Geschäftskommunikation

Snel je zakelijke spreekvaardigheid voor de Duitse taal op orde brengen? Volg een zakelijke taaltraining bij ILC. Werk samen met je persoonlijke taaltrainer aan het verbeteren van je zakelijke talen- & cultuurkennis. Inhoudelijk afgestemd op je vakgebied, sector en werkzaamheden. Voor uiteenlopende disciplines binnen het bedrijfsleven verzorgt ILC zakelijk individuele en groepstrainingen.

De 100% maatwerk cursus zakelijk Duits

Ontwikkel je grammaticale kennis, leer vloeiend spreken. Breid je juridische of technische taalvaardigheden uit. Vergroot je zelfvertrouwen.

 • Maak direct een afspraak voor een intakegesprek &
 • bespreek met je de trainer je specifieke leerdoel en wens ten aanzien van de planning &
 • start op korte termijn met een taaltraining zakelijk Duits.

Eén op één of samen met collega’s taallessen volgen die perfect aansluiten op werkomgeving en niveau

Starten wanneer je wilt!

Duits op een zakelijk niveau spreken is erg nuttig als jouw werkzaamheden met Duitssprekende collega’s, leveranciers of klanten toeneemt. Onze ervaren taaltrainers en tevens native speakers helpen je graag verder.

 • Voor de beginners en de vergevorderde
 • De uitgebreide intake gaat altijd vooraf
 • Zodat we de lessen inhoudelijk afstemmen op je vakgebied, de sector en je werkzaamheden
 • Extra aandacht voor specifieke taalvaardigheden & actuele onderwerpen
 • Het flexibele lesrooster biedt ruimte
 • Fysieke lessen kunnen afgewisseld worden met online lessen mocht de reistijd soms tegenzitten
 • Steeds weer les van dezelfde en 'native speaking' taaltrainer
 • De afronding met een certificaat waarop de behaalde uitstapniveaus conform het ERK vermeld staan

Je hebt regelmatig conferenties in Duitsland en je wilt met zelfvertrouwen kunnen praten? Misschien is je werkgever Duits (geworden) en bepaalde afdelingen worden gecentraliseerd en heb je op de financiële afdeling ineens te maken met Duitse debiteuren en crediteuren.

Groepstraining zakelijk Duits

De incompany-training zakelijk Duits staat volledig in het teken van krachtig en snel leerdoelen bereiken. Gericht op professionele taalvaardigheden. Volledig afgestemd op de specifieke behoeften van organisaties en deelnemers. De groepstraining zakelijk Duits is een interactief maatwerk lesprogramma

 • Organisatie en coördinatie nemen we geheel uit handen
 • De intakeprocedure onmisbaar voor de maatwerk lesprogramma's
 • Met het deskundig advies na de intakeprocedure samen beoordelen wie, waar en wanneer
 • Flexibele lesroosters en het hele jaar door starten
 • Werken in kleine homogene groepen zodat individuele aandacht gewaarborgd is
 • Altijd les van een 'native speaking' taaltrainer met zeer veel werkervaring
 • Bewijs van Deelname met uitstapniveaus conform het ERK

Bijvoorbeeld Customer service heeft steeds meer met Duitssprekende klanten te maken? Laat de Duitse taal geen taalbarrière zijn. Ga aan de slag met elkaar en geef je zelfvertrouwen een boost. Ervaar hoe leuk en leerzaam een groepscursus zakelijk Duits is. Professionaliseer jezelf en je team en volg een taalcursus zakelijk Duits bij ILC.

Formeel en informeel vloeiend Duits kunnen spreken, dat geeft je een bepaalde zekerheid.

Geschäftskommunikation

 • Uitbreiden van de zakelijke schrijf-, spreek en/of leesvaardigheid
 • Ontwikkel de souplesse om zakelijke e-mails en teksten op te stellen
 • Juridische terminologie uitbreiden
 • Leer presenteren, pitchen, vergaderen etc.
 • Verbeter je uitspraak en intonatie
 • Of meer specifiek technisch Duits

Lesprogramma's

Volledig maatwerk. Door de ruim 30 jaar ervaring zijn we inmiddels gespecialiseerd in zeer veel disciplines binnen een scala van technische en zakelijke vakgebieden

 • Individuele taaltrainingen
 • Incompany-taaltrainingen
 • Online taaltrainingen
 • Workshops

Het persoonlijke leerdoel, leerstijl en tempo vormen de basis van het maatwerk

Planning & locaties

 • Gefaseerde trainingen, gedurende een aantal weken één of meerdere sessies per week
 • Spoed taaltraining, meerdere volle lesdagen in één week
 • Semi-intensieve training, meerdere volle lesdagen verspreid over een langere periode
 • Online via Teams. Eén op één of in een groepje met de trainer online de lessen volgen
 • Incompany, 100% fysieke lessen inhouse
 • Bij ILC - 's-Hertogenbosch (Vlijmen), 100% fysieke lessen
 • Een combinatie van bovenstaande
Duits leren

Zakelijk Duits leren is leuk!

Vanaf de start praat de trainer Duits. Je praat over je werk, over producten en dienstenverleningen en actuele onderwerpen die spelen. Een fijne manier om het zakelijk vocabulaire uit te breiden met praktijkvoorbeelden. Het vraag gestuurde karakter, de persoonlijke en interactieve lessen zijn kenmerkend voor alle zakelijke taaltrainingen die ILC verzorgd.

Vraag meer informatie aan

ILC en het ERK

ILC en het ERK

Het ERK beschrijft WAT en ook HOE GOED het taalgebruik is: de kwaliteit van je ’taalbeheersing’. Denk bijvoorbeeld aan communicatieve taalactiviteiten: alles WAT je in een vreemde taal doet. Communicatieve taalcompetenties beschrijven de verschillende aspecten van je taalbeheersing in de communicatie (HOE GOED). Europees Referentiekader (ERK), in het Engels: Common European Framework of Reference (CEFR), is een systeem dat de beheersing van een vreemde taal op verschillende niveaus beschrijft: zowel de taalactiviteiten als de competenties en de strategieën die nodig zijn om die activiteiten uit te voeren.

Kies voor zekerheid en kwaliteit bij ILC

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en wordt hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met dit NRTO-keurmerk.

ILC is transparant over de diensten en biedt adequate dienstverlening. ILC garandeert een professionele omgang met de klanten en streeft naar een perfecte dienstverlening. Mocht je,  ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat uiteraard graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan kun als opdrachtgever of als cursist een klacht indienen. Het bieden van deze klachtenprocedure willen wij benadrukken dat ILC veel waarde hecht aan een goede klantenrelatie. Klachten nemen wij altijd serieus en deze zien wij dan ook als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.

We dompelen je direct onder in de taal

Door direct Duits te praten merk je dat je drempel om Duits te spreken steeds lager ligt. ILC werkt niet met vaste lesprogramma’s, maar wij maken de cursus zakelijk Duits inhoudelijk voor jou op maat.

Met zakelijke relatie communiceren op het gewenste niveau? Dat wil je toch!

Naast de Duitse taal biedt ILC in veel meer talen zakelijke taaltrainingen aan. Specifiek gericht op professioneel taalgebruik en aandacht voor de ‘do’s en don’ts’.

Laat jouw onderneming een goede indruk achter bij zakenrelaties in het buitenland?

Cursus zakelijk Duits volgen?

Aarzel niet en neem snel contact op met 0416 563000 of stuur een WhatsApp bericht en vraag naar de mogelijkheden

Informatie aanvragen

Veelgestelde vragen over de cursus zakelijk Duits

Hoe werkt de cursus zakelijk Duits bij ILC Talen?

Bij ILC volg je de taalcursus zakelijk Duits op maat! Dat wil zeggen dat we het complete taaltraject aanpassen aan je agenda, studiemogelijkheden en motivatie en vakgebied. Om de taalcursus zakelijk Duits op die wijze in overeenstemming te brengen vindt voorafgaand aan deze individuele cursus Duits een intakegesprek plaats met de taaltrainer. De trainer probeert dit gesprek in het Duits te voeren. Lukt dit niet? Geen probleem, want onze professionals ‘native speaking’ taaltrainers spreken ook Nederlands. De uitkomsten van dit persoonlijk intakegesprek worden verwerkt in een trainingsadvies dat het besproken leerdoel toelicht met een aantal geadviseerde lesuren.

De lesprogramma’s die ILC hanteert zijn gefaseerd, semi-intensief en intensief.  Het volgen van een een intensief lesprogramma of  spoedcursus wordt geadviseerd te volgen als er op zeer korte termijn een grote behoefte is om de Duitse taal een flinke boost te geven. Iets minder haast maar geen zin in een lang taaltraject? dan is wellicht een semi-intensief lesprogramma een optie. Heb je meer ruimte in je agenda en is de urgentie minder hoog, dan adviseren we een gefaseerd lesprogramma Duits. Dit gefaseerde lesprogramma biedt meer ruimte om de opgedane kennis Duits te oefenen in de praktijk en deze verder uit te breiden in de volgende sessies op je eigen tempo en aangepast aan de actuele zakelijke omstandigheden.

 

Wat zijn de voordelen van het volgen van een cursus zakelijk Duits bij ILC Talen?

Praktijkgericht de zakelijk Duitse taal leren samen met je persoonlijke taaltrainer in het juiste tempo. Naast het beste tempo is ook de leerstijl een belangrijke factor waarmee wij rekening houden. De match met de taaltrainer speelt hierin een belangrijke rol. Maar het grootste voordeel van het volgen van een taalcursus zakelijk Duits bij ILC is dat wij niet met vaste lesmethodes van bepaalde uitgeverijen en opgaveboekjes werken, zoals we op school gewend zijn. ILC bied je direct toepasbare taalkennis aan, afgestemd op ieders persoonlijke praktijksituatie. ILC  biedt lesstof aan waar je als cursist direct mee aan de slag kunt. Het geleerde kun je direct ‘on-the-job’ oefenen. Met indien mogelijk authentiek lesmateriaal, stelt de taaltrainer een lesinhoudelijk programma samen waarmee je zeer snel en dus resultaatgericht de benodigde taalvaardigheden uitbreidt. Communicatievaardigheden kun je alleen leren als er geoefend word. ILC Talen begrijpt dit als geen ander!

 

Hoe kan een cursus Duits zakelijk mij verder helpen op de zakelijke markt in Duitsland

De individuele taalcursus zakelijk Duits helpt je op weg op de zakelijk Duitse markt. Je leert niet alleen het zakelijke vocabulaire uit te breiden want het toelichten van de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse zakencultuur worden ook behandeld. Duitsland is een groot land, niet alleen de Duitse regio’s hebben een heel eigen zakencultuur, ook de deelstaten hebben zo hun eigen wetten. Zijn de Duitsers niet wat behoudender ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen? Zou je een Xing account moeten aanmaken of is een LinkedIn account toch voldoende? Wist je bijvoorbeeld dat Duitsers bij de grootste online kopers van Europa behoren? Bij ILC begrijpen we dat je naast de Duitse taal ook voldoende kennis moet ontwikkelen over het land en de mensen die er werken en wonen. Over zakelijke gebruiken, over ‘Verhaltensregeln’.

Met een individuele taaltraining zakelijk Duits, waar de volle 100% aandacht wordt gegeven aan het individu en waarbij persoonlijke wensen en zakelijke situaties de lesinhoud bepalen, bereik je snel en zeer doeltreffend zakelijk succes.

De kosten voor een zakelijk cursus Duits bij ILC talen

De kosten van de cursus zakelijk Duits, gegeven door een professional ‘native speaking’ taaltrainer wordt bepaald door het aantal lesuur dat wordt afgenomen. Omdat we maatwerk trainingen geven baseren we een vrijblijvende offerte altijd op een gemiddeld aantal lesuur dat een klant afneemt. Het standaardtarief is altijd inclusief de intakeprocedure, het benodigde lesmateriaal en het certificaat. Het lesprogramma heeft geen invloed op het standaardtarief. Wat heeft wel invloed op de prijs? Het aantal lesuur en het aantal deelnemers dat aansluit bepaalt de prijs.

Voor managers, professionals bij het bedrijfsleven en (semi)overheid / organisaties organiseert ILC ook groepstaaltrainingen incompany op maat. Ons trainingscentrum biedt een rustige leeromgeving waar gefaseerde en intensieve taalcursussen gevolgd kunnen worden. Een intensief lesprogramma van 5 lesdagen kost € 2.935,- excl.21% BTW en incl. lunch. De kosten van gefaseerde lesprogramma’s worden bepaald door het aantal lesuur dat besproken wordt tijdens de intakeprocedure. Uiteraard bespreken we de mogelijkheden.