Een warme familie in een zakelijk pand

Je staat met je auto voor de deur geparkeerd en kijkt naar boven. Een typisch kantoorpand. De professionele letters op de gevel begroeten je: ILC. Je loopt de trap op ziet een relatief normaal kantoor, volledig verlicht door LED verlichting, tot nu nog niet echt iets bijzonders. Je opent de deur van ILC en wordt begroet door een verrassend belletje.

En dan gebeurt het. ‘Welkom!’ Het zakelijke tafereel waarmee je in eerste instantie werd begroet, slaat om in een warm en familiair onthaal. ‘Wilt u koffie of thee?’ Je wordt meegenomen naar de kantine waaruit het warme hart van deze organisatie meteen duidelijker spreekt. In de hoek verdwalen twee dames in Spaanstalige gezelligheid. Aan de lange tafel net achter de bloemen is iemand zijn les aan het voorbereiden; aan de tafel links vindt een kennismakingsgesprek plaats. Een ruis aan meertalige conversaties beweegt om je heen.

Ondanks de vreemdheid van het aanhoren van andere talen laat ILC je thuis voelen. Het lijkt misschien een doorsnee bedrijf, maar stiekem is het één grote familie. Een familie waarin alle talen gesproken en culturen begrepen worden, en vooral: waar iedereen welkom is.

In welke taal wil jij begrepen worden? Zeg het maar.

Tekstoptimalisering

International Language Centre is opgericht in 1990 en sinds die tijd gevestigd in Waalwijk. Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van persoonlijke en op maat gemaakte taaltrainingen. In ruim 25 talen. Wij geven individuele taaltrainingen, in klein groepsverband en verzorgen workshops. Onze klanten komen uit diverse sectoren binnen het bedrijfsleven, de (semi)overheid, het bankwezen en particulieren. Cursisten kiezen voor ILC om de wijze waarop we de taallessen verzorgen. Wij proberen het leerproces een onderdeel te maken van de dagelijkse werkzaamheden. Het geleerde is dan direct toepasbaar en geeft geen zware belasting. Door effectief en efficiënt te werken leert de cursist op een interactieve en prettige wijze diverse taalvaardigheden in ieders gewenste doeltaal en op ieder gewenst instapniveau. Wij geven de trainingen in ons trainingscentrum in Waalwijk. Daarnaast verzorgen wij trainingen op uw bedrijfslocatie en als laatste ontwikkeling op een flexkantoor.

De kwaliteit die wij u bieden uit zich in taaltrainingen op maat als het gaat om inhoud, planning en locatie onder begeleiding van een ervaren docent voor wie uw doeltaal de moedertaal is. Onze trainers zijn hoog opgeleide native speakers die in de meeste gevallen al jarenlang werkzaam zijn voor ILC. Zij zijn door hun jarenlange ervaring in staat om de inhoud van de training aan te passen aan uw wensen.

Maatwerk taaltrainingen

“Iedere training is uniek en altijd op maat!”

 • Gekwalificeerde en vakkundige trainers, altijd native speakers
 • Volledig op maat gemaakt naar doelstelling, werkgebied en leerstijl
 • Praktisch & direct toepasbaar
 • Krachtig werken naar professionaliteit in het taalgebruik binnen uw bedrijf

Taalassessments

“Test je beheersing van een vreemde taal in woord en geschrift”

 • Face-to-face assessment door native speakers
 • Richtlijnen volgens het ERK
 • Per taalvaardigheid getoetst
 • Snelle terugkoppeling en voorstel voor verbetering

Voor een objectieve beoordeling van de taalbeheersing van een vreemde taal werken we volgens de richtlijnen van het Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen.

Tekstoptimalisering

“Voorkom grappige taalfouten in vertalingen”

 • De brontekst de betekenis laten behouden
 • De context juist interpreteren
 • Goed lopende teksten met oog voor culturele aspecten
 • Hoogwaardige correctie, revisie en redactie

Heeft u wel eens stilgestaan bij de gevolgen van onvoldoende taalbeheersing in het buitenland en incorrect taalgebruik tegenover uw klanten?

Op zoek naar een specifieke taaltraining?
Neem contact op voor de mogelijkheden!

Wij verzorgen taaltrainingen in meer dan 25 talen afgestemd op de eisen en de wensen van onze klant/cursist(en). Het product taal is namelijk altijd maatwerk voor ons.

Neem contact met ons op Bel: +31 (0)416 - 563 000