Zakendoen in Spanje? Neem de tijd om Spaans te leren. Een goede voorbereiding is het halve werk! Verdiep je in de Spaanse zakencultuur en zorg ervoor dat cultuurverschillen je niet in de weg staan. In Spanje heeft men liever verbaal dan schriftelijk contact,  het is namelijk voor Spaanse zakenmensen vaak niet vanzelfsprekend om een mail te beantwoorden.  Ga er vooral niet van uit dat uw Spaanse zakenpartner goed Engels spreekt. In tegenstelling tot de meeste Noord-Europese landen zijn er in Spanje weinig mensen die het Engels goed beheersen.

Spaans leren op maat

Spaans leren bij ILC Taleninstituut geeft u een inhoudelijk programma waarin dagelijkse werkzaamheden centraal staan. Uw doelstellingen worden voor aanvang van de taaltraining besproken tijdens een persoonlijk intakegesprek met Fely, onze taaltrainer Spaans.

Fely bepaalt uw niveau en bespreekt met u de doelstelling(en), zo krijgt u een training die effectief en resultaatgericht is.

Door middel van deze aanpak, waar puur en alleen persoonlijke aandacht centraal staan, worden de vooropgestelde leerdoelen ruimschoots behaald. Deze garantie kunnen we geven op basis van de positieve beoordelingen die wij van onze cursisten ontvangen.

Punctualiteit: een breed begrip

Het is niet terecht dat Spanjaarden er om bekend staan niet punctueel te zijn. In Spanje wordt het begrip punctualiteit simpelweg anders geïnterpreteerd dan in Nederland. Het is belangrijk om een afspraak een paar dagen van tevoren nog eens te bevestigen. Pas dan is de afspraak definitief.

Lesvorm

  • ILC Intensief
  • ILC Semi-intensief
  • ILC Gefaseerd

Samenstelling

  • Individuele lessen
  • Groepstrainingen met collega's
  • Cursus Kort & Zakelijk

Leslocatie

  • ILC Trainingslocatie Waalwijk
  • Incompany
  • Elke gewenste Flexplek

Leer Spaans met Fely

Graag stellen we je voor aan één van onze trainsters die Spaans geeft:  “Zoals mijn meeste collega’s wel weten, kom ik uit Spanje. Daar kwam ik indertijd een Nederlander tegen, die daar woonde, en tja, dan gaat het zoals het gaat, zoals de meeste van ons wel weten. We trouwden en onze beide zonen zijn daar geboren en opgegroeid. Door overplaatsing van mijn man verhuisden we naar Nederland en na een jaartje Rotterdam kwamen we in ‘s-Hertogenbosch terecht. Mijn eerste les was aan een leerling uit Waalwijk, ze sprak al wat Spaans. Ik voelde me net een stier die in de arena werd losgelaten toen ik mijn eerste les moest geven, heel spannend omdat je niet weet hoe er wordt gereageerd en of je het overleeft. Gelukkig verliep alles gunstig, de cursist was heel aardig; zoals dat heet, het klikte meteen. Dat geeft een goed gevoel en verhoogt het zelfvertrouwen en dat was zeker nodig. Zoals de Spaanse dichter Machado zegt in een van zijn prachtige gedichten “se hace camino al andar” vrij vertaald “al lopende creëer je de weg”. We hebben met ons allen de weg “gecreëerd” en ik hoop van harte dat we door blijven gaan samen deze weg succesvol af te leggen.”

 

ILC lesvormen

Bij een individuele intensieve taaltraining heeft u binnen één week een degelijke basiskennis van de taal opgedaan. De intensieve lesvorm bestaat uit een aantal aaneengesloten lesdagen waar u dagelijks 5 uur les volgt van 60 minuten. Weliswaar is een semi-intensieve training identiek aan de intensieve training maar waar de lesdagen niet aaneengesloten gevolgd worden. De lesdagen van 4 of 5 uur kunt u verspreiden over meerdere weken.

Een individuele gefaseerde training is een taaltraining verspreid over een langere periode. Deze trainingen zijn flexibel in te plannen en af te stemmen op uw agenda. Bij deze lesvorm heeft u meer ruimte voor reflectie en tijd om de praktijkgerichte toepasbare kennis te oefenen.

Al onze trainingen kunnen in groepsverband gevolgd worden. Iedere extra deelnemer sluit aan voor € 10,- per uur. Aangenomen dat het instapniveau en doelstelling van de deelnemende cursisten nagenoeg hetzelfde zijn.

Teken van kwaliteit en professionaliteit

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.