Daarom een taalcursus volgen bij ILC

Wanneer je op zoek bent naar een taalcursus kun je kiezen uit diverse taalaanbieders. Als je op zoek bent naar een taaltraining waar maatwerk centraal staat blijven er nog een aantal taalaanbieders over. Wil je dat de taalcursus ook een ‘vraaggestuurd karakter’ heeft waar het momentum centraal staat, dan wordt de keuze tussen de diverse aanbieders nog smaller.

Een taalcursus volgen bij ‘ILC’ 

 • Dan volg je de lessen bij een professionele taaltrainer;
 • De taaltrainer is een native speaker;
 • Je leert elementen over het land & over de cultuur;
 • Je volgt een flexibel lesprogramma omdat we werken zonder standaard opgavenboekjes en lesschema’s;
 • We begeleiden je on-the-job;
 • Starten kan op ieder instapniveau;
 • Een online taalcursus in combinatie met fysieke lessen;
 • Zakelijke taalcursussen, gericht op specifieke vaardigheden;

De taalcursus start met een intakegesprek. De trainer stelt een aantal vragen zodat hij of zij zich kan oriënteren op de lesinhoud en leerstijl. Ook test zij de aanwezige kennis en vraagt expliciet naar de doelstelling. Met het ‘vraaggestuurde karakter’ van de taalcursus bedoelen we, het steeds weer opnieuw verdiepen en structureren van de aanwezige kennis, waarop de woordenschat uitgebreid wordt en het vocabulaire aan toegevoegd wordt. De woordenschat en het vocabulaire hebben een directe relatie met de actuele (werk)omgeving. En bedoelen we met maatwerk!

Eigenwijs en eigengereid houden we vast aan onze werkwijze om trainingen  persoonlijk te houden

Iedere taalcursus (online) is uniek omdat het samenstellen en het opbouwen voor iedere cursist weer anders is. De lessen bieden naast taalkennis en -kunde, ook culturele kennis die inherent is aan die taal. Bijvoorbeeld, belangrijke zakelijke gebruiken zowel in woord, gedrag als in schrift. Maar ook informatie over bijvoorbeeld wet- en regelgeving.  Zo wordt iedere taalcursus een taalcursus die qua inhoud maar ook qua lesmethodiek uniek is.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend informatie aan

We helpen je graag verder bij het nemen van een juiste beslissing

Meer informatie aanvragen
taaltrainingen voor uitbreiden zakelijk vocabulaire

Een taalcursus gericht op schrijfvaardigheid

Ben je verantwoordelijk voor de zakelijke communicatie op schrift, besteed hier dan aandacht aan. Professioneel en snel een zakelijke email opstellen vergt aandacht en tijd. Twijfel je en dubbelcheck je te vaak, denk dan eens aan een individuele taalcursus zakelijk Engels of Duits waar de focus op de schrijfvaardigheid ligt. Volg een taalcursus individueel of samen met een collega. Vooral vanuit het Nederlands kunnen wij heel wat blunders maken. We komen vaak te direct over en dat kan soms uitdraaien tot een totaal verkeerde communicatietoon. Investeer in jezelf en in je organisatie en voorkom onnodig een verkeerde eerste indruk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Waar een taalcursus aan kan bijdragen!

Zijn de volgende punten herkenbaar voor je?

 • Spreekangst omdat er een andere taal vereist is;
 • Gaat de telefoon en het blijkt het buitenlands contact;
 • Ingewikkeld om over te schakelen naar een andere taal;

Door een taalcursus te volgen investeer je in jezelf en dat geeft je een enorme boost voor je zelfvertrouwen. Gun jezelf de tijd en ruimte en volg taallessen bij ILC! Ervaar hoe leuk het leren van een andere taal is.

ILC_Vlijmen_taalcursus

Flexibel en klantvriendelijk

Plan je een aantal lesuur in voordat je een internationale call hebt of gaat je voorkeur uit naar meer regelmaat? De taalcursus heeft ook hier geen vast stramien. ook om intensief te starten en daarna de taalcursus gefaseerd af te ronden behoort tot de mogelijkheid.

Een individuele taalcursus is zeer geschikt als je in een korte periode de communicatie in een vreemde taal wilt verbeteren

Wij benaderen iedere taalcursus vanuit het oogpunt van de cursist, desondanks omvat een taalcursus altijd een combinatie van lezen, schrijven, spreken, luisteren en vloeiend taalgebruik. De lessen zullen een compleet programma bieden dat aansluit op de vraag van de cursist. In de Virtual Classrooms volg je individueel of in een groep de taalcursus zoals je die gewend bent, maar dan vanachter het beeldscherm.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

De (online) taalcursus op maat

Zoals eerder aangegeven, zijn alle taalcursussen op maat gemaakt en afgestemd op de (individuele) behoeften en vereisten van de cursisten. International Language Centre werkt in principe niet met vaste taaltrainingsprogramma’s. De reden hiervoor is iedereen op een verschillend niveau en in een ander tempo werkt of een andere motivatie of opleiding heeft. Taal is voor ILC geen exacte wetenschap en moet als zodanig in overeenstemming worden gebracht met de specifieke behoeften en vereisten van het individu. De taalcursus wordt rondom de cursist opgebouwd, zonder dat programma’s van het ‘schoolse type’ worden gevolgd. Dit doen wij omdat we inzien dat de cursist een taalcursus nodig heeft die afgestemd op zijn specifieke, werkgerelateerde behoeften. Of het nu gaat om presentaties geven, vergaderingen en onderhandelingen voeren, een rondleiding door het bedrijf geven of eenvoudigweg een telefonisch verzoek beantwoorden, onze aanpak staat altijd in het teken van uitvoerbaarheid, directe relevantie, begrijpelijkheid en toepasbaarheid. Deze specifieke werkmethode passen we op alle taalcursussen toe ook als de lessen online gegeven worden.

De trainer zorgt dat de online taalcursus interactief blijft en dat er voldoende ruimte is om vragen te stellen en te discussiëren met medecursisten.

Zet de eerste stap en vraag naar de mogelijkheden

Vraag vrijblijvend informatie aan over werkwijze en tarieven.

Meer informatie aanvragen

Alle taalcursussen van Arabisch tot Zweeds. Het product ‘taalcursus’ is voor ons altijd maatwerk, ook online!

Taalcursus_individueel_intensief

Online groepstrainingen voor organisaties

Voor organisaties en bedrijven is het van belang dat binnen een korte tijd, doelen worden behaald. Door onze werkwijze behalen we dan ook ruimschoots het geoogde resultaat. We hanteren kleine groepen met een nagenoeg gelijk leerdoel. De nadruk van de taalcursus ligt op het persoonlijk contact met de native speaking taaltrainer en het interactieve karakter van de taalcursus.

Ter voorbereiding  van de groepstraining zal de trainer door intakegesprekken met de cursisten het instapniveau inschatten en de doelstelling bespreken. Bij het indelen van de groepen wordt ook rekening gehouden met leerstijl, vooropleiding, werkgebied, kennis van andere vreemde talen, functie enz.. Het intakegesprek is een essentieel onderdeel van iedere groepstraining.

Voor bedrijven organiseren wij vanuit onze backoffice maatwerk groepstrainingen vanaf de aanmelding tot en met het uitreiken van de certificaten.

Kwalitatieve, professionele lessen dankzij NRTO-keurmerk

ILC _bezit_het_NRTO_Keurmerk

ILC is in bezit van het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding geeft de garantie dat iedere taaltraining voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Alle leden van de NRTO dienen zich te conformeren aan de daarbij behorende beginselen en regels. Deze beginselen staan in de gedragscodes van de NRTO.

Lesprogramma's voor alle taalcursussen

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshops

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure
 • Lesmateriaal is aangepast aan niveau
 • Gericht op een bepaald aspect binnen je organisatie
 • Gericht op bepaalde taalvaardigheden
 • Praktijkgericht dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC - Vlijmen
 • Incompany
 • Online