Wilt u volledig geaccepteerd worden door uw Franse zakenpartner? Dan is het goed als u meer dan alleen camping-Frans spreekt en de Franse spreekvaardigheid gaat verbeteren. Ook een Franse versie van uw website maakt indruk, Fransen zijn immers trots op hun taal. Investeer in uw zakelijke relaties, door bijvoorbeeld regelmatig met hen te gaan lunchen. Neem ook niet gelijk dossiers mee naar het eerste gesprek, maar praat over algemene onderwerpen en toon persoonlijke interesse.

Frans leren op maat

Zakelijk Frans leren bij ILC Taleninstituut geeft u een inhoudelijk programma waarin dagelijkse werkzaamheden centraal staan. Uw leerdoel wordt voor aanvang van de taaltraining besproken tijdens een persoonlijk intakegesprek met Pascale. Zij bepaalt uw niveau en bespreekt uw doelstelling(en), zo krijgt u een training die effectief en resultaatgericht is. Door middel van deze aanpak, waar puur en alleen persoonlijke aandacht centraal staan, worden de vooropgestelde leerdoelen ruimschoots behaald. Deze garantie kunnen we geven op basis van de positieve beoordelingen die wij van onze cursisten ontvangen.

 

Zakendoen in het Frans

Werkt u samen met Franstalige collega’s of heeft u Franse zakenpartners? Dan is Frans leren spreken noodzakelijk. Want bij een Franse samenwerking verloopt veel communicatie in het Frans. Daarnaast bevorderd dit de vertrouwensrelatie, wat bij Fransen essentieel is om succesvol zaken te doen. Respecteer de hiërarchie in het bedrijf en zorg ervoor dat u in contact staat met de juiste persoon: degene die besluiten mag nemen of degene die zo hoog mogelijk in de hiërarchie staat. Frans leren bij ILC Taleninstituut is gericht op het gebruik van de Franse taal én de cultuur. Dus naast de Franse grammatica en woordenschat neemt Pascale u ook mee in de Franse zakelijke omgangsvormen. Blijf bijvoorbeeld aan het begin van uw relatie formeel, tutoyeer niet te snel. Gebruik niet meteen ‘tu’ of ‘toi’ maar houd het in eerste instantie bij ‘vous’, ook al wordt er al met voornamen gesproken.

Lesvorm

 • ILC Intensief
 • ILC Semi-intensief
 • ILC Gefaseerd

Samenstelling

 • Individuele trainingen
 • Duo- en teamtrainingen
 • Open inschrijving

Leslocatie

 • ILC trainingslocatie Waalwijk
 • Incompany, bij u op locatie
 • Elke gewenste flexwerkplek

Maatwerk en keuzes uit diverse lesvormen

Een intensieve training is een programma op maat, gebaseerd op specifieke doelstellingen en wensen van opdrachtgever en cursist. Dit programma omvat vijf uur taaltraining per dag gedurende één of meer weken aaneengesloten. U wordt als het ware “ondergedompeld” in de taal.

Weliswaar is de semi-intensieve training identiek aan het intensieve programma maar waar de lesdagen niet aaneengesloten in één week worden gevolgd. De intensieve lesdagen van vijf uur taaltraining per dag kunt u verspreiden over meerdere weken.

Een gefaseerde taaltraining is ook een programma op maat, gebaseerd op uw specifieke doelstellingen en wensen. De duur van deze training is afhankelijk van uw doelstellingen en wensen en omvat minimaal twee en maximaal zes uren privé-les per dag verspreid over een langere periode. Deze taaltrainingen zijn flexibel in te plannen en af te stemmen op uw agenda. Bij deze lesvorm heeft u meer ruimte voor reflectie en tijd om het geleerde toe te passen in de praktijk.

De diverse lesvormen verzorgen we op individuele basis, als duotraining en voor grotere groepen in teamverband.

Teken van kwaliteit en professionaliteit

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.

Maatwerk taaltrainingen

“Iedere training is uniek en altijd op maat!”

 • Gekwalificeerde en vakkundige trainers, altijd native speakers
 • Volledig op maat gemaakt naar doelstelling, werkgebied en leerstijl
 • Praktisch & direct toepasbaar
 • Krachtig werken naar professionaliteit in het taalgebruik binnen uw bedrijf

Taalassessments

“Test je beheersing van een vreemde taal in woord en geschrift”

 • Face-to-face assessment door native speakers
 • Richtlijnen volgens het ERK
 • Per taalvaardigheid getoetst
 • Snelle terugkoppeling en voorstel voor verbetering

Voor een objectieve beoordeling van de taalbeheersing van een vreemde taal werken we volgens de richtlijnen van het Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen.

Tekstoptimalisering

“Voorkom grappige taalfouten in vertalingen”

 • De brontekst de betekenis laten behouden
 • De context juist interpreteren
 • Goed lopende teksten met oog voor culturele aspecten
 • Hoogwaardige correctie, revisie en redactie

Heeft u wel eens stilgestaan bij de gevolgen van onvoldoende taalbeheersing in het buitenland en incorrect taalgebruik tegenover uw klanten?

Op zoek naar een specifieke taaltraining?
Neem contact op voor de mogelijkheden!

Wij verzorgen taaltrainingen in meer dan 25 talen afgestemd op de eisen en de wensen van onze klant/cursist(en). Het product taal is namelijk altijd maatwerk voor ons.

Neem contact met ons op Bel: +31 (0)416 - 563 000