algemeen de Engelse taal goed, maar zij stellen het wel op prijs als je de Noorse taal leert al zijn het maar enkele zinnen.

Individueel_een_taal_leren

Online de cursus Noors volgen

De lesprogramma’s verzorgen we ook online. De trainer zorgt dat de online cursus Noors interactief blijft en dat er voldoende ruimte is om vragen te stellen en te discussiëren. Inhoudelijk blijft een online cursus afgestemd op jouw leerdoel. Online Noors volgen geeft als extra voordeel dat je flexibeler bent in het plannen omdat de reistijd geen belemmering geeft.

Meer informatie aanvragen

Lesprogramma's

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshop

Lesmethode

 • Effectief door voorafgaand de uitvoerige intakeprocedure
 • Lesmateriaal is aangepast aan je niveau en leerdoel
 • Gericht op een bepaald facet binnen je organisatie
 • Algemene taalcursus Noors of juist gericht op bepaalde taalvaardigheden
 • Praktijkgericht dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC – Vlijmen
 • Incompany
 • Online
Groepscursus_Duits

Volg de cursus Noors zowel online als offline

Wij bieden je een flexibele lesrooster. De lessen zijn in onderling overleg altijd te verschuiven naar een ander moment. Maar ook de locatie kunnen we per les met je afspreken. Zo kun je Noors online volgen en fysiek. De online contactlesuren worden afgewisseld met fysieke lesuren. De online taalles Noors gaat inhoudelijk verder waar je met je vorige fysieke les gebleven bent.

Vraag meer informatie aan
Noors leren

Noors leren: meerdere lesprogramma's

ILC biedt diverse lesprogramma’s aan waarmee je de Noorse taal kunt leren. We starten een taalcursus Noors met een open inschrijving zodra we 4 aanmeldingen hebben ontvangen. Wil je een algemene taalcursus volgen, meld je snel aan.

Individueel of met je team een maatwerk cursus Noors starten kan op ieder gewenst moment. De maatwerk trainingen starten we met een intakegesprek.  Vanuit hier ontwikkelen we een taalcursus die perfect aansluit op je doelstelling/ leerdoel en wensen. Met deze persoonlijk en interactieve aanpak, word je vooropgestelde leerdoel ruimschoots behaald. Deze garantie durven we te geven op basis van de positieve beoordelingen die we van onze klanten en cursisten ontvangen.

Noors leren: ook maatwerk voor organisaties

Voor organisaties en bedrijven is het van belang dat binnen een korte tijd doelen worden behaald. Door onze werkwijze behalen we dan ook een zo hoog mogelijk resultaat. We hanteren kleine groepen met een nagenoeg gelijke doelstelling.  De inhoud van de groepstrainingen zijn afgestemd op de functie en de discipline waarin de cursisten werkzaam zijn. De groepscursus is 100% maatwerk. De groepscursus is een ideale combinatie tussen persoonlijk contact met de native speaking docent en het interactieve programma.

Ter voorbereiding voert de trainer intakegesprekken met de cursisten om het instapniveau te bepalen. Bij het indelen van de groepen wordt rekening gehouden met leerstijl, vooropleiding, kennis van andere vreemde talen, functie enz..

 • Voor organisaties verzorgen we de groepscursus vanaf de aanmeldingen tot en met het uitreiken van de certificaten.

Elke taal en cultuur kent zijn eigen omgangsvormen: wanneer je deze goed beheerst wordt zakendoen een stuk gemakkelijker. Bij taleninstituut ILC leer je daarom naast de taal ook de culturele en zakelijke gebruiken van een land kennen.

Cursus Noors

Zakelijke bijeenkomsten in Noorwegen, enkele tips!

Punctueel als de Noren zijn en kom daarom liever te vroeg dan te laat. Zet bij een bespreking uw telefoon uit of stil. Het is heel gewoon als je uitgenodigd wordt voor de lunch na een zakelijke bijeenkomst. In Noorwegen is de communicatiestijl informeel en direct en men zegt op een zeer beleefde en respectvolle manier duidelijk als men het ergens niet mee eens is.  Zij wachten een pauze in een gesprek af voordat zij het woord nemen want iemand in de rede vallen, wordt als erg onbeleefd ervaren. Bereid u inhoudelijk goed voor op uw zakelijke bespreken. De Noren verwachten dit omdat het gebruikelijk is goed voorbereid voor de dag te komen. Plan uw afspraak in de ochtend en bent u ervan bewust dat de Noren de tijd nemen om tot een beslissing te komen.

Vraag informatie aan
Persoonlijk_taalcursussen_Vlijmen

Van absolute beginner tot near native met de taalcursus Noors

Na een persoonlijk intakegesprek kan de trainer een inschatting maken van het instapniveau. Om het instapniveau te bepalen passen we het raamwerk van het ERK toe.

Het ERK beschrijft WAT en ook HOE GOED het taalgebruik is: de kwaliteit van je ‘taalbeheersing’. Denk bijvoorbeeld aan communicatieve taalactiviteiten: alles WAT je in een vreemde taal doet. Communicatieve taalcompetenties beschrijven de verschillende aspecten van je taalbeheersing in de communicatie (HOE GOED). Europees Referentiekader (ERK), in het Engels: Common European Framework of Reference (CEFR), is een systeem dat de beheersing van een vreemde taal op verschillende niveaus beschrijft: zowel de taalactiviteiten als de competenties en de strategieën die nodig zijn om die activiteiten uit te voeren.

Vraag informatie aan

Taalcursus Noors volgen

Neem contact op via ons contactformulier, maak gebruik van WhatsApp of bel naar 0416 563000

Contact

Kies voor zekerheid en kwaliteit bij ILC

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.

Meer over het NRTO-keurmerk

Wij streven ernaar om je direct 'onder te dompelen' in de Noorse taal

Door je direct in het Noors aan te spreken merk je dat de drempel om te praten steeds lager komt te liggen. We werken niet met vaste lesprogramma’s, maar stellen de taalcursus inhoudelijk op maat samen.