6 januari, 2021
Algemeen

Subsidie Tel mee met Taal, de nieuwe subsidieaanvraag ronde vanaf 1 januari 2023!

Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Ook in 2023 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen om te investeren in de Nederlandse taal gegeven door een volgens het NRTO erkend taleninstituut. De cursus Nederlands bestaat uit minimaal 30 contacturen per werknemer.

Laaggeletterde werknemers

Subsidie voor werkgevers om (digitaal) laaggeletterde werknemers scholing aan te bieden. Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer  heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag.

Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een cursus zakelijk Nederlands op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Subsidie beschikbaar voor:

Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing voor een zakelijke taaltraining. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan. Denk aan tijdelijke arbeidsplaatsen, proefplaatsen, beschut werk, et cetera.

Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Je kunt de subsidie bovendien gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten. Belangrijk: je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan 2F, dit niveau staat gelijk aan B1. ILC  vraagt kosteloos deze subsidie voor je aan. Vraag naar de mogelijkheden!

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.