Frans leren, dat kan iedereen!

Iedereen kan Frans leren door te starten met een basistaalcursus Frans. De taaltraining Kort & Zakelijk Frans is meer gericht op het zakelijke vakjargon en vereist enige voorkennis. Deze taalcursussen hebben een vast lesprogramma en zijn gericht op Frans zakelijke communicatie.

Franse taalcursussen voor beginners en gevorderden

De taalcursus Frans is altijd 100% maatwerk en kan individueel gevolgd worden of samen met collega’s in groepsverband. Na een uitvoerige intakeprocedure brengen we advies uit over de meest optimale groepssamenstelling waarmee de doelstellingen ruimschoots behaald gaan worden. Informeer naar de diverse mogelijkheden, we gaan graag samen met u aan de slag.

Voor uiteenlopende disciplines binnen het bedrijfsleven verzorgen we de cursus zakelijk FransEen zakelijke taalcursus is 100% maatwerk.

Is Frans een moeilijke taal om te leren?

Romaanse talen als het Frans, Spaans, Italiaans en Portugees zijn voor Nederlandstaligen gemiddeld moeilijk. Deze talen stammen af van het Latijn en wanneer iemand één van deze talen redelijk beheerst, is het niet moeilijk om de andere talen te leren. Het vergt extra inspanning vanwege de verschillen in uitspraak, grammatica en woordenschat. Het Franse accent en de nuances van de taal kunnen aanvankelijk intimiderend lijken. Echter, met de juiste begeleiding en toewijding is Frans leren een waardevolle investering.

Frans leren kan iedereen

Frans leren voor beginners

Een taalcursus Frans voor beginners is bedoeld voor ‘absolute beginners’ die graag willen starten met het leren van de Franse taal. Heb je besloten om te starten met Frans zorg dat je een gestructureerde taalcursus Frans voor beginners volgt. Ontdek waar de taal uit bestaat zodat je de vaardigheden kunt opdelen. Als je dit niet doet raak je al snel overweldigd en ligt opgeven om de hoek. Volg je ‘Frans voor beginners’ bij ILC dan wordt de nadruk gelegd op het leren van een grote woordenschat en basisvocabulaire. Uitspraak is ook erg belangrijk!

Een taalcursus Frans voor beginners start met een persoonlijk intakegesprek met de trainer. Dit intakegesprek is een essentieel onderdeel van de cursus zodat het samenstellen van de taalcursus Frans voor beginners altijd een passende training is; persoonlijk en doelgericht!

Zakelijk Frans
Native speaking docent voor de Franse taal

Frans leren voor gevorderden

Frans leren is een doorgaand proces. Zelfs met een hoger niveau is er altijd weer iets nieuws te leren. Het dagelijks toepassen van de Franse taal zorgt voor een uitbreiding van de woordenschat en ontwikkelt de luistervaardigheid en het vloeiend spreken. De trainer kan na het eerste traject , onderbrekend door een tussenliggende periode, adviseren om nog wat extra individuele lessen te volgen om nog net dat extra stapje te kunnen zetten binnen het raamwerk van het ERK.

Waar kan ik Frans leren?

Lesvormen

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshops

Lesmethode

 • Effectief door voorafgaand de uitvoerige intakeprocedure
 • Lesmateriaal is aangepast aan je niveau en leerdoel
 • Gericht op een bepaald facet binnen je organisatie
 • Algemene taalcursus Frans of juist gericht op bepaalde taalvaardigheden
 • Praktijkgericht dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC – Vlijmen
 • Incompany
 • Online

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om Frans te leren?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder

Offerte

ILC verzorgt individuele en groepscursussen in ruim 20 talen

Wie de taal en cultuur van hun internationale handelspartner spreekt heeft een voorsprong. We dompelen je direct onder in de taal die je gaat leren. Je merkt direct dat de drempel om Frans te spreken steeds lager komt te liggen.

Taalvaardigheden zijn een essentieel communicatie-instrument voor het opbouwen van nieuwe relaties en het versterken van bestaande relaties. Het ontwikkelen van een taal strategie kan uw bedrijf dus een voorsprong op de concurrentie te geven.

Frans leren voor gevorderden

Wat is de beste cursus Frans?

Intensief privéonderwijs vormt de beste taalcursus om de communicatieve taalvaardigheid in het Frans in korte tijd te vergroten. Voor wie de taal op korte termijn direct in de praktijk moet kunnen toepassen biedt een individuele taalcursus Frans de perfecte uitweg. Zo kun je, met een persoonlijke begeleiding, een cursus volgen die  voor jouw leerdoelen is samengesteld. Je leert precies wat nodig is, in het juiste tempo en op een voor jou geschikte tijd. Je krijgt directe feedback op het Franse taalgebruik.

ILC werkt tevens met taaltrainers op verschillende vakgebieden binnen hun taal, waardoor ILC naast algemene taalcursussen in de doeltaal, ook specialistische cursussen op bijvoorbeeld technisch, juridisch, financieel en commercieel gebied kan verzorgen.

Meer informatie aanvragen
Hoe_kan_ik_Frans_leren

Hoe kan ik het beste Frans leren?

Met een individueel lesprogramma Frans kun je het beste Frans leren, Je ontvang directe feedback van je ‘native speaking’ taaltrainer en is de beste basis om in een korte tijd de Franse taalvaardigheid te vergroten. De aangeboden lesstof is optimaal afgestemd op jouw tempo. Door naast de intensieve contacturen met je taaltrainer veel tijd te besteden aan zelfstudie, kun je binnen een zeer korte tijd grote stappen maken. In overleg met je taaltrainer stem je het lesprogramma af. De lessen kunnen meerdere keren per week gevolgd worden, maar kunnen ook verdeeld worden over een langere periode. Het is niet nodig om een vast lesschema te af te spreken, in overleg kunnen de lessen ingepland worden naar wens. De individuele lesprogramma’s zijn inhoudelijk aangepast aan het instapniveau, interesse en leerdoel.

Hoe leer je vloeiend Frans te spreken?

Een van de meest succesvolle manieren om je Franse taalkennis onder de knie te krijgen, is door elke dag bezig te zijn met de Franse taal. Leer iedere dag een paar nieuwe woorden en herhaal steeds de woorden van de dagen ervoor. Praat hardop Frans tijdens de dingen die je doet. Luister naar Podcasts en bij het kijken van een film probeer de Franse ondertiteling mee te lezen. Bekijk dagelijks nieuwsuitzendingen. Probeer zoveel mogelijk de Franse taal te luisteren.

Een taal leren is een doorgaand proces en hoe meer je ermee geconfronteerd raakt hoe makkelijker het gaat. Naast de individuele lesprogramma van ILC moet je ook een aantal uren besteden aan zelfstudie. Met onze professionele en ‘native speaking’ taaltrainer kun je flinke stappen zetten.

Behaald_nrto-keurmerk door ILC

Kies voor zekerheid en kwaliteit bij ILC

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.