17 mei, 2024
Algemeen

ILC en het ERK

Op welk ERK niveau spreek jij een vreemde taal?

Wat houdt een goede beheersing van een vreemde taal in woord en geschrift precies in en hoe wordt dit gemeten? Taal is geen exacte wetenschap! ILC heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en maken dan ook graag gebruik van het instrument wat bedacht is om taalniveaus te toetsen. De omschrijving van ‘wat’ je moet kunnen, in welke context en voor welk doel, staat beschreven in het ERK. (Uitleg downloaden)

Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen

Het ERK, Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen biedt een raamwerk van niveauomschrijvingen. Het ERK beschrijft zes niveaus voor vijf taalvaardigheden, namelijk: lezen, luisteren, schrijven, spreken en gesprekken. ILC vindt het belangrijk dat naast deze 5 vaardigheden ook de uitspraak, grammaticale nauwkeurigheid en het bereik van de woordenschat gemeten wordt. Het spreken wordt gesplitst in interactief & productief spreken. Hoeveel woorden gebruik je tijdens een gesprek en hoe verloopt de communicatie tijdens een communicatieproces. Dus zenden en ontvangen.

De ERK niveaus: A1, A2, B1, B2, C1 en C2.

Niveau A is van toepassing op basisgebruikers. Wie op B-niveau functioneert, wordt een onafhankelijke taalgebruiker genoemd. Wie de taal op C-niveau beheerst, is een vaardige gebruiker.
Wil je weten wat jouw instapniveau is van een vreemde taal?

Maak een afspraak, bel met 041656300 of mail naar sales@ilc-talen.nl. De procedure duurt ongeveer 60 minuten. Je ontvangt tevens een trainingsvoorstel waarin we toelichten hoe je alle taalvaardigheden of een specifieke taalvaardigheid kunt verbeteren.

CEFR (ERK)

De beschrijving van taalbeheersing is in 2001 gepubliceerd door de Raad van Europa, het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR of CEF). Het doel van het CEFR was om taalniveaus voor moderne vreemde talen in Europa beter te kunnen vergelijken.

Hoewel de indeling in niveaustappen binnen het ERK misschien een trapsgewijze ontwikkeling suggereert, is de ontwikkeling van taalvaardigheid een continu proces. Een taal leren kost tijd en vergt oefeningen. De maatwerk trainingen van ILC worden aangepast aan je leerstijl.

Waar de ene cursist in het begin van het leerproces erg aarzelend zal spreken, omdat hij of zij zoekt naar de juiste opbouw van de zin, is een andere cursist ook in het A-gebied al een vlotte spreker, die dan wel weer veel grammaticale fouten maakt. Beide cursisten kunnen hetzelfde niveau hebben, maar ze gaan anders met de nieuwe taal om.
Kijk eens naar de diverse lesprogramma’s die wij je kunnen bieden. Door een paar individuele lesuren te volgen kun je zomaar een flinke stap zetten binnen het raamwerk van het ERK.

Neem contact met ons op via info@ilc-talen.nl of bel naar 0416 563 000. Wij helpen je graag verder in jouw talenontwikkeling. ILC biedt in ruim 20 talen persoonlijke taaltrainingen aan.

Onze native speaking trainers leren je naast de vreemde taal ook veel over de gebruiken van het land. En wat je absoluut niet moet doen en juist wel moet doen! International Language Centre ‘s-Hertogenbosch (Vlijmen)

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.