8 december, 2022
Algemeen

Opleidingsbudget voor Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL)

Opleidingsbudget voor Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL)

Binnen de sector transport en logistiek in Nederland zijn ongeveer 700.000 mensen werkzaam in uiteenlopende beroepen en functies. Door de wereldwijde economische groei heeft deze sector de komende jaren nog veel meer goed opgeleide medewerkers nodig. Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor deze branche en stelt via Sectorinstituut Transport en Logistiek voor aangesloten werkgevers en werknemers een bedrag van maximaal EUR 3.000,- per persoon subsidie beschikbaar voor het volgen van een opleiding of (taal)training.

Waarom een opleiding of training volgen?

Op deze vraag zijn natuurlijk meerdere antwoorden mogelijk. Iedereen kan een andere motivatie hebben om een opleiding of training te volgen. De ene persoon wil meer gaan verdienen in de toekomst terwijl de drijfveer voor een ander persoon kennisvergaring en meer toekomstmogelijkheden kan zijn. Weer een ander krijgt door het volgen van een opleiding meer energie en werkplezier. Gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers zijn de beste ambassadeurs van een organisatie. Kennis draagt bij aan een betere kwaliteit en een hogere productiviteit en daarmee verdien je de investering terug. Opleidingen dragen bij aan interne doorstroom binnen een organisatie waardoor “know how” behouden blijft en je personeelsverloop kunt beperken.

Beheersen van vreemde talen binnen de transport en logistiek

De meeste mensen die werkzaam zijn binnen de sector transport en logistiek zullen te maken hebben met het spreken van een of meerdere vreemde talen. Veel bedrijven in deze sector opereren internationaal. Om binnen een dergelijke organisatie goed te kunnen communiceren en daardoor ook goed te kunnen functioneren zal het beheersen van een of meerdere vreemde talen veelal noodzakelijk zijn. Er werken tegenwoordig veel bedrijven in de sector transport en logistiek met arbeidsmigranten vanwege het tekort aan arbeidskrachten. Elk vervoersmiddel een eigen vervoersdocument en moet zijn opgesteld in de officiële taal van het land en daarnaast in het Engels, Frans of Duits. Bij internationaal vervoer van gevaarlijke stoffen is kennis van de vreemde taal onontbeerlijk vanuit het oogpunt veiligheid. Het beheersen van vreemde talen is onontbeerlijk binnen deze sector.

ILC-talen is een taleninstituut met al ruim 30 jaar ervaring en helpt je graag op weg om een eventuele taalbarrière binnen jouw organisatie te doorbreken of het vreemde taalniveau verder te verbeteren. Met onze enthousiaste en gekwalificeerde native speakers kunnen wij veel voor jouw organisatie betekenen, dit kan zowel op individuele basis als in groepsverband.
Bel 041-6563000 of mail naar sales@ilc-talen.nl en bespreek of deze regeling ook interessant is voor jouw onderneming!

Mis nooit een onderwerp, schrijf in op de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.