Cursus zakelijk Duits, Geschäftskommunikation

Ben je voor jouw werk vaak in Duitsland? Dan is een individuele cursus zakelijk Duits een goede optie voor jou! Natuurlijk moet je de kennis van het zakelijk Duits op orde hebben als je de betrekkingen met onze oosterburen wilt intensiveren. Duitsland is voor Nederland een zeer belangrijke handelspartner waar het enorm op prijs gesteld wordt als besprekingen in de Duitse taal gevoerd kunnen worden. Het volgen van een cursus zakelijk Duits is dus van belang om zelfverzekerd en competent over te komen in de communicatie met Duitsers.

Naast de Duitse taal is bovendien een gedegen kennis van de zakelijk Duitse etiquette ook nodig vooral bij het traditionele midden- en kleinbedrijf. Zoals gezegd, voor uiteenlopende disciplines binnen het bedrijfsleven verzorgen wij de taalcursus zakelijk Duits. Zo leer je niet alleen met ze communiceren, maar je kun je ook inspelen op de cultuurverschillen met Nederlanders.

Een individuele cursus zakelijk Duits is 100% maatwerk

Inhoudelijk samengesteld op jouw doel, niveau en wensen. Individuele en zakelijke taalcursussen richten zich op diverse facetten binnen het bedrijfsleven.

 • Presenteren, pitchen, vergaderen etc.
 • Juridisch en technische taalvaardigheden etc.

Wie communiceert in een andere taal verlegt per definitie zijn grenzen. Professionals die de taal en cultuur van hun handelspartner begrijpen en spreken hebben een voorsprong. Denk bijvoorbeeld aan: in hoeverre is je taalgebruik flexibel, helder, gestructureerd, samenhangend, vloeiend en nauwkeurig. Hoe goed is je zakelijk Duitse woordenschat, intonatie, taalstructuur en je spelling.

Online een cursus zakelijk Duits volgen

Alle lesprogramma’s verzorgen we zowel online als offline. Online de cursus zakelijk Duits blijft interactief en met je persoonlijke taaltrainer werk je naar je doelstelling. Online zakelijk Duits volgen geeft als extra voordeel dat je flexibeler bent in het plannen omdat de reistijd geen belemmering geeft. De sessies kunnen ingekort worden en vaker per week gevolgd worden. Je kunt in overleg met je trainer de lesmomenten afstemmen.

Waar leer ik zakelijk Duits?

Lesprogramma's voor zakelijke taaltrainingen

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshops

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure om leermogelijkheden te bepalen
 • Maatwerk door het aanbieden van materiaal dat aangepast is aan niveau en wens
 • Persoonlijk en interactief door vraag gestuurde karakter van de training
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt
 • Efficiënt door praktijkgericht te leren dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC - 's-Hertogenbosch (Vlijmen)
 • Incompany
 • Online
Duits leren

Individueel zakelijk Duits leren, is leuk!

Individueel zakelijke Duitse gesprekken voeren met je persoonlijke en native speaker, praten over je werk, en over producten en dienstenverleningen. Zakelijke vocabulaire leren met praktijkvoorbeelden als vast onderdeel van je cursus zakelijk Duits. Het vraag gestuurde karakter, de persoonlijke en interactieve lessen zijn kenmerkend voor alle zakelijke taaltrainingen die we verzorgen.

Vraag meer informatie aan

Flexibele lestijden, lesprogramma’s en leslocaties: starten wanneer je wilt!

Zakelijk Duits leren is nuttig als de betrekkingen met Duitsland intensiveren. Onze professionele taaltrainers, native speakers, helpen u daar graag bij. Wij verzorgen zakelijk Duits online, incompany en op onze locatie in ’s-Hertogenbosch (Vlijmen). Waar je de lessen wilt volgen wordt afgestemd op wat jou het beste uitkomt.

taalcursus_zakelijk_Duits

Zakelijk Duits leren spreken & schrijven als een professional?

Je hebt regelmatig conferenties in Duitsland en je wilt met zelfvertrouwen kunnen praten? Misschien is je werkgever Duits (geworden) en bepaalde afdelingen worden gecentraliseerd en heb je op de financiële afdeling ineens te maken met Duitse debiteuren en crediteuren.

Customer service heeft steeds meer met Duitssprekende klanten te maken? Laat de Duitse taal geen taalbarrière voor je zijn. Ga aan de slag en geef je zelfvertrouwen een boost. Ervaar hoe leuk een individuele of groepscursus zakelijk Duits is. Professionaliseer jezelf en je team en volg een taalcursus zakelijk Duits bij ILC.

Vraag naar de mogelijkheden

Zakelijk Duits voor bedrijven is 100% maatwerk

ILC is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk taaltrainingen voor bedrijven en organisaties. De incompany trainingen zakelijk Duits staan volledig in het teken van krachtig en snel leerdoelen bereiken. Iedere taaltraining wordt volledig afgestemd op de specifieke trainingsbehoeften van de organisatie en de cursisten. De groepstraining zakelijk Duits is 100% maatwerk, dus ook voor groepstrainingen geldt dat we altijd starten met een intakeprocedure.

De groepstraining zakelijk Duits is een combinatie van persoonlijk en interactief contact met de native speaking trainer. De groepsgrootte is maximaal 8 personen, zodat er ruimte blijft voor het individu.

 • Intakeprocedure om het instapniveau en de leermogelijkheden te bepalen
 • 100% maatwerk: afgestemd op de wensen en leerdoelen van de organisatie en cursisten
 • Direct resultaat door praktijkgerichte lesmethode
 • Kleine groepen met een nagenoeg gelijke doelstelling en niveau
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt

 

Cursus zakelijk Duits voor alle niveaus

Bij ILC talen helpen we mensen van alle niveaus. Wanneer je een beginner bent, focussen we bijvoorbeeld op de grondbeginselen van zakelijke begroetingen en communicatie. Bij gevorderden gaan we dieper in op onderhandel methodes en het schrijven van formele rapporten. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen je doelen en welke richting je op wil. Hierdoor kunnen we maatwerk bieden en jou helpen met de Duitse taal.

ILC en het ERK

taalcursus Duits

Het ERK beschrijft WAT en ook HOE GOED het taalgebruik is: de kwaliteit van je ’taalbeheersing’. Denk bijvoorbeeld aan communicatieve taalactiviteiten: alles WAT je in een vreemde taal doet. Communicatieve taalcompetenties beschrijven de verschillende aspecten van je taalbeheersing in de communicatie (HOE GOED). Europees Referentiekader (ERK), in het Engels: Common European Framework of Reference (CEFR), is een systeem dat de beheersing van een vreemde taal op verschillende niveaus beschrijft: zowel de taalactiviteiten als de competenties en de strategieën die nodig zijn om die activiteiten uit te voeren.

Kies voor zekerheid en kwaliteit bij ILC

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.
Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.

We dompelen je direct onder in de taal

Door direct Duits te praten merk je dat je drempel om Duits te spreken steeds lager ligt. ILC werkt niet met vaste lesprogramma’s, maar wij maken de cursus zakelijk Duits inhoudelijk voor jou op maat.

Zakelijk Duits leren of een andere taal?

Naast dat we de zakelijke cursus Duits aanbieden, bieden we deze zakelijk taaltrainingen ook nog in andere talen aan waaronder:

De trainingen kunnen zowel incompany als individueel worden verzorgt.

Cursus zakelijk Duits volgen?

Aarzel niet en neem snel contact op met 0416 563000 of stuur een WhatsApp bericht en vraag naar de mogelijkheden

Informatie aanvragen

Veelgestelde vragen over de cursus zakelijk Duits

Hoe werkt de cursus zakelijk Duits bij ILC Talen?

Bij ILC volg je de taalcursus zakelijk Duits op maat! Dat wil zeggen dat we het complete taaltraject aanpassen aan je agenda, studiemogelijkheden en motivatie en vakgebied. Om de taalcursus zakelijk Duits op die wijze in overeenstemming te brengen vindt voorafgaand aan deze individuele cursus Duits een intakegesprek plaats met de taaltrainer. De trainer probeert dit gesprek in het Duits te voeren. Lukt dit niet? Geen probleem, want onze professionals ‘native speaking’ taaltrainers spreken ook Nederlands. De uitkomsten van dit persoonlijk intakegesprek worden verwerkt in een trainingsadvies dat het besproken leerdoel toelicht met een aantal geadviseerde lesuren.

De lesprogramma’s die ILC hanteert zijn gefaseerd, semi-intensief en intensief.  Het volgen van een een intensief lesprogramma of  spoedcursus wordt geadviseerd te volgen als er op zeer korte termijn een grote behoefte is om de Duitse taal een flinke boost te geven. Iets minder haast maar geen zin in een lang taaltraject? dan is wellicht een semi-intensief lesprogramma een optie. Heb je meer ruimte in je agenda en is de urgentie minder hoog, dan adviseren we een gefaseerd lesprogramma Duits. Dit gefaseerde lesprogramma biedt meer ruimte om de opgedane kennis Duits te oefenen in de praktijk en deze verder uit te breiden in de volgende sessies op je eigen tempo en aangepast aan de actuele zakelijke omstandigheden.

 

Wat zijn de voordelen van het volgen van een cursus zakelijk Duits bij ILC Talen?

Praktijkgericht de zakelijk Duitse taal leren samen met je persoonlijke taaltrainer in het juiste tempo. Naast het beste tempo is ook de leerstijl een belangrijke factor waarmee wij rekening houden. De match met de taaltrainer speelt hierin een belangrijke rol. Maar het grootste voordeel van het volgen van een taalcursus zakelijk Duits bij ILC is dat wij niet met vaste lesmethodes van bepaalde uitgeverijen en opgaveboekjes werken, zoals we op school gewend zijn. ILC bied je direct toepasbare taalkennis aan, afgestemd op ieders persoonlijke praktijksituatie. ILC  biedt lesstof aan waar je als cursist direct mee aan de slag kunt. Het geleerde kun je direct ‘on-the-job’ oefenen. Met indien mogelijk authentiek lesmateriaal, stelt de taaltrainer een lesinhoudelijk programma samen waarmee je zeer snel en dus resultaatgericht de benodigde taalvaardigheden uitbreidt. Communicatievaardigheden kun je alleen leren als er geoefend word. ILC Talen begrijpt dit als geen ander!

 

Hoe kan een cursus Duits zakelijk mij verder helpen op de zakelijke markt in Duitsland

De individuele taalcursus zakelijk Duits helpt je op weg op de zakelijk Duitse markt. Je leert niet alleen het zakelijke vocabulaire uit te breiden want het toelichten van de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse zakencultuur worden ook behandeld. Duitsland is een groot land, niet alleen de Duitse regio’s hebben een heel eigen zakencultuur, ook de deelstaten hebben zo hun eigen wetten. Zijn de Duitsers niet wat behoudender ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen? Zou je een Xing account moeten aanmaken of is een LinkedIn account toch voldoende? Wist je bijvoorbeeld dat Duitsers bij de grootste online kopers van Europa behoren? Bij ILC begrijpen we dat je naast de Duitse taal ook voldoende kennis moet ontwikkelen over het land en de mensen die er werken en wonen. Over zakelijke gebruiken, over ‘Verhaltensregeln’.

Met een individuele taaltraining zakelijk Duits, waar de volle 100% aandacht wordt gegeven aan het individu en waarbij persoonlijke wensen en zakelijke situaties de lesinhoud bepalen, bereik je snel en zeer doeltreffend zakelijk succes.

De kosten voor een zakelijk cursus Duits bij ILC talen

De kosten van de cursus zakelijk Duits, gegeven door een professional ‘native speaking’ taaltrainer wordt bepaald door het aantal lesuur dat wordt afgenomen. Omdat we maatwerk trainingen geven baseren we een vrijblijvende offerte altijd op een gemiddeld aantal lesuur dat een klant afneemt. Het standaardtarief is altijd inclusief de intakeprocedure, het benodigde lesmateriaal en het certificaat. Het lesprogramma heeft geen invloed op het standaardtarief. Wat heeft wel invloed op de prijs? Het aantal lesuur en het aantal deelnemers dat aansluit bepaalt de prijs.

Voor managers, professionals bij het bedrijfsleven en (semi)overheid / organisaties organiseert ILC ook groepstaaltrainingen incompany op maat. Ons trainingscentrum biedt een rustige leeromgeving waar gefaseerde en intensieve taalcursussen gevolgd kunnen worden. Een intensief lesprogramma van 5 lesdagen kost € 2.935,- excl.21% BTW en incl. lunch. De kosten van gefaseerde lesprogramma’s worden bepaald door het aantal lesuur dat besproken wordt tijdens de intakeprocedure. Uiteraard bespreken we de mogelijkheden.