Fins leren? Dat kan iedereen!

De Finnen luisteren graag en stellen zich bescheiden op maar houden van feiten. Finnen gebruiken weinig lichaamstaal, te veel lichaamsbewegingen kunnen een teken van onrust en onzekerheid geven. Vriendelijkheid en bescheidenheid sieren de Fin, die toch erg graag op tijd komt en niet zo veel heeft met ‘smalltalk’.

Hoelang duurt het om Fins te leren?

Fins is gerelateerd aan Hongaars, en ook een andere Finno-Urgische taal die anders is dan de andere talen in Europa. De Finse taal heeft 15 naamvallen en maakt gebruik van single en dubbele letters. Fins leren schrijven is niet zo heel  moeilijk, de taal spreken is een totaal ander verhaal.

Is Fins leren moeilijk?

Fins wordt vaak beschouwd als een moeilijke taal om te leren, vooral voor mensen die gewend zijn het Nederlands. Het Fins heeft een unieke grammaticale structuur en woordenschat, wat het in het begin misschien complex kan doen lijken. De vele naamvallen en complexe uitspraak kunnen aanvankelijk intimiderend zijn. Echter, met de juiste hulp en toewijding is Fins leren zeker haalbaar. Bij ILC Talen bieden we trainingen om je te helpen de Finse taal te begrijpen en spreken.

Waar kan ik Fins leren?

Lesprogramma's

 • Individueel intensief
 • Individueel semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshops

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure om leermogelijkheden te bepalen
 • Maatwerk door het aanbieden van materiaal dat aangepast is aan niveau en wens
 • Persoonlijk en interactief door vraag gestuurd karakter van de training
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt
 • Efficiënt door praktijkgericht te leren dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC – 's-Hertogenbosch (Vlijmen)
 • Incompany
 • Online
zakelijk_Engels_schrijven

Fins leren voor beginners

De taalcursus Fins voor beginners is bedoeld voor ‘absolute beginners’ die graag willen starten met het leren van de Finse taal. Met een basiscursus Fins voor beginners leer je de basisgrammatica, je verwerft een basisvocabulaire en je leert veel over de Finse cultuur. Een taalcursus Fins voor beginners start altijd met een persoonlijk intakegesprek met de trainer. Dit intakegesprek is een belangrijk onderdeel van de cursus zodat het samenstellen van de taalcursus Fins voor beginners altijd een passende taaltraining is; persoonlijk en doelgericht! In overleg met je taaltrainer stem je het lesschema af. De lessen kunnen meerdere keren per week gevolgd worden. Het is niet nodig om een vast rooster te volgen, in overleg kunnen de lessen ingepland worden naar wens. De individuele lesprogramma’s zijn inhoudelijk aangepast op niveau, interesse en leerdoel.

Fins op maat leren

Hoe leer ik Fins?

Finland staat natuurlijk bekend door de prachtige natuur en dat vind je terug op de tafel. In de Finse keuken zijn ingrediënten uit eigen natuur erg belangrijk, de natuur denkt als het ware de tafel.

Voor de samenstelling en het opbouwen van de maatwerk taaltraining Fins voeren we eerst een intakegesprek. Op deze wijze weet de taaltrainer, van wie de moedertaal de taal is jij gaat leren, een perfect aansluitende taaltraining samen te stellen waarmee je de gewenste doelstelling ruimschoots realiseert.

Lees meer over onze lesmethode

Fins voor gevorderden

Met een individueel lesprogramma Fins ontvang je directe feedback van je taaltrainer en is de beste basis om in een korte tijd de Finse taalvaardigheid te vergroten. Fins leren is een doorgaand proces. Zelfs met een hoger niveau is er altijd weer iets nieuws te leren. Het dagelijks toepassen van de Finse taal zorgt voor een uitbreiding van de woordenschat en ontwikkelt het vloeiend spreken. De trainer kan, na het eerste taaltraject, een advies geven om nog wat extra lessen te volgen om nog net een extra stap te kunnen maken binnen het raamwerk van het ERK.

ILC _bezit_het_NRTO_Keurmerk

Kwaliteit van ILC

ILC is aangesloten bij de NRTO ‘Nederlandse Raad voor Training en Opleiding’. Wij zijn in het bezit van het NRTO-keurmerk. Een onafhankelijke, externe organisatie toetst tijdens een audit of een NRTO-lid voldoet aan de geformuleerde kwaliteitseisen.

Fins leren op je eigen tempo?

Neem contact op, we helpen u graag verder

Contact

Wat is de beste cursus Fins?

Wie communiceert in een andere taal verlegt per definitie zijn grenzen. Wie de taal en cultuur van hun handelspartner spreekt heeft zeker een voorsprong. We dompelen je direct onder in de taal die je gaat leren. Je merkt direct dat de drempel om te spreken steeds lager komt te liggen.

Hoeveel letters heeft het Finse alfabet?

Suomen aakkoset – Het Finse alfabet heeft 29 letters. Naast het 26-letterige alfabet zoals we dat in Nederland kennen heeft het Fins nog de tekens Å, Ä en Ö. De letters Å, B, C, F, W, G, Q, X en Z komen meestal alleen voor in buitenlandse woorden. De G komt in oorspronkelijk Finse woorden vooral voor als de combinatie Ng. Wie een blik werpt op een Finse tekst, zal meteen zien dat het Fins rijk is aan klinkers.

ILC; persoonlijk en betrokken

Afhankelijk van uw wensen en eisen wordt aandacht besteed aan aspecten als zakendoen en samenwerken, maar ook geschiedenis en cultuur, rechtssystemen en politieke structuren en zakelijke etiquette. Wij werken in principe niet met vaste lesprogramma’s. Trainingen worden rondom de cursist opgebouwd, zonder dat programma’s van het ‘schoolse type’ worden gevolgd.

Dat gebeurt omdat ILC  inziet dat de cursist een taaltraining nodig heeft die is afgestemd op zijn specifieke en werk gerelateerde behoeften. Onze aanpak staat in het teken van uitvoerbaarheid, directe relevantie, begrijpelijkheid en toepasbaarheid.