8 juni, 2022
Algemeen

Is een talenknobbel benodigd om een vreemde taal te leren?

Je spreekt van een talenknobbel wanneer iemand makkelijk en goed vele talen beheerst in woord en geschrift. Tegenwoordig weten wij dat we iemand met een talenknobbel niet kunnen herkennen aan een grote bult op het hoofd. Vroeger dacht men hier echter anders over en het begrip talenknobbel is afkomstig uit de frenologie. Men dacht destijds dat het karakter van iemand af te lezen was aan de vorm van het hoofd. De talenknobbel is een veronderstelde knobbel rond het gebied van de ogen. Een goed ontwikkeld taalvermogen zou gepaard gaan met het groeien van het hersengebied dat hiervoor verantwoordelijk was. Dit hersengebied zou zelfs zo groot kunnen worden dat het tegen de binnenkant van de schedel drukte en zo een bult veroorzaakte die zichtbaar werd in het gelaat.
Sinds de ontwikkeling van de neurowetenschap lokaliseert men de ontwikkeling van taal puur en alleen in de menselijke hersenen.

Het is dus voor iedereen mogelijk om een vreemde taal te leren!

Uit de neurowetenschap blijkt dus dat het voor iedereen mogelijk is om een vreemde taal te leren en een bult in het gelaat geen vereiste is. De mate van motivatie en de methode van leren zal bepalen in hoeverre je voortgang boekt bij het leren van een vreemde taal. De meest efficiënte methode om een vreemde taal te leren is door dit te doen met een leerprogramma met tussenpozen en dus geen aaneengesloten programma. Het verantwoordelijke effect van een onderbroken lesprogramma staat bekend als het spacing effect en is zeer effectief.

Hoe gaan we bij ILC-talen te werk om jou de vreemde taal te leren?

De professionele ‘native speaking’ taaltrainers bij taleninstituut ILC-talen helpen je graag bij het leren van een vreemde taal zoals bijvoorbeeld Chinees, Spaans, Engels of Japans. Zij maken gebruik van toegepaste lesmethodes die zorgvuldig zijn geselecteerd op leerstijl, discipline en instapniveau. Iedere taaltraining start met een persoonlijk intakegesprek waarin jouw specifieke taalbehoefte geïnventariseerd wordt. Onze maatwerk taaltrainingen laten wij dus volledig aansluiten op jouw gewenste behoefte en ook het studiemateriaal zal hierop worden aangepast. Dus geen standaard lesboeken of opdrachtenboeken maar interactieve lessen en zinvolle opdrachten vanuit jouw eigen praktijksituatie of specifiek gericht op jouw persoonlijk leerdoel.

Cultuur is een belangrijk onderdeel bij het leren van een vreemde taal

Behalve de taal zelf is ook cultuur een vast onderdeel in ons lesprogramma. Cultuur is een combinatie van gedrag, normen en waarden, opvattingen en materiële en immateriële uitingen. Kortom, cultuur is de manier waarop een groep mensen samenleeft. Culturen zijn veranderlijk en beïnvloeden elkaar wanneer de dragers van een cultuur in contact komen met dragers van een andere cultuur. Ook heeft ieder land haar eigen tradities waar aandacht aan zal worden besteedt. Door je te verdiepen in de cultuur en tradities van een land zal dit positief bijdragen aan jouw zakelijke kansen in het buitenland.

Kortom….

Op zoek naar een cursus zakelijk Engels, cursus zakelijk Spaans, cursus zakelijk Nederlands of misschien wel een cursus Chinees, bij ILC-talen ben je daarvoor op het juiste adres. Jezelf in de toekomst nog beter kunnen uitdrukken in een vreemde taal zal bijdragen aan zelfverzekerdheid en succes. Wij helpen jou graag bij het behalen van jouw doelen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.