30 januari, 2023
Algemeen

Is ILC-talen op zoek naar jou?

Wat voor type taaltrainer ben jij?

Heb jij passie voor de taal die je volledig beheerst en zou je deze kennis graag met anderen willen delen? Heb jij interesse in de cultuur van het land waar deze taal wordt gesproken? Heb jij de sociale vaardigheden om taalkennis succesvol over te brengen aan een individu of kleine groepen? Heb jij ervaring in het geven van een taaltraining? Wanneer je bovenstaande vragen met een “ja” kunt beantwoorden willen wij graag met jou kennismaken. ILC-talen is namelijk op zoek naar ervaren taaltrainers voor diverse en vreemde talen.

International Language Centre in Vlijmen

Is een taleninstituut met al ruim 30 jaar(!) ervaring en is gevestigd in Vlijmen (NB). Wij zitten met ons bedrijf in het voormalige koetshuis van het fraaie landgoed ‘Wagenberg’ waarin wij meerdere lesruimten hebben gerealiseerd. ILC-talen bestaat uit een groot team van taaltrainers, allen native speakers, waarvan een groot deel van de trainers al vele jaren aan ons verbonden is. De sfeer binnen onze organisatie wordt als zeer prettig ervaren waardoor er weinig verloop van taaltrainers is. Door de stijgende vraag naar zakelijke taaltrainingen zitten wij in de luxe positie om ons team van taaltrainers verder uit te kunnen breiden.

Maatwerk taaltrainingen! Hoe gaan wij te werk?

Voorafgaand aan een (zakelijke) taaltraining vindt er met de cursist(en) een intakegesprek plaats. In dit gesprek worden o.a. het leerdoel besproken, worden wederzijdse verwachtingen kenbaar gemaakt en zal tegelijkertijd het instapniveau worden bepaald. Door de trainer wordt van dit gesprek een verslag gemaakt omdat dit een belangrijk onderdeel vormt in de terugkoppeling naar de contactpersoon van de cursist. Tegelijkertijd is het een essentieel document bij onverhoopte uitval van de trainer, de leerdoelen kunnen dan probleemloos worden overgenomen door een vervangende trainer.
De trainingen kunnen individueel gegeven worden of in kleine groepjes (max. 8 deelnemers).Wanneer een opdrachtgever er liever voor kiest om de taaltraining incompany af te nemen kan dat natuurlijk ook. De opdrachtgever dient dan zelf voor een geschikte ruimte inclusief een internetverbinding zorg te dragen.

Iedere cursist krijgt het benodigde lesmateriaal aangeleverd inclusief de ILC cursistenmap

Mocht je de behoefte hebben aan aanvullende lesmethodes kan ILC jou dit altijd leveren. Tussentijds evalueren met de cursist is van groot belang om te zien of de vorderingen en de verwachtingen synchroon lopen met elkaar. De wijze van lesgeven evenals de mate van motivatie van de cursist hebben grote invloed op het uitstapniveau. Uiteindelijk is het een training waarin je beiden veel energie stopt. Aan het einde van een training ontvangt iedere cursist het verzoek een digitale eindevaluatie in te vullen. Tegelijkertijd zal iedere cursist na het beëindigen van de training een certificaat ontvangen tenzij diegene minder dan 80% aanwezig is geweest.

Contact
Mocht onze wijze van lesgeven jou aanspreken en ben je nieuwsgierig naar de organisatie ILC, wacht dan niet langer en stuur een mail naar trainers@ilc-talen.nl. Wij maken graag kennis met je en wie weet is dat de eerste stap naar een fijne en duurzame samenwerking.

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.