26 oktober, 2023
Algemeen

De subsidieregeling Tel mee met Taal 2024

Nieuwe subsidieronde Tel mee met Taal opent 1 januari 2024

Onvoldoende beheersing van de Nederlandse taal is een schokkend probleem in Nederland. Vaak zien we terug dat werknemers niet het juiste niveau van de Nederlandse taal beheersen of zelfs het niveau van eind basisschool niet hebben. De subsidieregeling ‘Tel mee met Taal 2024helpt mee aan het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheden. Niet alleen voor de thuissituatie maar ook op de werkvloer is het beheersen van de Nederlandse taal natuurlijk een must! Taalvaardigheid is een werknemersvaardigheid.

Tel mee met taal voor werknemers

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever.

Beschikbare subsidie voor werkgevers

In 2024 stellen de ministeries van OCW, BZK, SZW en VWS via het actieprogramma Tel mee met Taal maximaal €5.100.000 aan subsidies beschikbaar. Hiervan is €3.350.000 bedoeld voor werknemers. De subsidieregeling maakt geen onderscheidt of werknemers Nederlands als moedertaal hebben of dat de subsidie wordt ingezet voor niet goed Nederlands sprekende werknemers.

ILC treedt op als intermediair. Het verloop van de regeling monitoren en afronding

Wanneer wij optreden als intermediair dan verzorgen wij de aanvraag, monitoren het proces en blijven verantwoordelijk voor een correcte terugkoppeling en afronding.

De voordelen van het Nederlands op de werkvloer

Onderzoek toont aan dat investeren in basisvaardigheden op de werkvloer verschillende voordelen bevat. Deze voordelen tellen niet alleen voor de werknemer maar ook voor de werkgever. Er worden minder fouten gemaakt en het bijkomende voordeel is dat het ziekteverzuim verminderd. Doordat een werknemer zich beter kan verwoorden, groeit het zelfvertrouwen en voelen zij zich meer betrokken bij de onderneming. Vele werkgevers die al eerder geïnvesteerd hebben in een Nederlandse taalcursus voor werknemers kunnen dit beamen.  Niet alleen groepstaaltrainingen, ook een individuele taalcursus zakelijk Nederlands kan gevolgd worden en kan deze subsidie voor worden ingezet. Klik hier voor meer informatie over zakelijke taaltrainingen.

Ben je geïnteresseerd? Bel 0416563000 of mail naar sales@ilc-talen.nl en bespreek samen met ILC of deze regeling ook interessant is voor jouw onderneming!

 

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.