Impara l'italiano, dat kan jij ook!

Italianen zijn dialooggericht en onderhouden relaties het liefst face-to-face. Dus Italiaans leren om hiermee uw zakenpartner aan te spreken is geen gek idee. Om uw (zakelijke) contact correct aan te spreken met zijn of haar juiste titel, zoals avvocato, dottore/dottoressa of ragioniere (accountant) geeft een goede indruk. Er zijn veel familiebedrijven met aan de top het hoofd van de familie, daarom is de Italiaanse bedrijfscultuur vaak hiërarchisch en bureaucratisch. Wees geduldig om met de juiste gesprekspartner in contact te komen. Besteed aandacht aan uw kleding en uiterlijk. In Italië is mode altijd een belangrijk onderdeel van het culturele leven.

Is Italiaans een moeilijke taal om te leren?

Italiaans wordt vaak als gemiddeld moeilijk beschouwd voor Nederlandstaligen. Italiaans behoort tot de Romaanse taal net als het Frans, Spaans en Portugees. Italiaans stamt af van het Latijn. Wanneer je één van deze talen spreekt is het niet moeilijk om de andere talen te leren. Wereldwijd staat de Italiaanse taal leren op plek vier in de ranglijst van geleerde talen. Best raar als je je bedenkt dat Italiaans een vrij kleine taal is vergeleken met bijvoorbeeld Engels, Spaans en Chinees. Maar Italië is heeft een zeer rijke cultuur, geschiedenis, kunst en culinaire tradities, wat het leren van de taal des te boeiender maakt. Italiaans leren is zeker haalbaar en meer dan de moeite waard.

Waar kan ik Italiaans leren?

Lesprogramma's

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshops

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure om leermogelijkheden te bepalen
 • Maatwerk door het aanbieden van materiaal dat aangepast is aan niveau en wens
 • Maatwerk door het aanbieden van materiaal dat aangepast is aan niveau en wens
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt
 • Efficiënt door praktijkgericht te leren dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC – 's-Hertogenbosch (Vlijmen)
 • Incompany
 • Online

Wat kost een taalcursus Italiaans?

De kosten van een taaltraining Italiaans zijn afhankelijk van de duur van de taalcursus Italiaans. Daarom is het intakegesprek een essentieel onderdeel om je leerdoel te bespreken met de trainer. Is je kennis van de Italiaanse taal al aanwezig dan probeert de trainer het gesprek in het Italiaans te voeren. Wij werken niet met vaste lesmethodes en standaard opgavenboekjes. Iedere taaltraining is uniek en wordt samengesteld voor de cursist! Gaandeweg de training kan de lesinhoud bijgesteld worden mocht de nadruk verlegd worden.

Hoe leer je Italiaans?

Wie de taal en cultuur van hun internationale handelspartner spreekt heeft een voorsprong. Of u nu probeert om Italiaans te leren voor zaken of gewoon omdat u het fascinerend vindt.

Taalvaardigheden zijn een essentieel communicatie-instrument voor het opbouwen van nieuwe relaties en het versterken van bestaande relaties. Het ontwikkelen van een taalstrategie kan uw bedrijf een voorsprong op de concurrentie te geven.

Snel Italiaans leren?

Italiaans op maat volgen?

Contact
Zakelijk_Frans_voor_professionals

Italiaans voor beginners

Een taalcursus Italiaans voor beginners is bedoeld voor ‘absolute beginners’ die graag willen starten met het leren van de Italiaanse taal. Heb je besloten om te starten met Italiaans zorg dan dat je een gestructureerde taalcursus Italiaans voor beginners volgt. Ontdek waar de taal uit bestaat zodat je de taalvaardigheden kunt opdelen. Misschien raak je snel overweldigd door wat er op je afkomt en ligt opgeven om de hoek. Volg je ‘Italiaans voor beginners’ bij ILC dan wordt gestart met het leren van een grote woordenschat en de basisvocabulaire. Ook de uitspraak is erg belangrijk en daar wordt dan ook veel tijd aan besteed! Een taalcursus Italiaans voor beginners start met een persoonlijk intakegesprek met de trainer. Dit intakegesprek is een belangrijk onderdeel zodat het samenstellen van de taalcursus Italiaans voor beginners altijd een passende taalcursus is; persoonlijk en doelgericht, 100% maatwerk!

Vraag meer informatie aan
Taleninstituut_ILC en mooie referenties

Waar kan ik het beste Italiaans leren?

Met een individueel lesprogramma Italiaans ontvang je directe feedback van je taaltrainer en is de beste basis om in een korte tijd je Italiaanse taalvaardigheid te vergroten. Het aangeboden lesprogramma is optimaal afgestemd op jouw tempo. Door naast de intensieve contacturen met je taaltrainer veel tijd te besteden aan zelfstudie, kun je binnen een zeer korte tijd grote stappen maken. De lessen kunnen meerdere keren per week gevolgd worden, maar het is ook mogelijk om deze te verdelen over een langere periode. Het is niet nodig om een vast lesschema te af te spreken, in overleg kunnen de lessen ingepland worden naar wens. De individuele taalcursus Italiaans is altijd inhoudelijk aangepast aan het instapniveau, interesse en leerdoel.

Vraag meer informatie aan
zakelijk_Engels_schrijven

Italiaans leren voor gevorderden

Een taal leren is een doorgaand proces. Dit geldt ook voor het leren van Italiaans. Zelfs met een hoger niveau is er altijd weer iets nieuws te leren. Het dagelijks toepassen van de Italiaanse taal zorgt voor een uitbreiding van de woordenschat en ontwikkelt het vloeiend spreken. De trainer kan na het eerste taaltraject adviseren om nog wat extra lessen te volgen om nog net een extra stap te kunnen maken binnen het raamwerk van het ERK.

Door Italiaans te leren en vol zelfvertrouwen je Italiaanse klanten en collega’s te woord te staan geef je dat je correct communiceren belangrijk vindt. Je zorgt er bovendien voor dat je efficiënter werkt en dit leidt tot tevredenheid. Taalbarrières zijn echt niet nodig! Ook niet voor de Italiaanse taal.

Italiaans leren

 • Italiaans leren op maat!

Iedere training Italiaans is speciaal samengesteld voor de cursist. Italiaans leren gaat bij ons niet met standaard lesboeken of opgavenboekjes, maar met inhoudelijke en afwisselende lessen en zinvolle opdrachten die stuk voor stuk betrekking hebben op het leerdoel dat jij wilt bereiken.

 • Leer de taal en cultuur van een native speaker

Al onze taaltrainers zijn native speakers. Zij dompelen je onder in de taal én de cultuur van hun land. Door onze één-op-één cursussen en door onze interactieve teamtrainingen leer je de Italiaanse taal, en de cultuur die inherent is aan de taal en het land, op een persoonlijk niveau kennen.

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk. voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.

Italiaans leren schrijven

Ben je verantwoordelijk voor de Italiaanse communicatie op schrift? Besteed hier dan aandacht aan! Een professionele Italiaanse e-mail opstellen (met de nodige snelheid) vraagt vaak de veel aandacht. Misschien twijfel je te veel en wil je het liefst alles dubbelchecken. Ben je hier teveel tijd aan kwijt? Overweeg om een individuele taalcursus ‘Italiaans leren schrijven’ te volgen. De taaltrainer zal je verschillende tips geven die voor de Nederlander prettig zijn om te weten. Let op de directe vertalingen vanuit het Nederlands, soms zorgen deze voor flinke blunders die je in je professionele carrière graag wilt voorkomen. Investeer in jezelf en je organisatie en voorkom een verkeerde eerste indruk.