Impara l'italiano

Italianen zijn dialooggericht en onderhouden relaties het liefst face-to-face. Dus Italiaans leren om hiermee uw zakenpartner aan te spreken is geen gek idee. Om uw (zakelijke) contact correct aan te spreken met zijn of haar juiste titel, zoals avvocato, dottore/dottoressa of ragioniere (accountant) geeft een goede indruk. Er zijn veel familiebedrijven met aan de top het hoofd van de familie, daarom is de Italiaanse bedrijfscultuur vaak hiërarchisch en bureaucratisch. Wees geduldig om met de juiste gesprekspartner in contact te komen. Besteed aandacht aan uw kleding en uiterlijk. In Italië is mode altijd een belangrijk onderdeel van het culturele leven.

 

Lesvormen

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshop

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure
 • Lesmateriaal is aangepast aan niveau
 • Gericht op een bepaald aspect binnen je organisatie
 • Gericht op bepaalde taalvaardigheden
 • Praktijkgericht dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC – Vlijmen
 • Incompany
 • Online

Online Italiaans leren

Alle lesprogramma’s verzorgen we online. De trainer zorgt dat de online taalcursus Italiaans interactief blijft en dat er voldoende ruimte is om vragen te stellen en te discussiëren. Inhoudelijk blijft de online taalcursus afgestemd op jouw leerdoel. De taalcursus Italiaans online volgen geeft als extra voordeel dat je flexibeler bent in het plannen omdat de reistijd geen belemmering geeft.

Iedere taalcursus  wordt rondom de cursist opgebouwd, zonder dat programma’s van het ‘schoolse type’ worden gevolgd. Je leert Italiaans passend bij je eigen (leer)stijl, situatie, functie, branche, doel en wensen. Je leert precies wat je nodig hebt, op jouw praktijksituatie gericht en zonder ballast. Het geleerde kun je dan ook direct toepassen in de praktijk.

Wij streven ernaar om je direct 'onder te dompelen' in de taal die je gaat leren

Door direct Italiaans te praten merk je dat de drempel om te spreken lager komt te liggen. We werken niet met vaste lesprogramma’s, maar stellen alle taalcursussen inhoudelijk op maat samen.

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden?

Taaltrainingen op maat? Neem contact met ons op via het contactformulier, via WhatApp of bel naar 0416 563000

Contact
Zakelijk_Frans_voor_professionals

Italiaans leren vanaf het instapniveau A0, ‘absolute beginner’ tot en met het vergevorderde C1 ‘near native’

Een taalcursus Italiaans starten we vanaf ieder instapniveau. Na een persoonlijk intakegesprek kan de taaltrainer een inschatting maken van je instapniveau. Om het instapniveau te bepalen passen we het raamwerk van het ERK toe. Het ERK beschrijft WAT en ook HOE GOED het taalgebruik is: de kwaliteit van je ‘taalbeheersing’. Denk bijvoorbeeld aan grammaticale nauwkeurigheid, vloeiendheid of spelling.

taleninstituut_ILC

Italiaans leren, precies in de toon en context die je wilt beheersen om je doelen te bereiken.

Naast het inschatten van je instapniveau wil de trainer ook weten waar inhoudelijk de taalcursus Italiaans op gericht moet worden. Het intakegesprek is een essentieel onderdeel van iedere maatwerk taalcursus Italiaans.

zakelijk_Engels_schrijven

Omgangsvormen zijn een vast onderdeel bij de maatwerk taalcursus Italiaans. Vergroot je mogelijkheden met een gedegen voorbereiding! Leer Italiaans goed te leren spreken

Door Italiaans te leren en vol zelfvertrouwen je Italiaanse klanten en collega’s te woord te staan geef je dat je correct communiceren belangrijk vindt. Je zorgt er bovendien voor dat je efficiënter werkt en dit leidt tot tevredenheid. Taalbarrières zijn echt niet nodig! Ook niet voor de Italiaanse taal.

Kwaliteit en zekerheid in het volgen van d taalcursus Italiaans

 • Italiaans leren op maat!

Iedere training Italiaans is speciaal samengesteld voor de cursist. Italiaans leren gaat bij ons niet met standaard lesboeken of opgavenboekjes, maar met inhoudelijke en afwisselende lessen en zinvolle opdrachten die stuk voor stuk betrekking hebben op het leerdoel dat jij wilt bereiken.

 • Leer de taal en cultuur van een native speaker

Al onze taaltrainers zijn native speakers. Zij dompelen je onder in de taal én de cultuur van hun land. Door onze één-op-één cursussen en door onze interactieve teamtrainingen leer je de Italiaanse taal, en de cultuur die inherent is aan de taal en het land, op een persoonlijk niveau kennen.

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk. voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.