Wat is de beste manier om Spaans te leren?

De beste manier om Spaans te leren is minimaal één uur per dag te oefenen en bezig te zijn met de Spaanse taal. Het is net als sporten: je kunt niet verwachten dat je na drie uurtjes oefenen al verschil ziet. Je boekt meer vooruitgang als je regelmatig even aan de slag gaat, dan als je in één keer alles probeert te doen. Want alle beetjes helpen! Een individuele taalcursus Spaans wordt verzorgt door een native speaker. Hij leert je naast de taal ook veel over de cultuur en de Spaanse gebruiken. Een individuele taalcursus Spaans is leuk!

Wij stemmen de één op één taalcursus Spaans af met de cursist(en). Of je individueel Spaans leert of juist samen de Spaanse taal wilt leren, we starten de cursus Spaans altijd met een persoonlijk gesprek met de taaltrainer. Een individuele taaltraining Spaans is een maatwerk taalcursus en dat wil zeggen dat deze cursus afgestemd is op de wens en op het leerdoel van de cursist(en). Of je nu een verre reis gaat maken of voor een langere tijd gaat verblijven in een Spaanssprekende omgeving. Je leert de Spaanse taal voor jouw persoonlijke situatie.

Is Spaans leren moeilijk?

Romaanse talen als het Frans, Spaans, Italiaans en Portugees zijn voor Nederlandstaligen gemiddeld moeilijk. Deze talen stammen af van het Latijn en wanneer iemand één van deze talen redelijk beheerst, is het niet moeilijk om de andere talen te leren. Het leren voor Spaans wordt vaak als moeilijk ervaren omdat het veel verschillende tijden heeft. Spaans is een taal waarbij de koppeling van letters aan klanken eenduidig en de woordstructuur makkelijk is (veel lettergrepen met enkel medeklinker-klinker combinaties). Spaans leren is over het algemeen makkelijker te leren  dan Frans. Spaans staat maar liefst op de derde plek als het gaat om de meest gesproken wereldtalen. Dit maakt Spaans een geweldige keuze om te leren.

Waar kan ik Spaans leren?

Lesprogramma's

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure om leermogelijkheden te bepalen
 • Maatwerk door het aanbieden van materiaal dat aangepast is aan niveau en wens
 • Persoonlijk en interactief door vraag gestuurde karakter van de training
 • Ervaren professionele trainers, met als moedertaal de taal waarin getraind wordt
 • Efficiënt door praktijkgericht te leren dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC - 's-Hertogenbosch (Vlijmen)
 • Incompany
 • Online

Taalcursus Spaans, informeer naar de lesprogramma’s

Neem contact met ons op en ontvang na een intakegesprek een persoonlijk trainingsadvies

Contact

Online cursus Spaans leren

Alle lesprogramma’s verzorgen we offline & online. De online taalcursus Spaans is net als  de face-to-face training interactief. Er blijft voldoende ruimte over om de training vraag gestuurd te verzorgen. Inhoudelijk blijft de online taalcursus afgestemd op jouw wens en leerdoel. De cursus zakelijk Spaans online volgen geeft als extra voordeel dat je flexibeler bent in het plannen omdat in dit geval de reistijd geen belemmering geeft.

Iedere taalcursus, online & offline, bouwen we rondom de cursist op. Dus zonder dat programma’s van het ‘schoolse type’ worden gevolgd. Dat gebeurd omdat wij geloven in een maatwerk programma, afgestemd naar ieders leerbehoefte.

De taalcursus Spaans met een zakelijk uitgangspunt?

Vol zelfvertrouwen je Spaanse klanten en collega’s te woord staan door je Spaans te professionaliseren naar een zakelijk vakjargon. De taalcursus zakelijk Spaans geeft je naast de taal ook veel inzicht in de culturele verschillen.

Door je medewerkers een zakelijke cursus Spaans aan te bieden geef je bij jouw Spaanse klanten aan dat je correct communiceren belangrijk vindt. Je zorgt er bovendien voor dat medewerkers efficiënter werken en dit leidt tot tevredenheid op de werkvloer. Taalbarrières zijn echt niet nodig! Ook niet voor de Spaanse taal.

Taalcursus_op_maat_Spaans

Cursus Spaans leren voor beginners en gevorderden!

De taalcursus Spaans is een maatwerk taalcursus. Starten kan vanaf ieder instapniveau. Na een persoonlijk intakegesprek met de taaltrainer wordt er een taalcursus samengesteld die precies voldoet aan je niveau en leerdoel.  Om het instapniveau te bepalen passen we het raamwerk van het ERK toe. Dit wordt ook wel een taal assessment genoemd.

Het ERK beschrijft WAT en ook HOE GOED het taalgebruik is: de kwaliteit van je ’taalbeheersing’. Denk bijvoorbeeld aan grammaticale nauwkeurigheid, vloeiendheid of spelling.

De kwaliteit en de zekerheid van ILC

 • Spaans leren op maat!

Spaans leren bij ILC is Spaans leren op maat! Spaans leren gaat bij ILC niet met standaard lesboeken of opgavenboekjes, maar met inhoudelijke en afwisselende lessen aangevuld met zinvolle opdrachten die stuk voor stuk betrekking hebben op het leerdoel dat jij wenst te bereiken.

 • Leer de taal en cultuur van een native speaker

Al onze taaltrainers zijn native speakers. Zij dompelen je direct onder in de taal én de cultuur van hun land. Door onze één-op-één cursussen en door onze interactieve teamtrainingen leer je de Spaanse taal, en de cultuur die inherent is aan de taal en het land, op een persoonlijk niveau kennen.

 • Kwalitatieve, professionele lessen dankzij NRTO-keurmerk

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk. voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.

Het bekende taalbad voor de Spaanse taal

We proberen je direct aan te spreken in het Spaans. Door direct in de Spaanse taal te spreken merk je dat de drempel om te praten steeds lager komt te liggen. Je wordt direct geconfronteerd met het Spaans. Zoals al eerder verteld, we werken niet met vaste lesprogramma’s, maar stellen de taalcursus altijd inhoudelijk op maat samen. Je leert in een korte tijd ook direct het juiste vocabulaire en de juiste woordenschat.