Arabisch leren

Bij ILC Talen maken we Arabisch leren leuk en makkelijk. De Arabische taal is niet alleen rijk en divers, maar heeft ook een officiële status in vele landen zoals Mauritanië, Westelijke Sahara, Marokko, Algerije, en vele anderen tot aan Qatar. Het belang van Arabisch leren kan niet worden onderschat, gezien de invloed en verspreiding van deze taal wereldwijd. Daarom is het een goed idee om Arabisch te gaan leren.

Arabisch leren biedt je de mogelijkheid om te communiceren in de toon en context die je wilt beheersen, ongeacht je doel. Het leren van de Arabische taal draagt bij aan een bereidheid om culturele diversiteit te waarderen en te koesteren. Dit bevordert een algemene houding van tolerantie en wederzijds begrip. In een interculturele samenleving is het beheersen van meerdere talen, zoals Arabisch, een waardevolle vaardigheid.

Daarnaast biedt het leren van de Arabische taal kansen in sectoren zoals diplomatie, handel en toerisme.

Is Arabisch leren moeilijk?

Arabisch staat bekend als een moeilijke taal om te leren, vooral voor Nederlandstaligen. Het Arabisch schrift is heel anders dan het Latijns alfabet, en het schrijven van de taal van rechts naar links kan in het begin verwarrend zijn. Bovendien heeft het Arabisch een complexe grammaticale structuur en veel nuances, wat het leren ervan uitdagend maakt. Het heeft ook veel dialecten die per regio variëren, waardoor het begrip van verschillende dialecten een extra uitdaging kan zijn. Ondanks deze uitdagingen is Arabisch een fascinerende taal met een rijke geschiedenis en cultuur.

Waar kan ik Arabisch leren?

Lesprogramma's

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel en gefaseerd
 • Gefaseerd groepstraining
 • Workshop

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure om leermogelijkheden te bepalen
 • Maatwerk door het aanbieden van materiaal dat aangepast is aan niveau en wens
 • Persoonlijk en interactief door vraag gestuurde karakter van de training
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt
 • Efficiënt door praktijkgericht te leren dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC – 's-Hertogenbosch (Vlijmen)
 • Incompany
 • Online
Taleninstituut ILC

Arabisch leren bij ILC Talen

Het Arabisch kent verschillende dialecten, en bij ILC Talen helpen we je navigeren door deze nuances. Of je nu Modern Standaard Arabisch (MSA) wilt leren of een specifiek dialect zoals Egyptisch of Levantijns, onze experts in Arabisch leren staan klaar om je te begeleiden.

Meer informatie aanvragen

Arabisch leren voor beginners of gevorderden?

Of je nu een beginner bent of al enige kennis hebt van het Arabisch, wij bieden taaltrainingen die afgestemd zijn op jouw niveau en behoeften. Onze trainingen zijn zowel inhoudelijk als organisatorisch afgestemd op jouw wensen.

Tijdens een persoonlijk intakegesprek inventariseren we samen jouw behoeften en bepalen we de doelstellingen die je wilt bereiken met Arabisch leren. Je krijgt een op maat gemaakt programma dat volledig is afgestemd op jouw leerstijl en tempo. Onze trainingen zijn effectief en resultaatgericht, waardoor de opgedane kennis direct toepasbaar is in jouw dagelijkse praktijk.

Wilt u meer weten over Arabisch leren?

Neem contact met ons op. We helpen u graag bij het samenstellen van de juiste taaltraining Arabisch.

Contact
ILC - 's-Hertogenbosch, Vlijmen

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.