3 oktober, 2022
Algemeen

Is angst voor een taalbarrière terecht?

Wie heeft er in het leven nooit eens over gedroomd, of zelfs serieus overwogen, om de stap te zetten en te emigreren naar een voor jou ideaal land om je daar te vestigen…Verlangen naar de bijzonderheden van het land zoals de natuur, de cultuur, het klimaat, de sfeer, het eten, de mensen, de rust, etc.

Een droom in het buitenland verwezenlijken maar de lokale taal niet beheersen, is angst voor deze taalbarrière terecht?

Toch zijn er niet veel mensen die uiteindelijk deze droom ook daadwerkelijk durven te verwezenlijken. Vaak zien zij diverse barrières op hun weg die dergelijke dromen uiteindelijk weer doen vervagen. Een van de grootste obstakels blijkt de angst voor de taalbarrière te zijn.

Wat zijn de gevolgen van een taalachterstand in het buitenland?

Uit onderzoek blijkt dat het leren van de taal van het land waar je naartoe vertrekt in grote mate jouw succes bepaalt. Des te beter jij de taal beheerst van het land des te soepeler verlopen jouw plannen. Enkele voorbeelden waar je tegenaan zal lopen wanneer je de vreemde taal onvoldoende beheerst zijn; Je zal moeite hebben met het leggen van nieuwe contacten, schriftelijke communicatie, overheidsdocumenten ed. zijn lastiger te beoordelen, het oplossen van eventuele conflicten gaat jou lastiger af en het is veel moeilijker om een sociaal leven op te bouwen omdat je minder snel geaccepteerd zal worden door de lokale bevolking. Het integreren zal hierdoor sterk vertraagd worden. Je begrijpt dat de bovenstaande voorbeelden de kans op het slagen van jouw droom nadelig zullen beïnvloeden.

Hoe voorkom de nadelige gevolgen van deze taalbarrière?

Wanneer je plannen hebt om te emigreren heeft het absoluut de voorkeur om zo snel mogelijk te starten met het leren van de vreemde taal wanneer de plannen om te emigreren definitief zijn. Een groot voordeel is dat je enorm gemotiveerd zal zijn omdat het leren van de vreemde taal een onderdeel uitmaakt van de door jou te realiseren droom! Pak dit zo snel mogelijk op en plan hiervoor tijd vrij in jouw agenda. Achteraf zal je zo blij zijn dat je dit onderdeel serieus hebt aangepakt omdat je er dagelijks jouw voordeel mee zal doen.

Waar kan je een vreemde taal het beste leren?

Met individuele taaltraining bij een erkend taleninstituut bereik je jouw doel het snelst. Door de persoonlijke aandacht van de taaltrainer zal je snel vooruitgang boeken en je leert de taal in de snelheid die bij jou past. Al jouw vragen worden direct beantwoord en de voor jou belangrijke onderwerpen zijn altijd een onderdeel van de les. Een individuele taaltraining heeft altijd een vraag gestuurd karakter.
Uiteraard zal je de verfijnde grammaticale taal pas echt leren wanneer je al langere tijd in het buitenland verblijft. Toch is gedegen basiskennis van de taal absoluut een must om de start in het land van je dromen vlotter te laten verlopen.
Je zal bij een gecertificeerd taleninstituut les krijgen van een native speaker, een taaltrainer die jou dus lesgeeft in zijn/haar eigen moedertaal. Een groot voordeel hiervan is dat hij/zij jou ook veel kan vertellen over de cultuur, de gebruiken van het land maar ook kan de trainer iets vertellen over wet- en regelgeving!

ILC-talen is volgens de NRTO een gecertificeerd taleninstituut en helpt jou graag op weg naar jouw droom. Bij ILC kun je terecht voor diverse taaltrainingen zoals een cursus zakelijk Spaans, cursus zakelijk Engels, cursus Italiaans of bijvoorbeeld een cursus zakelijk Frans. De taaltrainers bij ILC leveren 100% maatwerk en gaan graag de uitdaging met jou aan!

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.