Leer Nederlandse zakelijke teksten schrijven

De taalcursus ‘Zakelijk Nederlands’ is voor jou als het schrijven van brieven en verslagen, e-mails en rapportages niet bepaald je favoriete bezigheid is, maar waar dit wel geregeld verwacht wordt? Hoe zeker ben je van jezelf? Is het de spelling of grammatica waar je tegenaan loopt of is het een probleem om de juiste toon te vinden? Wil je alles leren over verschillende briefstijlen en briefsoorten? Een goede zakelijke communicatie kenmerkt zich door een heldere formulering en een juiste toepassing van de Nederlandse spelling en grammatica. Voor veel functies is een goede kennis van de Nederlandse taal onontbeerlijk. Zeker als je bijvoorbeeld directiesecretaresse bent, of personeelsconsulent.

Online cursus zakelijk Nederlands

Alle lesprogramma’s verzorgen we online. De trainer zorgt dat de online taalcursus zakelijk Nederlands interactief blijft en dat er voldoende ruimte is om vragen te stellen en te discussiëren. Inhoudelijk blijft de online taalcursus afgestemd op jouw leerdoel. Online zakelijk Nederlands volgen geeft als extra voordeel dat je flexibeler bent in het plannen omdat de reistijd geen belemmering geeft.

Zakelijke correspondentie Nederlands - Leer zakelijke teksten schrijven in verschillende vormen én voor diverse doelgroepen.

Mail naar sales@ilc-talen.nl of bel met 0416 563000

Vraag meer informatie aan

Lesprogramma's

 • Individueel en intensief
 • Individueel en semi-intensief
 • Individueel gefaseerd
 • Gefaseerde groepstraining
 • Workshop

Lesmethode

 • Effectief door uitvoerige intakeprocedure
 • Lesmateriaal is aangepast aan instapniveau
 • Gericht op schrijfvaardigheid
 • Praktijkgericht dus direct toepasbaar

Leslocaties

 • ILC - Vlijmen
 • Incompany
 • Online

Gemakkelijk een taal leren: bestaat er een talenknobbel?

De één kan beter en sneller een vreemde taal leren dan de ander. Wanneer iemand goed is in het spreken van meerdere talen, wordt wel gezegd dat zo iemand een talenknobbel heeft. Iedereen weet dat dat niet letterlijk bedoeld is: iemand met een talenknobbel herkennen we niet aan een grote bult op zijn hoofd. Vroeger dacht men wel degelijk dat mensen een letterlijke talenknobbel konden ontwikkelen. Een goed ontwikkeld taalvermogen zou gepaard gaan met het groeien van het hersengebied dat hiervoor verantwoordelijk was. Dit deel van het brein zou zelfs zo groot kunnen worden dat het van binnenuit tegen de schedel drukte, met name rond de ogen. Nu weten we wel beter.

Er zijn delen van de hersenen gespecialiseerd in een taal leren, maar ze zijn dat vooral in samenspraak met andere gebieden. Wie verschillende talen spreekt gebruikt overlappende delen van de hersenen, en traint onbewust zijn of haar vaardigheid tot cognitieve controle. Veel mensen begrijpen liedjes in een andere taal met gemak en leren moeiteloos een taal spreken en begrijpen. Achter deze vanzelfsprekendheid schuilt een zeer complex samenspel van informatiestromen in het brein. Daarvan is al heel wat begrepen, en tegelijkertijd liggen nog veel vragen open. Hoe de natuur onze hersenen heeft behangen met het wonderlijke vermogen tot taal is een oude vraag, met een antwoord in de toekomst.

Zakelijk Nederlands om krachtig en effectief te communiceren

Correct en passend taalgebruik kan een wereld van verschil maken. Het verschil tussen wel of geen klant, een tevreden of ontevreden relatie en wel of niet aangenomen worden voor een functie.

Contact tussen bedrijven verloopt in Nederland meestal schriftelijk. Brieven, contracten, offertes en e-mail: het valt allemaal onder schriftelijke communicatie. Om het vertrouwen van een klant of relatie te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je de juiste woorden kiest.

Leuke taal weetjes

Multitasken is bewezen slecht te zijn voor de kwaliteit van denken en werken.
Net zoals ijzer veranderen in goud is multitasken een illusie: het bestaat niet.
Gebruikt een geheugentechniek waarbij je in je hoofd beelden verbindt aan een woord.
Tijdens het leren en je geheugen test door jezelf te overhoren.
Na elke afleiding kost het gemiddeld 7 minuten tijd om weer terug in concentratie te komen.
Hersenen groeien bij het leren van tweede taal.
Het Chinees wordt het meest gesproken. 873 miljoen mensen spreken Mandarijns als eerste taal en 178 miljoen als tweede.
765 miljoen mensen spreken Engels waarvan ‘slechts’ 335 miljoen als eerste taal.
Het Engels heeft de grootste woordenschat met maar liefst 250.000 woorden.
466 miljoen mensen spreken Spaans waarvan 406 als eerste taal.
Talen zijn allemaal met elkaar verbonden, net als een familie. De meeste Europese talen behoren tot de Indo-Europese taalfamilie.
Binnen de Indo-Europese taalfamilie behoren de meeste Europese talen tot drie groepen: de Germaanse, Romaanse en Slavische taalfamilie.
Germaanse talen zijn onder andere: Deens, Noors, Zweeds, Duits, Nederlands en Engels.
Romaanse talen zijn onder andere: Italiaans, Frans, Spaans, Portugees en Roemeens.
Slavische talen zijn onder andere. Russisch, Oekraïens, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Sloveens, Servisch, Kroatisch, Macedonisch en Bulgaars.
De meeste Europese talen gebruiken het Latijnse alfabet, maar veel Slavische talen gebruiken het Cyrillisch alfabet. Grieks, Armeens, Georgisch en Jiddisch hebben hun eigen alfabet.

1 op 1 Zakelijk Nederlands leren

 • Maatwerk taaltraining zakelijk Nederlands

Iedere training zakelijk Nederlands is speciaal samengesteld voor de cursist. Zakelijk Nederlands leren met inhoudelijke en afwisselende lessen en zinvolle opdrachten die stuk voor stuk betrekking hebben op het leerdoel dat jij wilt bereiken.

 • Leer de taal en cultuur van een native speaker

Door onze één-op-één cursussen en door onze interactieve teamtrainingen leer je de zakelijk Nederlandse taal. Na afloop kun je goedlopende zakelijke teksten schrijven in verschillende vormen en voor diverse doelgroepen en kun je brieven en teksten van anderen redigeren en corrigeren. Je weet wat een correcte stijl is en kunt dit toepassen binnen de organisatie.

 • Kwalitatieve, professionele lessen dankzij NRTO-keurmerk

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk. voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. ILC is een aanbieder met het NRTO-keurmerk. Wij zijn transparant over onze diensten en wij bieden adequate dienstverlening. Wij hebben een professionele omgang met onze klanten.

Wij streven naar een perfecte dienstverlening. Mocht je ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn, dan horen wij dat graag. Een gesprek met de betrokken medewerker of trainer leidt meestal tot een bevredigende oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen. Met deze procedure willen wij benadrukken dat wij veel waarde hechten aan een goede relatie met jou als klant. Jouw klacht nemen wij altijd serieus en zien wij alleen maar als een kans om onze dienstverlening te verbeteren.