Zakelijk Nederlands

Is het schrijven van brieven en verslagen, e-mails en rapportages niet bepaald uw favoriete bezigheid maar wordt dit in uw werk toch geregeld van u verwacht? Hoe zeker bent u van uzelf? Is het de spelling of grammatica waar u tegenaan loopt of is het een probleem om de juiste toon te vinden? Kort en bondig uw gedachten over te brengen?

ILC Waalwijk

Iedere training is uniek

Een goede zakelijke communicatie kenmerkt zich door een heldere formulering en een juiste toepassing van de Nederlandse spelling en grammatica.

Maak een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek en bespreek uw leerdoel en wensen met ons.

Meer informatie

Lesvormen

  • Intensieve taaltrainingen
  • Gefaseerde taaltrainingen

Samenstelling

  • Individuele taaltrainingen
  • Teamtrainingen
  • Open inschrijvingen, Kort & Zakelijk

Leslocaties

  • ILC – trainingscentrum Waalwijk
  • Incompany

Gemakkelijk een taal leren: bestaat er een talenknobbel?

De één kan beter en sneller een vreemde taal leren dan de ander. Wanneer iemand goed is in het spreken van meerdere talen, wordt wel gezegd dat zo iemand een talenknobbel heeft. Iedereen weet dat dat niet letterlijk bedoeld is: iemand met een talenknobbel herkennen we niet aan een grote bult op zijn hoofd. Vroeger dacht men wel degelijk dat mensen een letterlijke talenknobbel konden ontwikkelen. Een goed ontwikkeld taalvermogen zou gepaard gaan met het groeien van het hersengebied dat hiervoor verantwoordelijk was. Dit deel van het brein zou zelfs zo groot kunnen worden dat het van binnenuit tegen de schedel drukte, met name rond de ogen. Nu weten we wel beter.

Er zijn delen van de hersenen gespecialiseerd in een taal leren, maar ze zijn dat vooral in samenspraak met andere gebieden. Wie verschillende talen spreekt gebruikt overlappende delen van de hersenen, en traint onbewust zijn of haar vaardigheid tot cognitieve controle. Veel mensen begrijpen liedjes in een andere taal met gemak en leren moeiteloos een taal spreken en begrijpen. Achter deze vanzelfsprekendheid schuilt een zeer complex samenspel van informatiestromen in het brein. Daarvan is al heel wat begrepen, en tegelijkertijd liggen nog veel vragen open. Hoe de natuur onze hersenen heeft behangen met het wonderlijke vermogen tot taal is een oude vraag, met een antwoord in de toekomst.

ILC _bezit_het_NRTO_Keurmerk

NRTO-keurmerk, teken van kwaliteit en professionaliteit

Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt verdienen een keurmerk. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.

Wist u dat

Multitasken is bewezen slecht te zijn voor de kwaliteit van denken en werken.

Net zoals ijzer veranderen in goud is multitasken een illusie: het bestaat niet.

Gebruikt een geheugentechniek waarbij je in je hoofd beelden verbindt aan een woord

Tijdens het leren en je geheugen test door jezelf te overhoren

Na elke afleiding kost het gemiddeld 7 minuten tijd om weer terug in concentratie te komen.

Hersenen groeien bij het leren van tweede taal

Het Chinees wordt het meest gesproken. 873 miljoen mensen spreken Mandarijns als eerste taal en 178 miljoen als tweede.

765 miljoen mensen spreken Engels waarvan ‘slechts’ 335 miljoen als eerste taal

Het Engels heeft de grootste woordenschat met maar liefst 250.000 woorden

466 miljoen mensen spreken Spaans waarvan 406 als eerste taal

Talen zijn allemaal met elkaar verbonden, net als een familie. De meeste Europese talen behoren tot de Indo-Europese taalfamilie.

Binnen de Indo-Europese taalfamilie behoren de meeste Europese talen tot drie groepen: de Germaanse, Romaanse en Slavische taalfamilie.

Germaanse talen zijn onder andere: Deens, Noors, Zweeds, Duits, Nederlands en Engels

Romaanse talen zijn onder andere: Italiaans, Frans, Spaans, Portugees en Roemeens.

Slavische talen zijn onder andere. Russisch, Oekraïens, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Sloveens, Servisch, Kroatisch, Macedonisch en Bulgaars.

De meeste Europese talen gebruiken het Latijnse alfabet, maar veel Slavische talen gebruiken het Cyrillisch alfabet. Grieks, Armeens, Georgisch en Jiddisch hebben hun eigen alfabet.