18 augustus, 2022
Algemeen

Uitgerust van vakantie nieuwe uitdagingen aangaan! 

Voor velen is de zomervakantie bijna tot een einde gekomen en zal men spoedig weer terugkeren naar hun werkomgeving. Vaak is de omschakeling van een aantal weken totale rust naar het hervatten van de werkzaamheden een lastige stap. Soms ontbreekt het aan motivatie óf is men bang om weer in de “sleur van de dag te geraken” zoals zij vóór de vakantie in hun rol zaten bij de werkgever. 

Een oplossing voor dit gevoel zou kunnen zijn om jezelf een uitdaging of een doel te stellen bij aanvang van de werkzaamheden. Denk na waar jij tegenaan loopt in jouw dagelijkse werkzaamheden, waarin jij jezelf zou willen verbeteren of waar je misschien enigszins onzeker over bent. 

Volg een training bij ILC-talen

Voor de personen die met vreemde talen te maken hebben in hun dagelijkse werkzaamheden en zich daar onzeker over voelen of zich hierin willen verbeteren kan ILC-talen (International Language Centre) de oplossing bieden. Wij mogen ons rekenen tot een van de beste taalopleiders van Nederland en zijn al  ruim 30 jaar actief op het gebied van taaltrainingen. Voor ons ligt de focus op zakelijke taaltrainingen maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. Omdat ILC-talen in het bezit is van het NRTO-keurmerk kan de laatstgenoemde doelgroep zelfs kosteloos een taaltraining bij ons volgen via het door de overheid gesubsidieerde STAP-budget ter waarde van EUR 1.000,00. Natuurlijk zonde om zo’n kans te laten liggen!! 

Wij werken met native taaltrainers en voorafgaand aan onze taaltrainingen zal er een intakegesprek plaatsvinden. In dit gesprek zal het instapniveau bepaalt worden en kan de cursist aangeven op welke onderwerpen de focus dient te worden gelegd. Het product “taal” is dus altijd 100% maatwerk bij ILC-talen!

Historie van de talen

Sowieso zal er tijdens de taaltraining ook altijd een stukje historie en cultuur worden meegenomen om de achtergrond van het land en de gebruiken te leren kennen. Op dit moment zijn de trainingen zakelijk Duits, zakelijk Engels, zakelijk Spaans en de Nederlandse taal de meest gevolgde opleidingen maar uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor vele andere talen.

Taalcentrum en adviescentrum voor talen

Naast een centrum voor taalcursussen en complementaire cultuuraspecten, is ILC-talen ook een adviescentrum. In onze visie behoren taal en de taalbeheersing belangrijke onderdelen te zijn binnen bedrijven en instanties. Bij ILC kunnen wij u ter zake en doelgericht adviseren over de inzet van taal als managementinstrument. Zo dragen wij oplossingen aan voor taalknooppunten in bijvoorbeeld bedrijfsfusies of taalbarrières die intern opspelen. Het advies van ILC strekt zich uit van vraag- en probleemsignalering, het kaderen van de oplossingen en het inschalen in de tijd tot en met de trainingsadviezen, programmering en uitvoering van de taal- en/of cultuurtrainingen. Ook in die optiek spreken wij bij International Language Centre uw taal.

Mocht u bij het lezen van dit artikel nieuwsgierig zijn geworden en denkt u dat wij iets voor u kunnen betekenen, neem dan graag contact met ons op via info@ilc-talen.nl

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.