Zakendoen in Spanje? Neem de tijd om Spaans te leren. Een goede voorbereiding is het halve werk! Verdiep je in de Spaanse zakencultuur en zorg ervoor dat cultuurverschillen je niet in de weg staan. In Spanje heeft men liever verbaal dan schriftelijk contact,  het is namelijk voor Spaanse zakenmensen vaak niet vanzelfsprekend om een mail te beantwoorden.  Ga er vooral niet van uit dat uw Spaanse zakenpartner goed Engels spreekt. In tegenstelling tot de meeste Noord-Europese landen zijn er in Spanje weinig mensen die het Engels goed beheersen.

Spaans leren op maat

Spaans leren bij ILC Taleninstituut geeft u een inhoudelijk programma waarin dagelijkse werkzaamheden centraal staan. Uw doelstellingen worden voor aanvang van de taaltraining besproken tijdens een persoonlijk intakegesprek met Fely, onze taaltrainer Spaans.

Fely bepaalt uw niveau en bespreekt met u de doelstelling(en), zo krijgt u een training die effectief en resultaatgericht is.

Door middel van deze aanpak, waar puur en alleen persoonlijke aandacht centraal staan, worden de vooropgestelde leerdoelen ruimschoots behaald. Deze garantie kunnen we geven op basis van de positieve beoordelingen die wij van onze cursisten ontvangen.

Punctualiteit: een breed begrip

Het is niet terecht dat Spanjaarden er om bekend staan niet punctueel te zijn. In Spanje wordt het begrip punctualiteit simpelweg anders geïnterpreteerd dan in Nederland. Het is belangrijk om een afspraak een paar dagen van tevoren nog eens te bevestigen. Pas dan is de afspraak definitief.

Lesvorm

  • ILC Intensief
  • ILC Semi-intensief
  • ILC Gefaseerd

Samenstelling

  • Individuele lessen
  • Duotrainingen en in teamverband
  • Open inschrijving

Leslocatie

  • ILC trainingslocatie Waalwijk
  • Incompany, bij u op locatie
  • Elke gewenste flexwerkplek

Leer Spaans met Fely

Graag stellen we je voor aan één van onze trainsters die Spaans geeft:  “Zoals mijn meeste collega’s wel weten, kom ik uit Spanje. Daar kwam ik indertijd een Nederlander tegen, die daar woonde, en tja, dan gaat het zoals het gaat, zoals de meeste van ons wel weten. We trouwden en onze beide zonen zijn daar geboren en opgegroeid. Door overplaatsing van mijn man verhuisden we naar Nederland en na een jaartje Rotterdam kwamen we in ‘s-Hertogenbosch terecht. Mijn eerste les was aan een leerling uit Waalwijk, ze sprak al wat Spaans. Ik voelde me net een stier die in de arena werd losgelaten toen ik mijn eerste les moest geven, heel spannend omdat je niet weet hoe er wordt gereageerd en of je het overleeft. Gelukkig verliep alles gunstig, de cursist was heel aardig; zoals dat heet, het klikte meteen. Dat geeft een goed gevoel en verhoogt het zelfvertrouwen en dat was zeker nodig. Zoals de Spaanse dichter Machado zegt in een van zijn prachtige gedichten “se hace camino al andar” vrij vertaald “al lopende creëer je de weg”. We hebben met ons allen de weg “gecreëerd” en ik hoop van harte dat we door blijven gaan samen deze weg succesvol af te leggen.”

 

ILC lesvormen

Een intensieve training is een programma op maat, gebaseerd op specifieke doelstellingen en wensen van opdrachtgever en cursist. Dit programma omvat vijf uur taaltraining per dag gedurende één of meer weken aaneengesloten. U wordt als het ware “ondergedompeld” in de taal.

Weliswaar is de semi-intensieve training identiek aan het intensieve programma maar waar de lesdagen niet aaneengesloten in één week worden gevolgd. De intensieve lesdagen van vijf uur taaltraining per dag kunt u verspreiden over meerdere weken.

Een gefaseerde taaltraining is ook een programma op maat, gebaseerd op uw specifieke doelstellingen en wensen. De duur van deze training is afhankelijk van uw doelstellingen en wensen en omvat minimaal twee en maximaal zes uren privé-les per dag verspreid over een langere periode. Deze taaltrainingen zijn flexibel in te plannen en af te stemmen op uw agenda. Bij deze lesvorm heeft u meer ruimte voor reflectie en tijd om het geleerde toe te passen in de praktijk.

De diverse lesvormen verzorgen we op individuele basis, als duotraining en voor grotere groepen in teamverband.

Teken van kwaliteit en professionaliteit

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.