10 november, 2022
Algemeen

Alles weten over de subsidieregeling Tel mee met Taal 2023? Informeer naar mogelijkheden voor uw onderneming

Onvoldoende beheersing van de Nederlandse taal is een schokkend probleem in Nederland. Vaak zien we terug dat werknemers niet het juiste niveau van de Nederlandse taal beheersen of zelfs het niveau van eind basisschool niet hebben. De subsidieregeling ‘Tel mee met Taalhelpt mee aan het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheden. Niet alleen voor de thuissituatie maar ook op de werkvloer is het beheersen van de Nederlandse taal een must! Taalvaardigheid is een werknemersvaardigheid.

Tel mee met taal is voor iedereen!

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. De subsidieregeling Tel mee met Taal is voor iedere werknemer die een achterstand heeft in taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan zoals  bijvoorbeeld tijdelijke arbeidsplaatsen.  De subsidieregeling maakt geen onderscheidt of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant.

ILC als intermediair. Voor de subsidieaanvraag ‘Tel mee met Taal’, monitoren en afronding

Wanneer wij voor u optreden als intermediair,  dan verzorgen wij naast het indienen van de aanvraag ook voor de  de terugkoppeling. Tijdens de taaltraining bewaken we de progressie van de vorderingen.

De voordelen van het Nederlands op de werkvloer

Onderzoek toont aan dat investeren in basisvaardigheden op de werkvloer verschillende voordelen bevat. Deze voordelen tellen niet alleen voor de werknemer maar ook voor de werkgever. Er worden minder fouten gemaakt op de werkvloer en de bijkomende voordelen zijn dat het ziekteverzuim en de werkstress verminderd. Doordat een werknemer zich beter kan verwoorden, groeit het zelfvertrouwen en kunnen zij meer zelfstandig werken. Vele werkgevers die geïnvesteerd hebben in taaltraject zullen beamen. De  werknemer zich meer betrokken bij de organisatie.

Ook een cursus zakelijk Nederlands kan gedaan worden met deze subsidie. Klik hier voor al onze zakelijke taaltrainingen.

Bel 0416563000 of mail naar sales@ilc-talen.nl en bespreek of deze regeling ook interessant is voor jouw onderneming!

 

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.